Сидеров има 14 дни да се откаже от имунитета си

Михаил Миков му е предоставил искането на Цацаров
Обновена: 8 яну 2014 20:08 | 8 яну 2014 20:07,
73
Сидеров има 14 дни да се откаже от имунитета си
Волен Сидеров. Снимка: БТА

Председателят на Народното събрание Михаил Миков е предоставил на депутата и лидер на „Атака” Волен Сидеров искането на главния прокурор Сотир Цацаров за сваляне на имунитета му. Искането е било внесено днес 13,41 часа в деловодството на НС. Сидеров ще може да се запознае с него с оглед възможността в определения 14-дневен срок да заяви писменото си съгласие по искането.

Още по темата

14-дневният срок е минималният срок по действащото законодателство, в рамките на който на засегнатото лице е предоставена възможността да се запознае с искането, да прецени неговата основателност, както и коя от законовите възможности да използва.

При условие, че не постъпи писмено съгласие от народния представител, след изтичането на срока искането ще бъде разгледано от парламента съгласно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Както Dnes.bg вече писа, по-рано днес стана ясно, че Цацаров ще иска сваляне на имунитета, за да може да започне наказателно преследване срещу него.

Сидеров предизвика в понеделник вечерта скандал по време на полет от София за Варна. Лидерът на „Атака“ бил придружаван от Десислав Чуколов, Деница Гаджева и почти цялата парламентарна група на националистическата партия.

Той нападнал френското културно аташе, като поискал от нея да се легитимира. Млад мъж се застъпил за дамата и нарекъл Сидеров "простак". Лидерът на „Атака“ и двамата му спътници мигновено нападнали въпросния гражданин. Сидеров нападнал и полицая от "Гранична полиция" Костадин Колев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
2
 
! Отговори
OSMAN преди 10 години
SIDERIV _PREZIDENT na republika BILGARIA;,,,,,,,,Ahmed DOGAN ____PREZIDENT:::::::tova e formulat ,inache njama opravija........
30
6
 
6
 
! Отговори
bradata преди 10 години
Ha, Sidere kopelence skapano dano te osadiat I dano horata proummeiat che ti si pravish kapital na garba na Balgaria s tvoite populiski iskazvani a v sashnost si edna vartiopashka I podlizurko-mama ti skapana I naglec, sramish stranara ni kadeto I da idesh.
29
5
 
3
 
! Отговори
мдаа болигозаатакист преди 10 години
хахаха треперете над недялко сидеров палячовци, той си гушна 15 милки и ви се прихилва вечер в банята с дени заедно...
28
4
 
3
 
! Отговори
bg преди 10 години
V samoleta za Varna sa putuvali dve grupi-celta na ednata e da protestira sreshtu govedata-gjauri,koito gi e strah da smenat gnusnite muslemski imena-otvrashtenia,a celta na drugata grupa e bila da shpionira na protestirashtite.......Ataka iska gnusnite muslemski imena da se smenat,a satanistite ot frenskoto posolstvo iskat gnusnite muslemski imena da se zapazat.Eshkinazkata sataninska bljad ot BHK sushto iska gnusnite muslemski imena da se zapazat.
27
5
 
2
 
! Отговори
bg преди 10 години
VMRO iska NAP da proveri eshkinazkite gnusni kovarni bokluci ot BHK,a te si go vrushtat na Ataka......Nie znaem 4e atakistite sa putuvali za Varna za da protestirat sreshtu govedata,koito iskat da zapazad gnusnite muslemski imena.Ama ne znaeme celta na putuvane na sataninskata mursha ot frenskoto posolstvo-sigurno e otivala kum Varna za da shpionira na proestirashtite.Te tia sataninski murshi podkrepjat sataninskia hazaro-evreiski BHK.
26
16
 
9
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До 32 защо плюеш Сидеров простако . Вие овците така плюехте като съдиха Тодор Живков за дето спасил Българите от турския тероризъм през възродителния процес. Спомни си също как в Народното събрание сдс крещеше да се отнеме и да се отнеме имунитета на Александър Лилов за да го обвини бандита Татарчев по дело номер 3 по което бяха обвинени 22 *** членове на Министерския съвет и Секретари на ЦК на БКП за дето помагаха на гладните хора от Третия свят. 2000г делото бе прекратено и всички видяха кирливата роля на сдс.
25
32
 
