Нагласите на ГЕРБ - за задължително гласуване

Такива са настроенията в ПГ и сред избирателите, обясни Тотю Младенов
13 яну 2014 21:10,
61
Нагласите на ГЕРБ - за задължително гласуване
Тотю Младенов. Снимка: архив Булфото

Нагласите сред избирателите на ГЕРБ клонят към въвеждане на задължително гласуване на избори, каза народният представител Тотю Младенов пред журналисти.

Младенов отбеляза, че само задължителното гласуване ще направи вота по-честен и ще спре практиката на "купуване на гласове". Според него такива са нагласите и в парламентарната група на ГЕРБ и най-вероятно през следващата седмица депутатите в нея ще вземат решение да подкрепят въвеждането на задължително гласуване в Изборния кодекс.

Народните представители от ГЕРБ Тотю Младенов и Петя Аврамова заедно с областния координатор на партията Валентин Литов дадоха първата си пресконференция за годината.

Безработицата е най-големият проблем, с който правителството не може да се справи, според тях.

Тотю Младенов посочи, че по данни на Бюрото по труда във Враца само за първите седем работни дни на годината нови 380 души са загубили работата си в общините Враца и Криводол.

Правителството няма готови програми, по които тези хора да бъдатнаети, а като не могат да се справят, по-добре да си вървят, допълни той, цитиран от БТА.

Председателят на Общинския съвет във Враца Малинка Николова връчи на депутатите отворено писмо, в което общинските съветници настояват за законодателни промени, които да позволят на центровете за кожно-венерически заболявания да разширят дейността си. Николова посочи, че четири от тези центрове в страната са обявени в ликвидация, а останалите, сред които и врачанският, засега работят, но са пред фалит.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нагласите на ГЕРБ - за задължително гласуванеНагласите на БЪЛГАРИТЕ - главите им да вземем!
27
8
 
14
 
! Отговори
65O2 преди 10 години
Щом от ПП ГРОБ го предлагат и искат значи е лошо за България!
26
3
 
11
 
! Отговори
az- преди 10 години
До kaneЩо, кат гласуването беше задължително според теб бяхме цъфнали та вързали ли?
25
7
 
12
 
! Отговори
az- преди 10 години
До kaneУ гербавата ти тимберица май още не е избледняла носталгията по едно друго време, в което Тиквата беше редови доносник и гласуването беше задължително. Ей, не може да се отървете от мръсното си минало и това е!
24
4
 
9
 
! Отговори
kane преди 10 години
Всеки народ сам определя развитието си до голяма степенАко се огледате и видите до къде я докара РБ за последните 20-30 години незная дали ще определите развитието ни като прогресивноАко искате да изчезнем от картата просто нетрябва да променяме нищо и нещата натам отиватХората просто неискат да рзберат че те управляват и трябва да гласуват!След като не го разбират ще трябва да им се наложиОт апатията се възползват само богатите и малцинствата/не само етноси/, защото тогава те имат шанс!
23
5
 
12
 
! Отговори
az- преди 10 години
Нормално е прости тикви да не правят разлика между право и задължение. Кат променят Конст. може и да ме задължат. До тогава гласуването е мое право и като всяко право аз имам свободната воля да преценя дали да го упражня или не.Негласуването също е позиция и икономисва по 12 лв. на бюджета, които не отиват да хрантутят *** политици
22
4
 
10
 
! Отговори
коко преди 10 години
Ако гласуването е незадължително, ще си гласувам нормално. Не за ГЕРБ, разбира се :)Ако е задължително, ще им нарисувам орехчета с морков.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Eми то хубаво ,нека да стане задължително ,но въпроса е за КОГОДА ГЛАСУВАМE ????
20
6
 
10
 
! Отговори
kane преди 10 години
До London callingАко неискаш да гласуваш можеш да пуснеш винаги празен плик или невалиденСъщо така може да си платиш 1 мин заплата и да не гласуваш/според мен такава трябва да е глобата за негласувалите/Австралия е една от странните където се гласува и всички в Англия се възхищават на бившата си колония, защото там живеят по-добре и една от причините е задължителното гласуванеАко българите гласуваха 80-90% както скандинавците е ок да няма задължение да гласувашНо когато все по-малко гласу
19
4
 
5
 
! Отговори
vladimir преди 10 години
До Анонимени който не е гласувал да не плаща данаци,щом плащам ще се интересувам каде отиват парите ми
18
0
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До 10: Правиш ли разлика между ОТСЕДНАЛОСТ и уседналост. Ако отседнеш у някого, имаш ли право да гласуваш там, където си се оказал на изборите. Та това си е чиста проба изборен туризъм.
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който не е гласувал да няма право да се оплаква и протестира
16
6
 
9
 
! Отговори
London calling преди 10 години
Само в южно американски,африкански и азиатскиконтинети са повечето страни в които е задължително гласуването.В Европа са 2-3 държави само.Ако един човек е аполитичен защо трябва да го карат да гласува?
15
5
 
9
 
! Отговори
London calling преди 10 години
Само в южно американски,африкански и азиатскиконтинети са повечето страни в които е задължително гласуването.В Европа са 2-3 държави само.Ако един човек е аполитичен защо трябва да го карат да гласува?
14
5
 
16
 
! Отговори
kane преди 10 години
аз съм за задължителното гласуване на 100%Така ще се минимизира силата на малцинствени елементи като атака и дпсЩе се минимизира силата на купуващите гласовеНаселението ще се интересува за това за кого наистина трябва да гласува и ше бъде политически активно повече от колкото сегаЗадължителното гласуване ще сложи край на апатиятаДемокрацията/управлението на норода/ работи САМО, САМО при избирателност над 80%-90%, а такава няма как да се постигне без задължително гласуванеПРАВЕТЕ ГО БЪРЗО!!
13
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Естествено, че ще искат задължително гласуване, субсидията много ги устройва. Това да не е комунизъм, че ще те карат на сила да гласуваш. Само простотии. Президента и той се закахърил за таксата на зелената енергия, а защо не наложи вето за безумно високите цени които получават за тази енергия. Гледат само тях си и хич не им пука за народа.
12
6
 
11
 
! Отговори
Исмаил преди 10 години
И аз съм за задължително гласуване.Много хора разочаровани от тютюна се заканиха че няма да гласуват .Не може така .Всеки трябва да е отговорен към държавата.
11
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИВАНМи твойте любимци-комунистите обещаха такива невъзможни неща,че и Бог да слезе на Земята,няма да може да ги изпълни.250 000 работни места хахаха Само баламурниците повярваха на тази безгранична тъпота.Дори в САЩ не обещават по толкова нови работни места,при положение,че там живеят 250млн. хора,а в България щели да открият толкова.Да питам ли досега колко откриха или май е по-точно да попитам колко хора останаха без работа...
10
1
 
15
 
! Отговори
сливналия преди 10 години
ако това стане задължително няма да останат партии
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Задължително гласуване-ОК,но да има и графа"всички са ***".Ако спечели "партията" "всички са ***" над 50% от вота,тогава се забранява на всички хора от листите на партиите,които са преминали 4%-ната бариера, да се кандидатират отново за депутати следващите 10 години.Така още на първите избори ще изчистим политическия елит от вечните корумпирани и ненаситни "търбуси"! Другият вариант е партиите най-сетне да сложат в листите си доказали добрия си морал хора...