Дайнов: Свидетели сме на нов тип авторитарно управление

Поведението на Сидеров разбъркало времето на предсрочните избори
Обновена: 10 яну 2014 21:05 | 10 яну 2014 20:48, Петя Славова
97
Дайнов: Свидетели сме на нов тип авторитарно управление
Евгений Дайнов. Снимка: Булфото

Свидетели сме на нов тип авторитарно управление. Това каза пред Радио „Фокус” политологът проф. Евгени Дайнов, преподавател в Нов български университет.

Проф. Дайнов сравни политическата ситуация у нас с тази в Русия. „И в Русия има опозиция, и медии, които не са под контрола на Путин, има и минимални дялове на икономиката, оставени на свободна инициатива”, допълни той. Според него, българските политици са разбрали, че не е задължително да си европеец и демократ или комунист и диктатор. „Има средно положение и в момента търсят перспективата да наложат полуавторитарно положение – като в Русия”, заяви политологът.

Това е крайно неочкаван резултат от всички демократични събития, които са се случили в България през последният четвърт век. „Никой не очакваше, че ще се опитат да направят една малка Русия на територията на България и ЕС”, заяви още той.

Евгений Дайнов коментира и поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Според него, поведението на политика рязко е разбъркало времето на предсрочните парламентарни избори.

Дайнов си обясни мълчанието на БСП и ДПС относно Сидеров с това, че още не са решили как да реагират, защото не виждат печеливш ход.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
14
 
! Отговори
Руска Българска преди 10 години
,,Никой не очакваше ,че ще се опитат да създадат една малка Русия на територията на България..."Кои са тези създатели?
40
17
 
24
 
! Отговори
Kostas преди 10 години
Поредния кух професор. Преди 1990 година се натискаха сами да стават членове на БКП което беше горанция за кариерно развитие. Сега комплексарските им мозъци дават мило и драго и доста пари да стават "научни работници" доценти,професори.Може би сме на първо място по брой на професори на глава от населението. Нали все пак по друго си е да пише отпред проф.Дайнов.
39
9
 
23
 
! Отговори
идиот преди 10 години
Стари Джо! Като изтрезнеш, ще се изненадаш, що простотия си сътворил.
38
1
 
15
 
! Отговори
expert преди 10 години
Напротив всички това очаквахме просто не вярвахме, че народа ще го допусне...
37
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 61, Стари Джо, този сайт е най-обикновена воняща помийна яма, в която всякакви *** /включително и ти/ се ругаят, псуват, проклинат и заплашват взаимно. На мен лично ми допада, че самия ти идентифицираш тази миризлива миазма с антикомунизма. Това е достатъчно, за да се разбере от всички пещерното и маймунско ниво на съвременния антикомунизъм!!! Хвала!!!
36
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дайнов е последният човек, който още не е разбрал, че предсрочни избори няма да има и отнемане имунитета на Сидеров не води до падане на парламента. Това, че Дайнов невижда печеливш ход на БСП, не значи че и БСП е късогледа като него. Сидеров не бива да се отказва сам от имунитета си, а да бъде подложен на гласуване. Разбира се, че печелившият ход и за БСП и за Сидеров е БСП и ДПС да гласуват за отнемане на имунитета. БСП печели във външно-политически план, а Сидеров във вътрешно политически.
35
13
 
5
 
! Отговори
Стария Джо преди 10 години
До Лидер с Калашник-38гДо некакъв ***-дето нито е лидер,нито има калашник(най-скапаното "оръжие",използвано само от ***!),нито е на 38 г.(акъла му е на 3.8 годишно).Чети сега *** румен221(понеже това си ти!)-този сайт в който пишеш е собственост на уважавани и свръхбогати хора(с единия сме приятелчета!) и се намира под шапката на Investor.bg!Тези хора(за разлика от теб тикво червена!) проявиха инициативност и показаха умения,които ти нещастнико и другите червени тикви са неспособни
34
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя алкохолик къде спа, когато Борисов подканваше държавните служители да "му слагат по едно портретче" ? Виждам борците за демокрация изпълзяват тогава,когато не им бъркат по дупките. Изводът - такива *** като тоя отгоре трябва да бъдат смазвани.
33
3
 
0
 
! Отговори
Revenger преди 10 години
Konstanciq..Logika ;) Na Misleshti..kakto kazah no comment :)
32
3
 
0
 
! Отговори
Revenger преди 10 години
Znam che nqkoi politik shte prochete tova..pomognete na naroda ima Mladi hora koito s kachestvo na prodykciq iskat da se realizirat,da, chyh vi...no pomognete i nA HORATA,Vsichki sme Bratq! I Smurtni...Napravete Dobro..Drygoto ot vas si..razbrahte me... ne jiveem 100 godini no da pomognem,i da,v vas e vlasta,no pomislete i za nas,imame Prekrasna Durjava ako vseki za sebe si gleda...kakuv narod sme?Pomognete na horata ili az ne sum prav? Ne si misli taka..Drygite Durjavi se durjat,zashto ne i Nie
31
6
 
9
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Много точна констатация !
30
2
 
8
 
! Отговори
Revenger преди 10 години
Bulgariq-Noviq Titanic..Kolko li shte yspeqt da se spasqt,jalko za Milata i Krasiva nasha Rodina..no comment..
29
9
 
11
 
! Отговори
Димо преди 10 години
Ами ,като се доверихте на безхаберника от ГЕРБ да ви върши мръсната работа ,така става ! Ще си останете в историята като хрътки гонещи комунизма и като дърдорковци за някаква *** " демокрация " и "пазарна" икономика ! Сега , *** и се пиши реформатор при другите ,дето заедно ликвидирахте България !
28
8
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Как няма да мълчат ДПС и БСП за Сидеров, ами те майче вече се позасрамиха с този техен партньор. Ако и сега не се засрамят, незнам още какво трябва да се случи за да разберат, че изобщо не са за това място в което се намират сега, но нали са свикнали да са на власт и са готови да станат ортак и с дявола дори. Жалки смешници!
27
7
 
15
 
! Отговори
лош преди 10 години
Само в България на отявлени алкохолици се дава трибуна за изява,срам.
26
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на снимката дайнов гледа в миналото към последния си хонорар от времето при костов и си мисли: "Дай боже пак да се повтори"
25
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къв е тоя *** ,беее?!Аман от шамани,"експЕУти" и "разбирачи".
24
16
 
8
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
38 Румене стига си тиражирал едни и същи глупости , явно този ГЕРБ ви стряска вечер на сън и понеже са елементарни и лесно оборими другарите от ГЕРБ се вточрвате втях като противници, бъдее спокойни ГЕРБ е със затихващи функции , харизмата на Бойко беше до тук, вярно много ви би цели 8 пъти , но всяка изкуствена кула се сгромолясва на края .
23
7
 
19
 
! Отговори
Борис Болкан преди 10 години
Времето на Дайнов и дайновци свърши! Точка.
22
5
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Синият Шаман,вече не е...син,окапаха му...перата.Сега се чуди,как да си пребоядиса...перуката.