Местан отново словоблудства, възмути се Борисов

"Грижа ни е за хората, които си изкарват прехраната с катрана"
Обновена: 8 яну 2014 07:01 | 7 яну 2014 22:02, Веселина Йорданова
126
Местан отново словоблудства, възмути се Борисов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължи индиректния спор с председателя на ДПС Лютви Местан за тежкото състояние на тютюнопроизводството.

"Местан отново си позволява да словоблудства", възмути се Борисов във Facebook днес след телевизионно интервю на лидера на ДПС.

Експремиерът отново обясни, че правителството му е повишило минималните осигурителни прагове за земеделските производители през 2010 г., защото иначе те биха били „обречени на тотална бедност“ при пенсиониране.

Още по темата
„Пенсиите им биха били няколко пъти под минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст. Така че ГЕРБ предприе съответните действия, защото ни е грижа за съдбата на хората, които си изкарват прехраната с тютюна и катрана по ръцете“, категоричен е Борисов.

Той заподозря, че това е голямата цел на ДПС – „да продължат умишлено да държат бедни хората в смесените региони, за да могат да ги управляват чрез страх и зависимост“.

„Нека сега хората сами преценят кой им мисли добруването и кой гледа на тях като „крепостни селяни“ и изборен
електорат“, призова лидерът на ГЕРБ.

По-рано днес председателят на ДПС Лютви Местан заяви, че по отношение на тютюнопроизводителите правителството на ГЕРБ е било тотално престъпно.

Местан обясни, че при Бойко Борисов тютюнопроизводителите получавали едва 2 лева национални доплащания, вместо 4,30 лв. и направи сметка, че при произведени 1 тон тютюн хората получавали 4300 лева, а при Борисов едва 2000 лв.

Той нарече престъпление това, че Борисов и финансовият министър Симеон Дянков са увеличили дължимите социални и здравни разходи на тютюнопроизводителите от 241 на 830 лева.

Вчера двамата партийни лидери също си размениха обвинения за лошото състояние на сектора, което изкарва тютюнопроизводителите на протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
17
 
17
 
! Отговори
АЛЕНА преди 10 години
Мутро сикаджийска долнопробна, колко майки си разплакал имаш наглостта да да си отваряш измекярския плювалник! Европа те осъди за криминалните ти изстъпления, ти се пениш като *** *** пред целия народ оше!
65
5
 
5
 
! Отговори
Националист преди 10 години
Сидерасията е по опаснана от *астията но има еднакви интереси с тези на словобудстващата ***.
64
3
 
7
 
! Отговори
до 98 преди 10 години
Защо непременно с раирана? Може и на цветчета!
63
10
 
9
 
! Отговори
Цоков преди 10 години
До ранобуднитепияндетаМоже би трябва повече да се пише за мишката Станишев, за лакея Местан или марионетката Бареков?!? Кажи си "пиянде" кого предпочиташ. Колкото за "матряла", май се оказа, че Борисов е прав. След като над 2 млн. са пенсионери /каквито и да са по образование/, 1 млн. *** и др. без образование, с професия "соц.слаб", а много малка част с престижни образование и професии, които са с 1-ния крак навън, за какъв "матрял" ми говориш?
62
7
 
9
 
! Отговори
2222 преди 10 години
Не съм адвокат на Местан, ама ти трябваше отдавна да говориш с раирана пижама през решетки!
61
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
о Тиква добро утро.маминка ти по*м мутро ***.
60
9
 
11
 
! Отговори
Сноудън преди 10 години
Защо хората забравят как под масата Бойко Борисов подари на не индентифицирани лица Булгартабак холдинг. Къде е президентчето и мнението му задкулисието при реализиране на тази сделка.
59
7
 
