ГЕРБ иска оставки и отговори от БСП за гафа "Сирия"

Димитър Главчeв видя цепене в парламентарните леви редици
Обновена: 20 яну 2014 18:09 | 20 яну 2014 17:53,
169
ГЕРБ иска оставки и отговори от БСП за гафа "Сирия"
Страхил Ангелов на срещата в Сирия. Кадър: YouTube

ГЕРБ настояват, че най-доброто последствие, което може да се случи от скандала с визитата на Страхил Ангелов в Сирия, е правителството да си подаде оставката и да се отиде към предсрочни избори.

Според Димитър Главчев е трудно един народен представител да направи каквото и да е в личен план, когато е политическа фигура.

"Народен представител в лично качество може да бъде на много ограничен брой места", каза той и настоя, че дипломатическият скандал за Сирия тепърва ще набира скорост.

Още по темата
"Опитват се да представят посещението на техен депутат като някаква самоинициатива едва ли не. До този момент няма реакция от ръководството на партията, от ръководството на парламента. Има декларация, в която казват, че ще изслушат техния депутат", продължи Главчев.

Според него въпросът е дали вече не се цепи парламентарната група на Коалиция за България.

"Тъй като, ако се дистанцират така от поведението на народен представител, който е член на тяхната група, би трябвало да се изяснят и взаимоотношенията вътре, дали вече няма той да иска да стане независим, тъй като поводът му да стане независим народен представител е доста по-основателен, отколкото при нашите два случая (Светлин Танчев и Георги Марков - бел.ред.)", допълни той.

По думите на депутата от ГЕРБ последствията от скандала "Сирия" биха били сходни, с последствията от неотстраняването от председателски пост на Волен Сидеров от комисията "Антикоруция".

"И той имаше международни изяви, които придобиха известност. Ние, като опозиция, няма да допуснем турболенциите в БСП да се пренесат в управлението на държавата, още повече в международен етап. Не можем да участваме във вътрешнопартийни битки в БСП. Не трябва да се пренасят проблемите вътре от партията, в държавата, още повече когато става дума за външна политика", посочи Димитър Главчев.

Колежката му Джема Грозданова пък призова лидерът на БСП Сергей Станишев, външният министър Кристиан Вигенин и председателят на парламентарната Комисия по външна политика Янаки Стоилов да дадат обяснение и да поемат отговорност за недопустимото поведение на Страхил Ангелов.

"Отказът от такава позиция ще тълкуваме не само като липса на ясни външнополитически приоритети, но и като опит да се промени геополитическата ориентация на страната ни", заяви тя.

По думите й България е поставена в странна позиция да обяснява на своите стратегически евроатлантически партньори защо допуска действия в противоречие с поетите от нас ангажименти.

"След визитата на Страхил Ангелов истинската позиция на БСП излезе на светло – тя е непоследователна, непрецизирана, несъобразена с основните ангажименти на страната ни", заключи Грозданова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ви искаме геополитическите ангажименти.Заврете си европейският съюз, там където слънце не ви грее
3
9
 
39
 
! Отговори
албуру преди 10 години
Каква оставка точно за това бе Бойко...Излагате се.Вместо да се извините на сирийския народ,дето давахте поддръжка на талибаните,вие още повече влизате в батака на глупостта.Правилната позиция в момента е-всички партии,без изключение,цялото общество,да окажат морална подкрепа на Асад,и сирийския народ,в неравната им борба със скъпо платените главорези.Бойкооо,не си взехте поука,поне замълчете пред мира.Който сее ветрове,ще жъне бури.Виновни сте,и то много.
2
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГРОБ ПОСТОЯННО НИ НАПОМНЯТ ,ЧЕ СА ДЖИХАДИСКА ПАРТИЯ--БЪЛГАРОУБИИЦИ!!!!БОКО-ИБРИКЧИЯТА НА СУЛТАН ЕРДОГАН!!!!
1
47
 
15
 
! Отговори
гаф след гаф преди 10 години
Колкото и да си добър управник щом си си изцапал с кръв ръцете и то с кръв от собствените сънародници не можеш да останеш на власт.Такъв е Асад , а тоя пикльо Страхил отишъл при него.Само срещата със този *** Асад излага България на голяма беля.*** после обяснявай че нямаш сестра.....