Дайнов: Свидетели сме на нов тип авторитарно управление

Поведението на Сидеров разбъркало времето на предсрочните избори
Обновена: 10 яну 2014 21:05 | 10 яну 2014 20:48, Петя Славова
97
Дайнов: Свидетели сме на нов тип авторитарно управление
Евгений Дайнов. Снимка: Булфото

Свидетели сме на нов тип авторитарно управление. Това каза пред Радио „Фокус” политологът проф. Евгени Дайнов, преподавател в Нов български университет.

Проф. Дайнов сравни политическата ситуация у нас с тази в Русия. „И в Русия има опозиция, и медии, които не са под контрола на Путин, има и минимални дялове на икономиката, оставени на свободна инициатива”, допълни той. Според него, българските политици са разбрали, че не е задължително да си европеец и демократ или комунист и диктатор. „Има средно положение и в момента търсят перспективата да наложат полуавторитарно положение – като в Русия”, заяви политологът.

Това е крайно неочкаван резултат от всички демократични събития, които са се случили в България през последният четвърт век. „Никой не очакваше, че ще се опитат да направят една малка Русия на територията на България и ЕС”, заяви още той.

Евгений Дайнов коментира и поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Според него, поведението на политика рязко е разбъркало времето на предсрочните парламентарни избори.

Дайнов си обясни мълчанието на БСП и ДПС относно Сидеров с това, че още не са решили как да реагират, защото не виждат печеливш ход.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
3
 
! Отговори
ами да преди 10 години
Ами те 24 години се опитваха да се държат за Русия, агентите на първо не са разкрити- това са тези, обучавани от КГБ и ГРУ. Какво очаквате? Те се наместиха навсякъде - уж са менаджери. Ако не ставаш за нищо- ставаш мениджър. Докато се усетят- взеха парите от еврофондовете, парите от приватизацията! Менаджери. Да!
60
6
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Дъртия *** Дойнов,- Се тресе здравата от РусофобияУкипедия - ФОБИЯ - (Страх) - Патологичен, натраплив, ирационален и силен страх към обект, но когато този страх се превърне в натрапливо състояние (например, неаргументирено искане оставка) става значим източник на разстройство, повлиявайки социалното функциониране, се приема за психично нарушение..
59
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евгени Дайнов не е никакъв професор, той е "professor" т.е преподавател в американски ВУЗ! Това е все едно Е.Дайнов да приравни старши научен сътрудник в БАН към сътрудник в Държавна сигурност! Явно са му врътнали кранчето, щом започна пак да лае!
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Deee.....ba i komunaoidite deto pishat komentari tuk!
57
7
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
я, синият шаман от кръжока на другаря сорос все още мърдал? нищо, флуктуациите на синята ***, незнайно защо наречени реаниматорски блок, барабар с шайката на тиквата и червеите на пръмове се оттичат бавно и безславно към канала :-) хубавото е, че и гнусният *** гоце заедно с още две-три противни *** се пързалят в същият коридор
56
8
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Евгени Дайнов е политически спекулант от най-ниско качество. По време на управлението на ГЕРБ не видя нищо недемократично въпреки подслушванията и пресата върху фирмите, а сега се е загрижил, защото тези, които му плащат не са на власт.
55
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бг. ще изчезне, зaщото е огледaлно копие нa aнтидържaвaтa рaшa! Нямa тaкивa стрaни!
54
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Росен Плевнелиев - разединителя на нацията и слугата на олигархията.За пореден път го доказва.И гафаджия 1 също.
53
1
 
11
 
! Отговори
Ставри преди 10 години
Дойде края на печелившите ходове на амортизираните групировки.Дано близкото бъдеще е повратен момент във вече опосканата ни родина.
52
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Журналистите редовно се интересуват от въздействието на тревата върху определени професорски мозъци. Интервютата са като контролен преглед. Влошава се.
51
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напушва се на село и отива в града да дава интервюта.
50
15
 
10
 
! Отговори
$oro$ преди 10 години
Подмяната на гражданското общество с хрантутниците отНПО-та, финансирани от Запада, е проблем, който не бива да се подценява.Нека всички избиратели с дясно мислене, плюещи Русия и комунизма, хубаво да се замислят дали Западната олигархия не се готви да им натресе също толкова лош режим.
49
23
 
22
 
! Отговори
5477 преди 10 години
Един алкохолик и наркоман *** на *** дупета се опитва да мисли.То от алкохола и дрогата дали има с какво да мисли.
48
27
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Червена кратунd ======ТОЗИ НЕ БЕ ЛИ ИБРИКЧИЯТА НА ИВАН КОСТОВ И УЧИЛ НЕДОУЧИЛ НА РАЗНОСКИТЕ НА НЯКАКВА ОБЩЕСТВО..ОТВОРЕНОЛИ БЕ ЗАТВОРЕНО ЛИ БЕ....НОВИЯТ ***-***---САМО ВОЛЕН -САМО АТАКА--ФЕКАЛНИТЕ ПЛЪХОВЕ ИЗПЪЛЗЯХА ОТ ДУПКИТЕ СИ---ВОЛЕНЕ--ТИ СИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН...МАКАР ЧЕ СЕ БЕ ПООБЪРКАЛ СЪС СЕДЕРАСИСТИТЕ...МАЛКО!!!С ТЕБ СМЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!!!!!
47
11
 
25
 
! Отговори
Червена кратуна преди 10 години
Наглите комуноиди толкова са изгладнели, че ще изядат и последния *** на българина. Наглостта на комунистите няма равна в световната история, вижте на къде е тръгнала България в момента, към пропастта от която няма излизане!
46
8
 
8
 
! Отговори
sanders преди 10 години
Nagul i bez sramen e psevdo Democrata Dainov , sponsoriran li4no ot George Soros o6te ot na4aloto na 1990-te... Tozi maznik e takuv Hameleon i si bae vse edno i su6to i se pravi ve4no na Anti Communist bez da spomenava komsomolskoto si minalo predi 1989. Hubavo za nego,4e ima mnogo mladi baluzi i studenti, koito ne mu znayat spatiite. Ne se razkaiva za prestupleniata i maroderstvata na SeDe Se... Absoluten psevdar, anti-Bulgarin, Globalist i ve4en agent i podloga na Soros!
45
12
 
22
 
! Отговори
aripan преди 10 години
Е "синият шаман" не може да избяга от убежденията си...зная как мислите г-н Дайнов от 20 години...чак е скучно заради предвидимостта...
44
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Професор за да станеш трябват малко пари, ум не е нужен . Ако си въртележка, като тази *** на снимкат, нещата стават бързо .
43
8
 
8
 
! Отговори
Sungunlare Karucar преди 10 години
Egati egoistite......dolu gerb I ataka.
42
1
 
2
 
! Отговори
Frederik преди 10 години
Az of politika ne razbira.