12
 
! Отговори
Цоков преди 10 години
До "ЕМО": Да вземеш да обясниш как точно Борисов е ограбил народа?!? Защото преди два дни точно тютюнопроизводителите в ефир признаха, че единствено през ноември 2013 г. са им били платени по близо 8 лв за тютюна. Като се има предвид, че именно ГЕРБ приеха държавна дотация за осигуровките на тези хора, за да не получават пенсии под минималната, за какво ограбване говориш, смотльо?ДПС има интерес тези хорица да са бедни,за да са лесно манипулирани.
58
12
 
10
 
! Отговори
aSo преди 10 години
"словоблудства" - ББ едва ли има такава дума в неговия речник... Мисля, че ако го каже на живо, голям смях ще падне...
57
15
 
14
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
Бойко при всички положения е политика, който най малко го е грижа за българите.. той си го каза дори в прав текст.. тоя човек ненавижда матряла по тези земи или по точно обикновените хора без пари. Примери много - пенсионерите, които били изяли резерва, историята с пернишкото семейство, загиналата им дъщеря и кучето на което трябваше да носят пържоли, жената от завода със златните пръстени, която според бойко не може да се оплаква,че месеци е бачкала без пари, защото носи злато..*** работа
56
23
 
10
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
Тъжното в цялата ситуация е,че Местен е повече българин от Бойко Методиев. И докога ще ни занимавате с постовете на бившия премиер във фейсбук... Може ли това да са главните новини в сайта.. постовете на една умряла самозабравила се мутра в интернет.. От къде на къде ще ме занимавате всеки ден с това какво написал боко във фейсбук.. Ако медиите престанат за 1 месец да му обръщат внимание на него и на обкражението му тая партия ГЕРБ ще се разпадне за броени дни
55
29
 
11
 
! Отговори
емо преди 10 години
престъпникът борисов се загрижил за народа който ограби
54
3
 
19
 
! Отговори
родопчанин преди 10 години
Местанчо е такъв хитрец, че е на път сам себе си да надхитри. Е, то това жонглиране малко зле се отразява на кръвното, но като хапне малко чесън и ще се оправи...
53
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! 73НА ВСЯКО ГЪРНЕ , МЕРУДИЯ !
52
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е четвъртото правителство в което ДПС участва и какво са направили за електората си досега, че да дирят сметка на Бойко? Ами правят точно това, което и Бойко казва - да продължат умишлено да държат бедни хората в смесените региони, за да могат да ги управляват чрез страх и зависимост
51
3
 
23
 
! Отговори
keles преди 10 години
Местан е приемливият параван на Доган!
50
8
 
41
 
! Отговори
до 83 преди 10 години
Със сладки приказки само, Байо, не става. На Местан му куцат и практиката, и морала.
49
9
 
48
 
! Отговори
Ахмедов-тютюнопроизв преди 10 години
Да защитаваш Местан е повече от срамно то е престъпление. Този доносник на ДС винаги си е служил с лъжи. Прав е Б.Борисов само ГЕРБ е почтен към тези производители на тютюн. Миналата година изкупната цена е била 7 лв. сега е 5 лв. Това как да го коментираш. Просто ДПС е проклятието на България. За съжаление БСП-ДС са тяхна присъдружна партия, а не управляващи.
48
1
 
16
 
! Отговори
макето преди 10 години
ами ние винокръкателите коко ке ни се доплаща на тон изпито вино
47
40
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЧОВЕК, КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕ ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ ПРАВИЛНО, ДА СЕ ИЗКАЗВА КОЙ СЛОВОБЛУДСТВА- *** ! ЕДНО НЕЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТРЕЧЕ НА МЕСТАН- ЧЕ Е ЗАВЪРШИЛ БЪЛГАРСКА ФИЛОЛОГИЯ И ГОВОРИ НАЙ-ПРАВИЛНИЯ КНИЖОВЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК- ЗА СРАМ НА ВСИЧКИ "БЪЛГАРИ" В ПАРЛАМЕНТА ! А ПО ПРИНЦИП ДА СЕ ДАВАТ ДЪРЖАВНИ ПАРИ НА ТЮТЮНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ , ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ Е ЗАБРАНЕНО ПУШЕНЕТО- ЛИЦЕМЕРИЕ !