НАП прави пълна проверка на президента

Плевнелиев сам я поискал
18 яну 2014 07:48, Анисия Иванова
33
НАП прави пълна проверка на президента
Архив: Булфото

Националната агенция за приходите (НАП) извършва цялостна данъчна ревизия на президента Росен Плевнелиев. Това съобщават от прессекретариата на държавния глава по повод медийния интерес, последвал думите на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който в парламента вчера говори по темата.

До момента беше ясно, че данъчните правят проверки на семейството на президента, но мащабът им не беше уточнен. "Не е ли това опит да се смачка един представител на една институция, който назовава истинските имена. И понеже говорихте за Росен Плевнелиев преди малко, аз ще ви кажа, че не само ГЕРБ, а българските граждани подкрепят президента на страната, защото той е единственият стожер на институция в момента, която има различно мнение", коментира Цветанов от парламентарната трибуна.

В прессъобщението от прессекретариата на държавния глава пише, че в отговор на поставени от медии въпроси, свързани с информацията, че НАП извършва данъчна ревизия на президента Плевнелиев, прессекретариатът е упълномощен да заяви следното:

"Приходната администрация вече няколко месеци извършва, пряко или косвено, проверки на президента, на членове на семейството му, както и на трети лица. Поради неустановеността на режима на проверките, техният срок и актовете, с които се приемат резултатите от тези проверки, държавният глава изрично е настоял пред приходната администрация да му бъде извършена цялостна данъчна ревизия. Такава ревизия вече е започнала.

Всеки български гражданин може да бъде проверен за неговите доходи и имущество и за заплатените данъци - в това отношение държавният глава не прави изключение. Същевременно действията на приходната администрация следва да са принципни и законни, както и да обслужват единствено целите, заради които се извършва по принцип една данъчна ревизия.

В този аспект държавният глава призовава приходната администрация да се фокусира върху проверки и ревизии на рискови групи данъкоплатци, както и на политици, чийто стандарт на живот е във видимо противоречие с декларираните от тях доходи и имущество. В конкретния случай, от досегашния ход на проверките на президента не стана очевидно, че те се извършват поради съмнение за неплатени данъци в рамките на периодите, които НАП има право да проверява. С действията си приходната администрация не трябва да оставя и капка съмнение, че обслужва други интереси извън рамките на своите правомощия.

Президентът Плевнелиев е публикувал доходите си и имуществото си съобразно разпоредбите на законите и е предоставил доказателства за законния им произход. Държавният глава ще прави последващи коментари по темата, едва след като данъчните власти приключат ревизиите с конкретни резултати и заключения."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: НАПпроверкапрезидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
unicorn875 преди 10 години
На този като му изтече мандата и незабавно да бъде подведен под съдебна отговорност за това че откакто е станал президент не е спрял да злоупотребява с привилегиите си и да върши услуги на олигархията.
25
0
 
0
 
! Отговори
borkoslav преди 10 години
Аха! Сиреч не било заради офшорките и имотите на президента, а просто той давал светъл пример как да се случват нещата в държавата, сигурно...
24
0
 
0
 
! Отговори
бубулина преди 10 години
Как може да говори от името на целият народ, никой не подкрепя Росен или тези, които го подкрепят са прекалено малко. Не мисля, че има какво да го оправдава, при толкова много скандали от негова страна. Нека да направят на всичко проверка.
23
0
 
0
 
! Отговори
kompot преди 10 години
Много добре са направили! Нека да го проверят и да се разбере всичко за офшорките, които притежава.
22
0
 
