Местан отново словоблудства, възмути се Борисов

"Грижа ни е за хората, които си изкарват прехраната с катрана"
Обновена: 8 яну 2014 07:01 | 7 яну 2014 22:02, Веселина Йорданова
126
Местан отново словоблудства, възмути се Борисов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължи индиректния спор с председателя на ДПС Лютви Местан за тежкото състояние на тютюнопроизводството.

"Местан отново си позволява да словоблудства", възмути се Борисов във Facebook днес след телевизионно интервю на лидера на ДПС.

Експремиерът отново обясни, че правителството му е повишило минималните осигурителни прагове за земеделските производители през 2010 г., защото иначе те биха били „обречени на тотална бедност“ при пенсиониране.

Още по темата
„Пенсиите им биха били няколко пъти под минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст. Така че ГЕРБ предприе съответните действия, защото ни е грижа за съдбата на хората, които си изкарват прехраната с тютюна и катрана по ръцете“, категоричен е Борисов.

Той заподозря, че това е голямата цел на ДПС – „да продължат умишлено да държат бедни хората в смесените региони, за да могат да ги управляват чрез страх и зависимост“.

„Нека сега хората сами преценят кой им мисли добруването и кой гледа на тях като „крепостни селяни“ и изборен
електорат“, призова лидерът на ГЕРБ.

По-рано днес председателят на ДПС Лютви Местан заяви, че по отношение на тютюнопроизводителите правителството на ГЕРБ е било тотално престъпно.

Местан обясни, че при Бойко Борисов тютюнопроизводителите получавали едва 2 лева национални доплащания, вместо 4,30 лв. и направи сметка, че при произведени 1 тон тютюн хората получавали 4300 лева, а при Борисов едва 2000 лв.

Той нарече престъпление това, че Борисов и финансовият министър Симеон Дянков са увеличили дължимите социални и здравни разходи на тютюнопроизводителите от 241 на 830 лева.

Вчера двамата партийни лидери също си размениха обвинения за лошото състояние на сектора, което изкарва тютюнопроизводителите на протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баххххххх мааааааа мууууу мноуууу вноссссс цигари мноуууу контрабандни каналиии улухааааа тия дни. Дебелосереца сигурно пулучииии ЗАПЕК ТО ЗАТУЙ И НЯМА С КВО ДА ПЛАТЯТ на Хората те Парите за изкупуването вече са ограбени и преведени по Тези КАНАЛИ само че Сметките от далаверата с цигарите без БАНДЕРОЛ ЩЕ им ИЗЛЕЗЕ КРИВА НА ГЕРБЕРСКИТЕ МУТРОФОНИ.
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nqma da stane taka , trqbva dase napravi neshto za naroda ! Stiga veche s Mutrozizaciqta !
24
13
 
30
 
! Отговори
Малечко преди 10 години
Извинявайте, но...кой е този шишкав чичко със злобната физиономия на снимката?
23
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това прасе не се ли спомина за Коледа?
22
18
 
17
 
! Отговори
glarus 3 преди 10 години
хехехеее,както винаги мили ми другари,г-н Борисов е напълно прав.само крепостния *** ще се върже на махленските моабети на мегдана за 100000 фалирали фирми и половин милион човека на борсата:)))може да не е политик покрай мама и тати,като половината ни цървени депутатчета,но е пич и е Българин,милеещ за родината ни.всичко друго е идиотска пропаганда,на която за жалост не обърна внимание.цифрите говорят а не гея и манолова,сричащи партийните опорни точици.ако нямате мозък,жалко за вас и родата.
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алоооу Борисофффффф, на кой език да ти се обясни, че турския *** не е никакъв. Говори си с Доган и Станишевица.
20
12
 
20
 
! Отговори
компир преди 10 години
Герберасти скапани, тиквата даде ли ви малко масчица да не ядете филия без нищо или вече се научихте да садите картофи
19
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо няма снимка от протеста? За да не се види, че са само 5-6 човека?
18
24
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Бойко-премиер
17
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДНЕС.БГ,ЗАЩО премълчавате новината за сговарянето на Реформаторския блок с милиционерите на Борисов. На щрауса, заравянето на главата в пясъка не му помага. На вас още по-малко.
16
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, Боко, напредваш, правителството се клати, протестърите ти станаха вече "Великолепната седморка" и те чакат тебе и Цветенов да се присъедините и да дадете последния тласък.
15
3
 
4
 
! Отговори
stoian79 преди 10 години
ZA NEPOZNAVASHTITE ZAKONITE GERBERI I BORISOV SHTE UTOCHNIA CHE PREDI I SLED UVELICHENIETO NA MIN.OSIGURITELEN PRAG NISHTO NE SE PROMENIA ZA PENSIATA,HORATA SE OSIGURIAVAT NA MINIMUMA DALI E PO NISAK ILI PO VISOK NIAMA ZNACHENIE.ZA PO VISOKA PENSIA OKAZVA VLIANIE OSIGURIAVANETO NA PO VISOKA SUMA OT MINIMUMA.A ZA BUDJETA E DRUGO NESHTO.KOLKOTO POVECHE UVELICHAVASH TOLKOVA POVECHE VLIZA V BUDJETA ILI KAKTO E KAZAL MECHO PUH KOLKOTO POVECHE,TOLKOVA POVECHE.GERB SA POPULISTI!.
14
6
 
17
 
! Отговори
Местан преди 10 години
Провалихме сес изкупуването на тютюна.Кой ми *** в гащите?Герб Герб ГербТъпаците както винаги ще повярват на моето загрижено за народа изказване.А междувременно ще делим с фирмите изкупвачи едото левче надолу в изкупната цена
13
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МЪКАТА НА МЕСТАН Е:...ЧЕ БОЙКО ЛИКВИДИРА ФОНД"ТЮТЮН"---от където се финансираха всички далавери на ДПС/дс! ЕЙ, ГОЛЕМ *** Е ТОЯ БОКО ,БЕ......КАК РАЗВАЛИ ВСИЧКИ ДАЛАВЕРИ НА *** ОТ ДС/бкп!
12
21
 
24
 
! Отговори
Тато преди 10 години
Тикво зелена, кога си мислил за хората с катрана?Долен лъжец и крадлив пожарникар.
11
17
 
21
 
! Отговори
КАПО преди 10 години
*** пак не си е пил хапчетата, барабар с всички герберасти.Приципа на солидарната система на осигуровки е този - сега производителите (а и всички) плащат осигуровки, от които се плащат пенсиите на СЕГАШНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ. Когато производителите се пенсионират, техните пенсии ще ги плащат тези, които тогава работят, а сега са на по 1-10 години- дечица.Така, че ТОЙ бил увеличил осигуровките на сегашните производители, за да можели да пилучават големи пенсии след 30 год...***...
10
10
 
23
 
! Отговори
343 преди 10 години
АЗ ЗНАМ ЕДНО, ЧЕ БОРИСОВ НЕ МОЖЕ ДА РАБОТИ С КОМПЮТЪР
9
13
 
2
 
! Отговори
Patriot преди 10 години
Mestan __Premier inache njama opravija v BG, i B:BORISOV Prezident ;tova e formulata
8
10
 
19
 
! Отговори
пешо преди 10 години
Тиквaр в товa рaздaвaне си пaс
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На българина нито му дреме за теб, нито за Сидеров. На българина му се повръща от вас.