Разделението в БСП идвало от междуличностни кавги

Йотова: Няма задкулисие в левицата, има компромисни решения
Обновена: 18 яну 2014 18:06 | 18 яну 2014 18:05,
150
Разделението в БСП идвало от междуличностни кавги
Илияна Йотова Снимка: архив, Булфото

Разделението в БСП не идва от идеологически различия, а от междуличностни кавги вътре в партията. Такава коментар на случващото се от седмица в БСП направи евродепутатът Илияна Йотова от Партията на европейските социалисти в предаването „120 минути” по bTV.

„Аз не вярвам в хипотезата, че АБВ носи допълнителни гласове за левицата – напротив, увеличава шансовете на нашите опоненти. С това си поведение, ние, левите хора, отново качихме Борисов по трибуните да раздава правосъдие”, заяви Илияна Йотова с ясно изразено разочарование от действията на колегата си Ивайло Калфин.

„Ние, неговите колеги от делегацията, едва ли не последни разбрахме за намерението за паралелна листа. Беше глупаво да разбирам от колеги от други делегации, че за тази листа се е говорило от много по-отдавна”, обясни Йотова и допълни, че познава Ивайло Калфин още от Френската гимназия в София. „Само до предишната седмица воювахме заедно в Европейския парламент и бяхме добър екип”, допълни евродепутатът и изтъкна, че има критики и към АБВ, и към колегите си в управлението, но ги споделя веднага.

Тя изрази неразбиране към аргумента на Калфин да оглави алтернативната листа на АБВ с партньорството на левицата с ДПС. „ДПС не е наш коалиционен партньор – тази партия подкрепя правителството на премиера Пламен Орешарски и по-скоро неговата програма. ДПС подкрепи два пъти Георги Първанов за президент и подкрепи почти изцяло Ивайло Калфин на последните президентски избори”, изреди Илияна Йотова.

Тя подчерта, че идеен разрив в БСП няма. „Няма задкулисие в БСП, има компромисни решения. Един от най-големите проблеми на тройната коалиция беше, че не се разбираше какъв и в името на какво компромис е правила всяка партия при преговорите. Изцяло подкрепям прозрачността в политиката”, допълни Илияна Йотова.

Тя призна, че БСП е в неудобна ситуация заради партньорството с „Атака” в българския парламент, но посочи, че тази партия е в българското Народно събрание по волята на българските избиратели. „Критичната ситуация в българския парламент трябва да бъде поставена на масата и разрешена, дори с цената на нови избори, но след вота за Европейски парламент през май”, заяви Йотова.

Тя подчерта изрично, че не бива евроизборите да бъдат поставяни на карта заради вътрешнополитическата ситуация в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: Илияна Йотова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
Дoн Кольо преди 10 години
МДАААА
102
0
 
1
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
През януари 2010 Ивайло Калфин декларира, че фирмите регистрирани от тайните български комунистически служби в чужбина са една от най-добре пазените тайни на българския преход, и че те могат да се считат отговорни за присвояването на по-голямата част от богатствата на страната.
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Илиана е най-убавата мома у село - равна от гор до дол,като бадън за ракия!
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБВ и Герб ще стопят БСП по американска рецепта и ще успеят ще видите
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая Пиги с кой е сега на кой се врътка на Моника ли или на Гоце а познайте
98
3
 
0
 
! Отговори
ДАНЧО преди 10 години
До Анонимен: А , НА ВАС ,СЕДЕСАРИТЕ ,ЖЕЛЮ И ФИЛИП КАКВО ВИ ДАДОХА ? ДАДОХА ВИ ПЕНСИИ ,БЕЗ ДА ИМАТЕ ДЕН ТРУДОВ СТАЖ ,ЗА ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА СДС ! И ДО ДЕН ДНЕШЕН УВЕЛИЧАВАТ САМО ВАШИТЕ ПЕНСИИ ,ДРУГИТЕ С ПО 45-50 ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ ДА ГО ДУХАТ ! СТО ПРАВИТЕЛСТВА СЕ ИЗРЕДИХА И ВСИЧКИ Я КАРАТ ПО ТОЯ НАЧИН !
97
0
 
