Миков за Сидеров: Всички сме равни пред закона

„Не може да има съображения за политическа целесъобразност“
Обновена: 7 яну 2014 16:46 | 7 яну 2014 16:45, Веселина Йорданова
42
Миков за Сидеров: Всички сме равни пред закона
Михаил Миков. Снимка: архив, БТА

Всички сме равни пред закона, на ход е съдебната власт и когато фактите бъдат установени и бъдат сложени на масата, тогава ще се произнасяме. Така председателят на НС Михаил Миков коментира пред БНР скандала с лидера на „Атака“ Волен Сидеров във Варна.

Миков заяви още, че не може да има „никакви съображения за политическа целесъобразност при нарушение на закона“.

Винаги се гласува по факти, а не по предварителни нагласи. Нека прокуратурата да си свърши работата, нека казусът да стигне до Народното събрание и тогава ще може да се коментира, каза Миков, попитан дали би гласувал за снемане на депутатския имунитет на Волен Сидеров.

Още по темата
По повод приоритетите в новата сесия на Народното събрание, той посочи, че несъмнено основен приоритет е изборното законодателство.

„Критиките към него предполагат европейските избори да се проведат с променено законодателство, съобразено с обществените нагласи“, коментира Миков.

Той посочи като приоритет и законодателството, насочено към злоупотреба с монополно положение, в което влизат законопроектите за обществените поръчки, за защитата на потребителите, „цял кръг от въпроси, които са обект на общественото внимание“.

Според Миков едва ли през тази парламентарна сесия ще се стигне до промени в Наказателния кодекс. Това е много сериозна работа, виждате, че три правителства се занимаваха с проекта, сега трябва да се обсъди от професионалната общност, от съдийската общност, от прокурорите и най-вече от гражданите, заяви председателят на парламента.

Миков посочи, че новият Наказателен кодекс е в дискусионната си фаза и не би искал да коментира предложенията, преди да види какво е внесено в НС.

Първият работен ден на депутатите след празниците ще бъде 15 януари, сряда. Новата сесия ще започне с редовно заседание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: НСмихаил миков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някои обаче са по-равни.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не бъркай МиКов с МиХов .генералМихо михов е много свестен Мъж, а Миков е пияндурник.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От днес - казаха прасетата - във Фермата на животниет ще има 10 закона1.Всичик животни са равни2. Всяко животон е приятел, човекът е враг.......Бенджамин каза Мюриел - моите очи не довиждат вееч би ли ми прочел Правилата.Магарето присви очи и Прочете:1 и единствено правило:Всички животни са равни, но някои са по-равни от другиФермата - Джордж Оруел
29
0
 
0
 
! Отговори
Комсомолец преди 10 години
Не така Другарю.Пред закона ние винаги сме били-по-равни от другите.
28
0
 
0
 
! Отговори
РТР преди 10 години
време е за калъчката
27
0
 
8
 
! Отговори
rano pile преди 10 години
Абе МИХОВ каквио бществени нагласи бе !?Море да ви емнем па да ви нагласим едно хубаво!!Писнахте ми с тия благи думи! Лъжци,тарикати, червени ***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
26
0
 
14
 
! Отговори
Наивен преди 10 години
Защо никой не казва и дума по повод вестник Шпигел с главен герой Моника Станишева??? Защо?Защо?Защо?
25
0
 
3
 
! Отговори
Наивен преди 10 години
Анонимен гледаш ли правилната телевизия за да коментираш правилно??
24
0
 
17
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Всъщност Сидеров е събирателен образ на политическата върхушка узурпирала държавата.Алчен ,нагъл до безочие българския политик концентрира в себе си чертите така добре описани от Алеко Константинов.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZZarstvo Balgaria I Tarnovskata Konstituzzia...
22
0
 
14
 
! Отговори
a преди 10 години
Има ли закони в бг? Свидетел съм как всякакви *** правят каквото си искат безнаказано. Като започнем от говорене по жсми в бракмите и стигнем до трепане на пешеходци по пешеходни пътеки. Който живее в бг знае, че тука закони няма.
21
2
 
12
 
! Отговори
denim58 преди 10 години
Ама къде са сега СерГей и Местан?! Май нещо се изпокриха като мишки,а?! Имаме мълчаливото им одобрение, за пореден път , на хулиганските изстъпления на имунизираните от добро поведение, "депутати" от Атака! Страхливци, ето това са СерГей и Местан! А НИЕ им плащаме заплатите, удобствата и всички други екстри, за това е време всички да ги УВОЛНИМ!
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Всички сме равни пред закона". Това е виц, нали?
19
0
 
21
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Миков, поискай му имунитета, бие невини хора, бие полиция....утре ще застреля някой
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
закУех се
17
1
 
22
 
! Отговори
?? преди 10 години
Само, че вие от БСП=ДПС сте по-равни. Кога ще изравним и Ахмед Доган пред закона?!
16
0
 
13
 
! Отговори
nerez преди 10 години
И като е казал това е намигнал
15
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама закона не е равен за всички!
14
1
 
35
 
! Отговори
Йовчеееееееееев???? преди 10 години
ако министъра на Вътрешните работи беше мъж а не дамски полов орган щеше да съди тая мижитурка от името на цялото министерство.И всички полицаи щяха да застанат зад него,ама кат си си *** ще те яхат. Сигнализирахте за неуместен коментар
13
1
 
32
 
! Отговори
Иво Калпазанов преди 10 години
По лекичко Михов че току сте издразнили "ЛИЦЕТО СИДЕРОВ" и той ви е прецакал правителството.Всъщност ти го знаеш и само от КУМОВА СРАМА за пред публиката се правиш на ОБЕКТИВЕН