11
 
! Отговори
Атака преди 10 години
Само Атака,смело напред!Не на колонизацията!Да на България!
24
36
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Сидеров е наи-големия националист!И понеже не е удобен на никои все със него се занимават!Които и депутат да хванете всеки ама всеки ще е ходил на почивки и за всеки ще има за какво да се хванете и да го осъдите!Но от цялата тази *** Сидеров е наи-гомемия пич,говорете си каквото искате!
23
4
 
39
 
! Отговори
До 29 "Смях&quo преди 10 години
Не е важно дали съдът ще го осъди, важно е дали ние ще го осъдим на изборите, както осъдихме Яне Янев?Хора това негово поведение е неприемливо, то е срам! Докато повечето хора тук се чудят как да вържат двата края този *** почива и плаща по 6 000 лв. стая на ден в хотел. Да не си мислите, че това си го позволява с депутатската заплата?
22
5
 
29
 
! Отговори
. преди 10 години
Аз си мислех, че Борисов чупи ***, но Болен е просто номер 1 ! А за Гаджева си има една много точна дума - ку*ва :)
21
15
 
6
 
! Отговори
varg преди 10 години
Няма защо да се отказва.
20
31
 
9
 
! Отговори
Смях преди 10 години
Сидеров няма да го осъдят защото е невинен. Да съдят Иван Костов дето окраде държавата Цветанов дето е крал от Мвр. Ами ако французойката и полицая са се държали арогантно. През 1991 по фабрикувани в СДС обвинения Главна прокуратура обвини Тодор Живков за възродителния процес дето е върнал на потурчените имената които са български. Каква глупост. Ами като сдс и герб им позволяват да имат дейност. Да се забрани съществуването им като общественоопасни
19
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо българинът е овца?Търпим безкрайно 240 дришловци да ни се подиграват и плюят в лицето вече 24 години.Плащаме ме им скъпите почивки, плащаме и на любовните им забежки по скъпите курорти.Седим като *** и ги гледаме по телевизията как с благи думи ни замазват очите. С нашите пари издържаме и подсигуряваме на тези депутати родовете им до 9-то коляно.Еми за това сме овце!
18
3
 
17
 
! Отговори
виц.... преди 10 години
Стоят на мегдана Станишката, Местанчо и Воленчо.Станишката се обръща към Воленчо!Цвете мое станахме трима единият е излишен....!!!! Познай кой!!!!;)))))
17
26
 
7
 
! Отговори
ГЕРИ преди 10 години
ВОЛЕНЕ АНГЛИЧАНИТЕ СА С ТЕБ
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя парламент много почива бре! Трудна е таз депутатската, докато се приберат от световните курорти време си трябва да ги ожалиш хорицата.
15
32
 
11
 
! Отговори
АТАКУВАЩ преди 10 години
Волен никога няма да се откаже от имунитета си! Битката за България продължава с пълна сила! И този път Господ ще е с нас в този труден момент, напук на всички врагове! Проклети да сте! Проклети да сте! Проклети да сте!!!
14
34
 
8
 
! Отговори
Смях преди 10 години
Сидеров не е виновен . Това тъпо полицайче сигурно е платено за провокация. А и французойката. Да си спомним как геят Уорлик американски посланик враг на българите заплашваше Сидеров. Така сдс с лъжи обвини Тодор Живков за възродителния процес който е велико дело. В полицията има още Бойковци и цецовци да се уволнят. Армията да поеме обществената орхрана. Ако защитава бойковата полиция Цветлин Йовчев да бъде освободен от длъжността министър на вътрешните работи
13
5
 
48
 
! Отговори
Магърдич преди 10 години
А защо само на него искат имунитета?! *** Гаджева също е ритала момчето което го е нарекло ***... и това трябва да остане безнаказано?!
12
3
 
6
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
IMA SHANS OSHTE DA SI IZMIE IMETO I DA IZLZE KATO BULGARIN KATO SPRE DA VLIZA V PARLAMENTA I DA SOIGORIAVA KVORUM , NO TOIA NIAMA DA GO NAPRAVI TOIA E MNOGO AUKCHEN ZA PARI TAKA 4E SHTE SMUCHE DO POSLEDNO