0
 
! Отговори
kzpg преди 10 години
Hahaha - bg narod ot 2007 godina e v eu, a ima zaplati ot 100 euro kato v Afganistan. Blagodarenie na bg bezumni eurodeputati, bg korumpirani 240 deputati i bg mafiotski partii, deto sedem godini darjat bg narod v eu robstvoto - da imat pazarni stoki s eu tseni, a dohodi kato negrite v usa predi 100 godini. bg narod - belite robi na razvitite eu darjavi, garantirano ot bg mafiotski partii?!
96
0
 
1
 
! Отговори
Мистър Z преди 10 години
уф, занимават ни само с тази секта
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами да,винаги е така.Ръководството им винаги говорят за битки и борби.За тях сега най-важното е не как да подобрят живота на хората,а да бият ГЕРБ на изборите.Интересното е обаче,че винаги искат някой друг да се бори за тях,в случая разчитат на членската си маса,та нали им дадоха по 4 лв повишение на доходите.И понеже светът е устроен така,че глупаците са повече,електоратът им ще гласува за тях.
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мис Пиги на 100% .
93
0
 
4
 
! Отговори
до антимутра преди 10 години
Не ми се вярва човече ,Станишев е готов да даде кило кръв и единя си бъбрек само и само един път да успее да надскочи ГЕРБ,а по този начи няма как да стане!!!!Ами ако се обърне палачинката и повечето се прелеят приГОЦКО после как ще реанимират дъртата партия!!!
92
1
 
12
 
! Отговори
големият си е голем преди 10 години
Абе големият си е голем, та даже и да се казва Гоце!На БСП и е нужна въпиеща генерална промяна без Станишев и то веднага!Стига вече чакане смяна, за пореден провал, на пореден загубен избор!!
91
3
 
4
 
! Отговори
:) преди 10 години
А пък Аз си имах едно малко златисто тефтерче, в което си записвах всичко, а пък после си имах едно жълто, в което си записвах всичко.:) А пък сега си имам едно лилавко, в което си записвам всичко.;) А пък скоро ще си купя още едничко и пак ще си записвам ВСИЧ-КО!:))))
90
1
 
19
 
! Отговори
експертиз контекстов преди 10 години
Повлеканата воювала рамо до рамо с калфата. Срещу кого воюва тая, срещу България ли!? Каузата на червените мухоморки е лапачката и разсипията...
89
2
 
9
 
! Отговори
ФСС преди 10 години
До Анонимен Точно за тва Евгения Живкова ще спаси БСП от ДПС ако оглави БСП тъй като ще постъпи с Доган и ДПС както постъпи с тях Дядо и Тодор Живков. Така БСП ще стане независима
88
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ръководството на БСП изпълнява решения, които се вземат другаде, то е в тежка зависимост". Решенията се вземат от един много тесен кръг посветени, даже ако щете и не от ръководството на БСП. Ръководството на БСП е в тежка зависимост - казвам думата съвсем ясно и убедено. Кой е този, който разпъва медиен чадър над председателя на БСП? Отговорът на този въпрос ще даде отговор на въпроса - кой направи злополучната номинация за шеф на ДАНС през лятото на миналата година"
87
13
 
3
 
! Отговори
ФСС преди 10 години
До Анонимен Може и Тодор Славков , но Жени Живкова има политически опит в държавата. Тя бе 2 мандата депутат и е известна моделиерка. Радва се на обществена подкрепа заради това тя е подходящ кандидат за лидер на БСП . Избирателите на БСП имаме най добрите си спомени от времето на Тодор Живков защо да не се върне този спомен днес. Станишев отива в Европейския парламент шеф а тук някой трябва да го смени . Защо не Евгения Живкова
86
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Моника дали ще е съгласна?
85
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хмм, смятам, че Тодор Славков е още по подходящ! А и така ще си му върнем държавата на момчето!)))
84
13
 
2
 
! Отговори
ФСС преди 10 години
Никога БСП няма да се разцепи тъй като абв не е фактор в левицата. Най добре е да изберем харизматично лице за лидер . Реално вече се стана ясно че ще победят Европейските социалисти на Изборите и Станишев ще стане Председател на Европейския парламент през април . За лидер на БСП най подходяща е внучката на Тодор Живков Евгения Живкова защото е приемлива личност за всички поколения не само в БСП но и цялата левица .