Не съм предател, убеден е Калфин

Първанов очаква мръсна кампания, нямал претенции да оглави БСП
Обновена: 14 яну 2014 14:00 | 14 яну 2014 12:27,
127
Не съм предател, убеден е Калфин
Евродепутатът Ивайло Калфин. Снимка: БTA

Общото състояние на политиката в България, мисленето на партиите и неуспешният преход. Това посочи евродепутатът Ивайло Калфин като причина за решението си да оглави листата на АБВ за евроизборите и да спре номинациите си в БСП.

Той беше категоричен, че няма личен конфликт с ръководството на „Позитано“ 20 и отхвърли информациите, че е взел това решение, защото е щял да бъде поставен на неизбираемо място в листата на БСП.

Евродепутатът беше категоричен, че не се чувства предател. „Когато говорим за предателство, трябва към някой друг да се отправи този въпрос“, каза той по повод обвиненията на членове на левицата, че предава партията.

Още по темата
"Не знам как като стана инцидентът на летище Варна с Волен Сидеров и "Атака", цялото ръководство беше в отпуска и не можеше да коментира, а сега цялото ръководство е тук и коментира по медиите", заяви Калфин.

България върви криволичещо. Има много малко теми, по които в България има съгласие, смята евродепутатът.

У нас властва конфронтацията, допълни той. По негови думи противоречията в България не са спрели вече 25 години. Проблемът в страната според него е липсата на единение и каузи, а това води до липса на доверие в институциите.

"За мен въпросът не е да бъда на избираемо място и на кое място ще бъда. Въпросът е принципен, затова реших да предприема това действие, да спра номинациите в БСП и със съмишленици да направим една алтернативна листа", заяви Калфин. Целта, по негови думи, е да се отворят много въпроси, по които иначе няма да започне диалог.

Той беше категоричен, че БСП е направила много компромиси и понякога трябва да се знае къде да се сложат границите.

Калфин обясни, че алтернативната листа на АБВ ще бъде конкурент на БСП и опонент на останалите партии. Евродепутатът обясни, че избраните от тази листа ще бъдат част от групата на европейските социалисти в Европейския парламент, така че няма да има разпиляване на вота.

АБВ ще работи за съгласие, обяви Калфин. По негови думи в момента няма и две теми, на които да има национално съгласие. Според Калфин трябва да има партийни алтернативи, но и ново ниво на съгласие. Той обяви, че АБВ ще търси общо съгласие за бъдещето на икономиката, социалната система и функционирането на институциите. „Няма държавност, няма патриотизъм, ако няма държава“, категоричен бе той.

Президентът в периода 2002-2012 година Георги Първанов даде заявка, че очаква солидна подкрепа от отделни структури в левицата.

"Аз не приемам обвинения, че работим за ГЕРБ от тези, които им подариха десетина победи", заяви той. По думите на Първанов като президент той е водил най-много битки с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Първанов не отговори на въпроса как се финансира към момента АБВ.

"Не си пазя касовите бележки от бензиностанция, от които си купувам сандвичи.", каза той. По негови думи в момента той обикаля страната, но не прави масови мероприятия и скъпи концерти. Той заяви, че движението му ще се финансира най-прозрачно и ще разчита на "скромни дарения“ и предрече мръсна кампания от страна на ръководството на левицата.

Първанов коментира и заявката на БСП, че ще изключи членове на партията, които правят алтернативни листи. Той определи такива заявки като "несериозни“, но не изключи такава възможност.

„По устав трябва да ме изключи моята партийна организация в Ковачевци. Да заповядат да се аргументират там.“, заяви Първанов.

Във всеки случай ще имаме достоен резултат и той ще покаже, че АБВ е най-перспективното движение, заяви Първанов. Той отказа да се ангажира с проценти, които ще спечели движението на евровота. 

Първанов беше категоричен, че няма претенции за лидерство в БСП, но изрази надежда в столетницата да има промяна, „защото ако не стане, нещата ще отидат към по-зле“.

„Струва си някой да си сложи главата, да се жертва. Аз нямам притеснения за себе си. Аз и да спечеля, и да загубя, аз съм постигнал в политиката всичко, аз съм си надвил на масрафа”, посочи той. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: БСПАБВГЕРБевроизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само за втори път ми е !То и преди ходих при Лупи не за пари, а по идея! Не съм пък предател! Олигархическия кръг АБВ в историята заедно с Капитал, Котараци, Хохерци и всякаква ***!
18
3
 
