Миков за Сидеров: Всички сме равни пред закона

„Не може да има съображения за политическа целесъобразност“
Обновена: 7 яну 2014 16:46 | 7 яну 2014 16:45, Веселина Йорданова
42
Миков за Сидеров: Всички сме равни пред закона
Михаил Миков. Снимка: архив, БТА

Всички сме равни пред закона, на ход е съдебната власт и когато фактите бъдат установени и бъдат сложени на масата, тогава ще се произнасяме. Така председателят на НС Михаил Миков коментира пред БНР скандала с лидера на „Атака“ Волен Сидеров във Варна.

Миков заяви още, че не може да има „никакви съображения за политическа целесъобразност при нарушение на закона“.

Винаги се гласува по факти, а не по предварителни нагласи. Нека прокуратурата да си свърши работата, нека казусът да стигне до Народното събрание и тогава ще може да се коментира, каза Миков, попитан дали би гласувал за снемане на депутатския имунитет на Волен Сидеров.

Още по темата
По повод приоритетите в новата сесия на Народното събрание, той посочи, че несъмнено основен приоритет е изборното законодателство.

„Критиките към него предполагат европейските избори да се проведат с променено законодателство, съобразено с обществените нагласи“, коментира Миков.

Той посочи като приоритет и законодателството, насочено към злоупотреба с монополно положение, в което влизат законопроектите за обществените поръчки, за защитата на потребителите, „цял кръг от въпроси, които са обект на общественото внимание“.

Според Миков едва ли през тази парламентарна сесия ще се стигне до промени в Наказателния кодекс. Това е много сериозна работа, виждате, че три правителства се занимаваха с проекта, сега трябва да се обсъди от професионалната общност, от съдийската общност, от прокурорите и най-вече от гражданите, заяви председателят на парламента.

Миков посочи, че новият Наказателен кодекс е в дискусионната си фаза и не би искал да коментира предложенията, преди да види какво е внесено в НС.

Първият работен ден на депутатите след празниците ще бъде 15 януари, сряда. Новата сесия ще започне с редовно заседание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: НСмихаил миков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
43
 
! Отговори
ИЗМЕКЯРИН преди 10 години
БЪЛГАРИ, ТЕЗИ ***, КАТО ТОЗИ НА СНИМКАТА УПОРИТО НИ ВОДЯТ КЪМ ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ НА ПУТИН, А МОЖЕ БИ КЪМ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ!! КАКВО ПРАВИМЕ БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ, ДОКЪДЕ ЩЕ ГО ДОКАРАМЕ С ТОВА ОВЧЕДУШИЕ?!
11
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другарю миков имунитета на сидеров и неговата глутница възпрепятства разследването и правораздаването.
10
0
 
35
 
! Отговори
ЧНГ преди 10 години
Наздраве Мишо!
9
3
 
21
 
! Отговори
usa преди 10 години
Volencho I ataka si otriazaha klona na koito sediat,tova e:-)
8
1
 
27
 
! Отговори
ПОЛИЦАЙ преди 10 години
НАЗДРАВЕ ДРУГАРЮ МИКОВ!!!
7
0
 
27
 
! Отговори
ОТЧАЯН преди 10 години
Миков, защо пак ни "пудрите мозги" с празни приказки
6
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този *** удря полицаи и му се разминава всеки път кое му е равното
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
равни друг път
4
3
 
31
 
! Отговори
Кулски пияница преди 10 години
Браво на пиянката много точно казано Всички сме равни ,САМО ДОГАН казва какъв е ЗАКОНА...а сега пиянката да върви в САРАЙТЕ да се напият с Д Сополето да му кажат новите опрни точки и какъв ще е законът
3
34
 
5
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Избирате ГЕРП и БСП, вие долни ***, после Сидеров ги крепял.Съответните кадри организираха събаряне на небостъргачи, компромати за президенти, убйства на президент, един скандал на ВОЛЕН ли няма да организират.Колко сте плоски, плиткомислещи и елементарни, първосигнални и тривиални, жалко за децата ви и поколенията.Най-големият предател е човекът, който каза Национализация и просперитет за хората.Предател за болшевишката банкерска *** и ***, които си отвориха краката!
2
1
 
46
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Ако всички бяхме равни пред закона, сумати хора от сегашния парламент трябваше да са в затвора !
1
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не забравяйте, другарю, някой са по-равни! Партията преди всичко!