Дайнов: Свидетели сме на нов тип авторитарно управление

Поведението на Сидеров разбъркало времето на предсрочните избори
Обновена: 10 яну 2014 21:05 | 10 яну 2014 20:48, Петя Славова
97
Дайнов: Свидетели сме на нов тип авторитарно управление
Евгений Дайнов. Снимка: Булфото

Свидетели сме на нов тип авторитарно управление. Това каза пред Радио „Фокус” политологът проф. Евгени Дайнов, преподавател в Нов български университет.

Проф. Дайнов сравни политическата ситуация у нас с тази в Русия. „И в Русия има опозиция, и медии, които не са под контрола на Путин, има и минимални дялове на икономиката, оставени на свободна инициатива”, допълни той. Според него, българските политици са разбрали, че не е задължително да си европеец и демократ или комунист и диктатор. „Има средно положение и в момента търсят перспективата да наложат полуавторитарно положение – като в Русия”, заяви политологът.

Това е крайно неочкаван резултат от всички демократични събития, които са се случили в България през последният четвърт век. „Никой не очакваше, че ще се опитат да направят една малка Русия на територията на България и ЕС”, заяви още той.

Евгений Дайнов коментира и поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Според него, поведението на политика рязко е разбъркало времето на предсрочните парламентарни избори.

Дайнов си обясни мълчанието на БСП и ДПС относно Сидеров с това, че още не са решили как да реагират, защото не виждат печеливш ход.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Синът на номенклатурчик от ДС и БСП - Евгений Дайнов дава акъл на простолюдието.Дайнов, що не кажеш как така се изучи в Лондон в ония времена, когато обикновените хора им искаха открит лист да отидат до Петрич ?
20
8
 
13
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Абсолютно прав е , винаги съм гледал на посткомунистическа България като едно по-малко огледално отражение на Русия , това е защото комунистическите *** трябваше да бъдат *** по дърветата , не на Жельо "мирните преходи" , с 23 години мирен преход дадохме жертви физически и ментални , като все едно сме имали две световни войни на наша територия , проблема на българия е , че има прекалено много самовлюбени ,алчни и безочливи комунисти и ченгета и техните кученца. СТИГА МИРНИ ПРОТЕСТИ !
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според него, българските политици са разбрали, че не е задължително да си европеец и демократ или комунист и диктатор. Има средно положение и в момента търсят перспективата да наложат полуавторитарно положение като в Русия, заяви политологът.Такива като Евгений Дайнов пък отдавна са разбрали, че не е задължително в България да си или *** или интелектуалец, за да си в светлината на прожекторите. Той отдавна е намерил средното положение - полуинтелектуалец и полутъпак...
18
3
 
8
 
! Отговори
Даниел Петров преди 10 години
И съмишленици има сред ранобудните студенти. Взеха да му подражават.
17
3
 
12
 
! Отговори
Даниел Петров преди 10 години
Безспорно е : професора прекалява с канабиса.
16
6
 
4
 
! Отговори
123 преди 10 години
напротив - тъй като у нас всяко чудо е за 3 дни, печелившия ход е мълчанието. Всъщност не е нужно да правят каквото и да е, освен да позволят снемане на имунитета. После е на ход съдебната система.
15
4
 
9
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Ето какво прикриват Корнезов и сие с това активно мероприятие срещу Сидеров:"България шокира Съвета на министрите в ЕС като гласува за фракинга на шистов газ. Това е сторила екоминистърката Искра Михайлова в края на декември, за което не са изнесени никакви информации пред медиите у нас.
14
5
 
7
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Така страната ни се обърна на 180 градуса по проблема, тъй като ние бяхме сред най-твърдолинейните противници на метода фракинг при добива на шистов газ. С това гласуване ние угаждаме на Великобритания и Румъния, които искат улеснена процедура за проучванията за наличие в земните недра на този тип газ."......Честито на печелившите.
13
8
 
18
 
! Отговори
Голямото нищо преди 10 години
"Днес" , докога ще ни занимавате с персони като г-н Дайнов? Той е усмивка от старите ленти , която от дрънкането на глупости и професурата и работата си на празен ход , направи професия. Той живее в някакъв свой свят на празните приказки , които не служат за нищо !
12
5
 
7
 
! Отговори
Селския професор преди 10 години
заслужава шут в г... за
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Държавата и живеещите в нея, няма да са добре до тогава, докато умни хора, говорят глупости, а глупавите "обожават" простаците.
10
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дайнов докога ще пише алабализми за ***.Новият тип авторитарно управление,всъщност било полуавторитарно.Русия е с президентско управление ,а България с парламентарно.У нас чисто авторитарно управление,след 1989г, се опита да наложи Борисов и ГЕРБ,смесен тип народняшко-Янковски(Т.Ж) и мутро-мафиотски.Относно Атака - няма дългосрочна печеливша комбинация със Сидеров и се работи по въпроса.БСП И ДПС мълчели т.к. не са решили как да реагират.Гениално прозрение,няма що.Професор,ама Дайнов.Много плява.
9
9
 
13
 
! Отговори
Николов преди 10 години
Ситуацията е такава благодарение съдействието и на хора като Дайнов.
8
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дайнов, внимавай ! Твоя разработваш офицер внимателно те чете. Дс не спи знаят всичко за теб до девето коляно. Или чадър ще усетиш или отиваш на прасетата. Номер 10 те предупреждава.
7
14
 
13
 
! Отговори
Внимателно те чета ! преди 10 години
Професоре, внимателно чета това което пишеш и говориш по различните медии. Установих, че от това което си написал или казал нищо не се е случило. Пример: В началото на месец ноември м.г. ти написа , че " правителството ще падне до дни". Това не се случи. И много други твои глупости съм чел. Дайнов, на теб кой ти каза, че си професор и на всичкото отгоре политолог ? Той ще е бил голям шегаджия. Поздрави го ! И се прибирай в село Миндя, там ти е мястото, това от мен да го знаеш.
6
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
О С ТА В К А!!!
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дедовия ти си на догановия.
4
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И дпс и бсп са обречени но поне да имаха една капчица достойнство като Борисов. Той е 1000 класи над тях. Просто налагат тоталитаризма за да се задържат още месец два и да крадат, да крадат.
3
24
 
19
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Дааа, вярно е.България е на прага на първата в света олигархична революция.10 олигарси с помощта на 100 протестиращи имбисила искат да свалят законно правителство.А Евгени Дайнов се прави на *** и говори абсолютни глупости, за да си изкара хонорара.
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аналогията с Русия е неуместна.Нашата ситуация е по-сравнима с тази в Турция.