Парламентът събра кворум от раз за първото си заседание

Близо 30 души протестират пред Народното събрание
Обновена: 15 яну 2014 09:55 | 15 яну 2014 09:29,
15
Парламентът събра кворум от раз за първото си заседание
Снимка: Impact Press Group

Парламентът събра кворум в първия си работен ден за тази година без проблем. Едва няколко секунди отнеха на депутатите да съберат необходимия кворум в началото на новата парламентарна сесия.

Вчера се появиха съмнения, че първият пленарен ден ще бъде провален, защото ГЕРБ и "Атака" може да не се регистрират. Тези съмнения обаче не се потвърдиха.

Всички лидери на парламентарни групи са тук. Дори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойде в парламента, макар че не се беше появявал на заседанията от месеци.

Днес депутатите започват ударно – те ще имат и блиц контрол. Премиерът и вицепремиери ще дойдат в НС, за да бъдат препитани.

Малко преди началото на пленарното заседание своя коментар за поредните информации за незаконно подслушване по време на управлението на ГЕРБ направи зам-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който беше вътрешен министър.

Той беше категоричен, че никога по никакъв начин не е подслушвал нито политици, нито журналисти, нито бизнесмени, нито обикновени български граждани.

"По никакъв повод не сме си и помисляли, камо ли пък да го правим. Това са поредните внушения, които се правят", заяви той.

Отвън пред парламента вече има кордон от полиция, макар протестиращи почти да няма - едва 30-ина души са се събрали пред НС, за да поискат оставка на управляващите. До този момент униформените са доста повече от гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
4
 
! Отговори
ВЪЛК0 преди 10 години
Нещастници. Хората работят вече 2 седмици, тия днес първи официален работен ден. Депутат да си!
11
4
 
7
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
То остана да е обратното, повече от месец почиват!!!! Инак ако питате Адемов, работещите българи имали много празници и почивки вашта м---а недоносена!!!!! ОСТАВКА и избори за ВНС, нова Конституция и 100 депутата в парламента искамеееее бе ***!!!!!
10
2
 
5
 
! Отговори
Помним Евгений преди 10 години
Съгласен съм, че Цветанов не е слагал слушалките си, за да подслушва. Писмени заповеди от Цветанов за незаконно подслушване също няма да бъдат открити. Той просто е давал на висшите шефове в МВР да разберат какво трябва да правят и те са организирали подслушването по същия начин - без да оставят документи. Въпросът е дали наистина включените в "още по-оня списък" политици, юристи, бизнесмени, журналисти наистина са били подслушвани незаконно по времето, когато Цветанов оглавяваше МВР.
9
2
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
Хей, отворко, тичай на площада да ги сваляш! Не се драпай по мъду.ите!
8
3
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
До АнонименИ буквите станаха по големи.
7
7
 
4
 
! Отговори
ВАНГИНОВ преди 10 години
БСП,СА КАТО ***,КАРАТ СЕ БИЯТ СЕ НО НАКРАЯ СЕ ПРЕГРЪЩАТ.ЦИГАНИТ ГЛАСУВАТ ЗА КЕБАБЧЕТАТА.КОМУНИСТИТЕ,ЗА ПАРТИЯТА КОЯТО ИМ ДАЛА ПОЛОВИН ВЕК И СЕГА ДА СА БОГАТИ И РАБОТЕЩИ ПЕНСИОНЕРИ.ТОГАВА ИМАШЕ ПРОГРЕС САМО АКО СИ ПАРТИЕЦ НА БКП. МНОГО ЗА ДЕЦАТА СИ И ЗА РАБОТАТА СТАВХА КОМУНИСТИ.ТАКА,ЧЕ ОБИКНОВЕНИТЕ КОМУНИСТИ НЕ ГИ ОСЪЖДАЙТЕ,А НОМЕНКЛПТУРАТА,КОИТО СА СЕГАШНИТЕ БОГАТАШИ..РАЗБИВАНЕТО НА БСП Е ТЕАТЪР УЖ М/У ПЪРВАНОВ И СЕРГЕЙЧО.СЕГА Е ИСТОРИЧЕСКИ МОМЕНТ ЗА АТАКА.ДА СЕ РЕШИ ДАЛИ ЩЕ ЗАГУБЯТ ИЛИ
6
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРИ СЕГАШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БСП ХОРАТА ЖИВЕЯТ ПО-ДОБРЕ , БСП ПОВИШИ ЗАПЛАТИТЕ , ПОВИШИ ПЕНСИИТЕ , ДЕТСКИТЕ СА МНОГО ВИСОКИ , ТОКЪТ ПОЕВТИНЯ ЗНАЧИТЕЛНО , ПАРНОТО СЪЩО ПОЕВТИНЯ , БЪЛГАРИТЕ ВЕЧЕ СЕ ЧУВСТВАТ ПО-СИГУРНО
5
5
 
11
 
! Отговори
до 3 преди 10 години
Защото всички са едно. Това е една клика от 2-3000 души които са сраснали- законодателна , изпълнителна,съдебна власт и медиите. Всички са едно ---цвят различен. Аргументи: Всички партии са наглед различни, но винаги са единни когато:1. Се посяга на привилегиите им- РЗ, командировъчни, безотчетни пари,сътрудници, използване на безплатен транспорт...и др. 2. Става въпрос за промяна на модела на управление- засягащ статуквото в момента. 3. Търсене на отговорност от някого.....
4
12
 
4
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 10 години
Комунярите така яко са се впили... много инат показаха и спечелиха... хората просто ги оставиха да си правят каквто искат и всеки мина на самоспасение...
3
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не мога да разебера защото се занимават с глупости, а не се заемат със СЕРИОЗНИТЕ провинения на Цветанов. съвсем се замазаха случая с оклеветяването на лекарите, отстраняването на Мирослава Тодорова, назначаването на Янева, събитията окоол Флоров, подсулшванията и и така нататък... ЯВно някой исак да забави унищожаването на Цветанов за по-нататък с предизборни цели... което е глупаво защото той може за това вреем да скрие доказатлества.
2
14
 
21
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
Кога ги измитаме тия предатели и продажници- българоубиици?
1
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА! МАФИЯ! КОЙ???