20
 
! Отговори
Комсомол Чираков преди 10 години
Нещо не схващам :който не е с нас е против нас ! Предател,предател ,предател ! Само това се чува за Калфин от вчера .Който не иска да цунка з-ка на СтанишеФ значи е предател .Инакомислието ,алтернативата на "правилната политика " наложена от Серго трябва да се задуши от самото начало ,зер току виж некой друг дане прогледне и да види .че върхушката на БСП мисли само за себе си .Къде е оня принцип:НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С ТЕБ ,НО ЩЕ СЕ БОРЯ ЗА ПРАВОТО ДА ИЗРАЗИШ СЕБЕ СИ
17
16
 
10
 
! Отговори
кк преди 10 години
Склонен съм да мисля, че Първанов има "споразумени" с ББ. Този ход го направи с Иван Костов през Февруари 1997 г. - помогна за успешното провеждане на революцията на кредитните милионери, те си изпраха парите, Костов стана Премиер, след което помогна на Гоце да стане Президент. Тогаве се сяешиха мафията с ДС. Сега ще помогне на ББ да стане Президент, а после той Премиер на коалиционно правителство. ***!!!!
16
16
 
12
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Калфин не бил предател.То и Баце не е мутра ....
15
14
 
14
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Калфин не бил предател.То и Баце не е мутра ....
14
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първанов, ние няма да те подкрепим защото знаем прекалено много за теб и не те намираме за порядъчен! Властта те разврати в голяма степен, а и на тези които са с теб не им действа добре. Хубавото в случая ще бъде хората да видят как МАСКИТЕ НА ДС падат и комунисти, герберисти и *** се коалират заедно, на това се казва МАНДЖА С ГРОЗДЕ. Да ви е сладко!
13
30
 
4
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Гледам че има много надъхани из форумите които се радват на дразгите в БСП! Всичко рано или късно ще се нареди и тогава ще станем още по силни. Станишев прекали с тези коалиции с ДПС и Атака но се радвам че започнахме да виждаме това. Видя се още че БСП е свободна партия и хората имат право на мнение. Помните ли в ГЕРБ как напуснали депутати живяха в Лондон да не се случи както с "Мишо Бирата"? Станишев ще падне и тогава ще се възродим! САМО БСП!
12
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой знае на какви гнусотии и подлости се е нагледал Калфив докато беше в БСП-то ,че да се реши на тази стъпка да остави столетницата Нищо добро не ни чака в България СЕГА ЯКО НИ ЛЪЖАТ ТИЯ КУМУНДЕТА ,ЧЕ ВСИЧКО Е НАРЕДпарите в политиката стават все повече и повече и войната е жестока
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе то и ореха.и нинова са предатели.някога целуваха костов
10
5
 
26
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
"Другари", не мога да разбера защо се възмущавате, когато в партията майка предателството, доносничеството, скатаването, посредствеността, кражбата и мързелът винаги са се насърчавали още от чавдарчета!
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предателството е исконна българска черта, даже може да се каже, че *** като нас българите сме си предатели и лицемери по сърце и душа. Винаги сме били такива, просто сме егоисти без идеали освен личното благо.
8
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Големите акули точат зъби за Европарламента, а проблемите в България си стоят.....
7
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не си предател, а какво си?
6
7
 
29
 
! Отговори
бай Генчо преди 10 години
Определено има нужда от нова лява партия, какъв е този монопол на БСП в ляво, аз също съм техен ренегат, обичам лявата идея, но БСП се *** в олигархична *** и има най-съществен дял в *** на България!Затова и не гласувах, но вече има лява алтернатива. Господ да дава здраве и успех и на Калфин и на Първанов...
5
16
 
9
 
! Отговори
МАЯ М преди 10 години
НЕ СИ ПРЕДАТЕЛ КАЛФИНЕ ,ТИ СИ СРЕБРОЛЮБЕЦ,ИНТЕРЕСЧИЯ СИ ТИИИИ КУЧЕЕЕЕЕЕ,ТИ ЛИИИИИИ ТИ ЛИ,ТИ ЛИ НЕЗНАЙШ,ОФШОРКА ДО ОФШОРКА,КУЧЕЕЕЕЕЕЕ,ТИ ЛИ НЯМАШ ПАРИ ТИ ЛИИИИИИ
4
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки, който не краде и не лиже **** на ДПС, е ПРЕДАТЕЛ!
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Първанов не отговори на въпроса как се финансира към момента АБВ."Що за въпрос:), как, разбира се с парите гепени по време на прехода от Народа:) иска ли питане
2
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МАЧКАЙ КАЛФИН, СТАНИШЕВОТО ЗМИЙСКО КОТИЛО!
1
26
 
16
 
! Отговори
До калфин преди 10 години
Напротив, ти си най-наглия предател ,който досега съм виждал! От библейски времена предателите са недолюбвани и от свои и от чужди!