0
 
! Отговори
Илияна преди 10 години
А за това ли неговия приятел Цветан Цветанов в петък питаше, защо се правела проверка на на Преиздента, защитавайки го явно пред цяла България и Парламента? Вече тотално ми станая сно с кого играе ГЕРБ сега - кръга Капитал и Преиздента.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Toz 4ehlio za nishto ne stava.Ot kude ni go natrese Mutrata taka i nerazbrahme. Zashto pone edin svesten ne izdignat a vse putiovci kat tozi, *** kato Borisov i cvetanov, podleci kato Stani6ev i Dogana..zashto?? Orisdani sme da ni predstavlqvat komsomolski iz4adiq, hluzgavi, dolni, podli, kradllivi, lujlivi, debelooki, gnusni kakvoto se setite..Vijte kakvbo stava v Hungari.. kakvo pravi tehniq min.predsedatel..inflaciq 0, rabotni mesta,odurjavqvane i razvitie!A toz kradec i maznik,bil mu?!
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A DOGAN koga
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Даже и да е лицемерно искането му за ревизия, защо досега не са поискали такава СерГей, Доган, Местан и сие? Забравям, те са безгрешни!
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крадлив *** с излъчване на плъх!Да си *** на слугата на Тато, е по-жалко от това да си самият слуга!По-невзрачен държавник нямаме в 1300годишната си история.-факт!
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хвърля прах в очите на хората.
16
13
 
9
 
! Отговори
еееее преди 10 години
Оставете президента на мира , ставате съучастници на пеевските и Цв. Василевите медии,бълващи лъжи и измислици. Президента бил в нарушение на законите, а цялата ком. *** грабила с милиони и милиарди, никои не ги закача . Защо на тях никой не им прави проверки?
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Извинете: не шефъН, а ШЕФЪТ! Лапсус...
14
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бе то НАП прави проверка и на ЦвЦв... След което шефън на НАП (тогава!) стана депутат от ГЕРБ (сега!)!Какво ли ще стане сега?
13
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МНОООООООООООООГО КЪСНО ДРУГАРЮ ПЛЕВНЕЛИЕВ
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква проверка какви 5лвЗначи ако си милионер ствои пари примерно чичов САЩ и правиш бизнес - фирмау нас с 200 работници и не типлащат клиентите в сметката инямаш пари ти НЕ МОЖЕШ с личнипари от твоя ЛИЧЕН милионда дадеш заплати на хората сизащото закона не го позволяваСега обратно ако фирмата тиима мнооого пари в сметката плащат ти клиентите тиНЕ МОЖЕШ 1ст да прехвърлишв твоя лична сметкаосвен това което сам си посочил катовъзнаграждениеЕ КАК тези са милионери!Няма начин!
11
7
 
12
 
! Отговори
Ani преди 10 години
Не заблуждавайте хората че роско "сам е поискал да го проверят" както пише неговата пресслужба.Струва ми се че президентската пресслужба е за президентската институция а НЕ за индивида роско. Ако той беше поискал това с големи букви и множество повтаряния по медиите щеше да бъде отразено. И да не забравяме че и тази "проверка" е поредната манипулация на хората което времето ще докаже.
10
5
 
17
 
! Отговори
IIvanoff преди 10 години
"НАП прави пълна проверка на президента"Маймуните стискат палци нетърпеливо пред телевизора!
9
7
 
15
 
! Отговори
НАП преди 10 години
вече мога да ви кажа резултата от започналата проверка. НЯМА финансови нарушения. Но вече има финансови споразумения.
8
4
 
3
 
! Отговори
художника преди 10 години
Личните данни не са защитени в България. И какво пречи на някой с много кинти да закупи на мое име/без да знам/ някакъв имот, да ми отвори сметка и там да налее някакви пари и още хиляди мизерии, различни от това, което съм декларирал. Изкарват ме пълен мошеник, па *** се оправяй после. Важното е, че вече съм премахнат от "системата".Нищо не е такова, каквото е... в България!!!
7
22
 
15
 
! Отговори
Те това е !!!! преди 10 години
Гъзоблизците на пужарникарчитууу се хвърлят в атака. Защитават неистово кукльо.Та 1 само излага една ОЧЕВАДНА истина.Та какво друго е този?Може само да се допълни ЛЪЖЛИВ ЖПО / женски полов орган /