Нагласите на ГЕРБ - за задължително гласуване

Такива са настроенията в ПГ и сред избирателите, обясни Тотю Младенов
13 яну 2014 21:10,
61
Нагласите на ГЕРБ - за задължително гласуване
Тотю Младенов. Снимка: архив Булфото

Нагласите сред избирателите на ГЕРБ клонят към въвеждане на задължително гласуване на избори, каза народният представител Тотю Младенов пред журналисти.

Младенов отбеляза, че само задължителното гласуване ще направи вота по-честен и ще спре практиката на "купуване на гласове". Според него такива са нагласите и в парламентарната група на ГЕРБ и най-вероятно през следващата седмица депутатите в нея ще вземат решение да подкрепят въвеждането на задължително гласуване в Изборния кодекс.

Народните представители от ГЕРБ Тотю Младенов и Петя Аврамова заедно с областния координатор на партията Валентин Литов дадоха първата си пресконференция за годината.

Безработицата е най-големият проблем, с който правителството не може да се справи, според тях.

Тотю Младенов посочи, че по данни на Бюрото по труда във Враца само за първите седем работни дни на годината нови 380 души са загубили работата си в общините Враца и Криводол.

Правителството няма готови програми, по които тези хора да бъдатнаети, а като не могат да се справят, по-добре да си вървят, допълни той, цитиран от БТА.

Председателят на Общинския съвет във Враца Малинка Николова връчи на депутатите отворено писмо, в което общинските съветници настояват за законодателни промени, които да позволят на центровете за кожно-венерически заболявания да разширят дейността си. Николова посочи, че четири от тези центрове в страната са обявени в ликвидация, а останалите, сред които и врачанският, засега работят, но са пред фалит.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
за да можете да си пълните партийните каси,затова ли мръснико тъй като от това зависят субсидиите на продажните ви партии,но този път няма да стане,долен и мръсен комунист.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всяка една бюлетина пусната в урната дава 50 лева от нашите пари в касичката на партията за която е(не, че гадовете не правят измами с фалшиви бюлетини).Ще отида да гласувам, когато тази сума стане 5 лева, а депутатите в парламента станат от 80 до 120 най- много.
46
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гласуването трябва да е задължително,за да може избирателите да носят отговорност и да мислят преди да гласуват.Абсурд е да не гласуваш,а после да протестираш.Да не говорим за твърдия електорат,купуването на гласове и т.н.
45
1
 
4
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
ZA SJELENIE NIAMA DA SE PRIEME TOVA , NIAMAT INTRES BSP I DPS pensionerite i *** glasuvat za bsp a tyrcite za dps te si imat tvyrd elektorat a bulgarite ne glasuvat na izbori , te ima polza da ne e zadyljiteln o da si si na vlast i da si kradt spkoino
44
1
 
4
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До ВГ Не просто средно образование - а завършено преди да навършат 20 години с успех над 4,50...
43
3
 
5
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
Абе П*тьо Младенов, задължително може да накараш хората да отидат до урните, но ако пуснат празна бюлетина - каква ще е разликата с негласувалите?
42
2
 
9
 
! Отговори
ВГ преди 10 години
Гласуват задължително само тези, които са си платили данъците и имат минимум средно образование. Остатналите ако искат избирателни права, да покрият горните критерии.
41
4
 
8
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До ИК По-точно - защо на никой до сега не му стиска да спре гласуването в чужбина въобще.... И как така ГЕРБ дето преди 2 години реваха че задължителното гласуване е комунизъм, сега искат задължително гласуване..
40
2
 
14
 
! Отговори
ИК преди 10 години
Нека някой отговори-защо за евроизбори не се гласува в Турция ,а при всички оставали се гласува.
39
6
 
17
 
! Отговори
Хоп шоп преди 10 години
Най-доброто е :задължително гласуване, но гласуват само хората със средно и по-високо образование. Останалата подкупна *** да го духа.
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 1- виако си избрал да живееш в чужда страна нямаш право да гласуваш и да определяш съдбата на хората живеещи в България. Работещите и отсъстващи от страната в този ден ще са пренебрежимо малко и могат да се преглътнат.
37
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И задължително бюлетините ще ги печатаме в Костинброд,нали др.Тотев?
36
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Задължително,и само за ГЕРП!Другари!Който не гласува ГЛОБА тик так тик так...с лихвите.
35
1
 
6
 
! Отговори
Задължително преди 10 години
гласуване, а след това и задължително пребиваване в затвора, ако управляващите не успеят да задържат или повишат икономическите показатели за добро на Държавата! Така е честно-предлагат стока (управление), като не успеят-измама, лежат зад решетките и размишяват 4 години къде са сбъркали. Целия МС-ако трябва специални крило в Централен затвор да им направят.
34
5
 
8
 
! Отговори
Той е преди 10 години
А ве, ГРОБ,що чак сега се сетихте за задължителното гласуване?Що не го приехте, като бяхте мнозинство?И тогава имаше такова предложение!Щото тогава нямахте полза,такова гласуване можеше да намали значително и вашето влияние,ама като ви издумкаха,с вашите камъни по вашите тикви,взехте да давате заден!Ама е късно либе за китка,ще си сърбате дробеното,нещастници!
33
6
 
21
 
! Отговори
елект.ед. преди 10 години
БРАВО !!! Най-накрая го разбраха.Нищо че излиза от ГЕРБ,ще го преживеем ,само да стане....
32
4
 
4
 
! Отговори
titi преди 10 години
samo simpatiziram na GERB , ne sam poitik za da se mesia s komentari , no vijdam mnogo neredni ne6ta , kakto i ostanalite gi vijdat
31
1
 
9
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
За да се избегне търговията с гласове, просто трябва да има ТАЙНО гласуване. Да няма начин като излезеш от стаичката да докажеш как си гласувал.
30
2
 
8
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Не виждам това как ще спре купуването на гласове?
29
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОГАВА НЯМА ДА ИМА дпс БРАВО НА ГЕРБ