Няма да правим коалиции с леви субекти, кълнат се от ГЕРБ

Партията нямала нищо общо с нови проекти и с разцеплението в БСП
Обновена: 21 яну 2014 17:56 | 21 яну 2014 14:15, Камелия Цветанова
77
Няма да правим коалиции с леви субекти, кълнат се от ГЕРБ
Димитър Главчев Снимка: архив, Булфото

Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев категорично отрече партията му да има каквото и да било с разцеплението в лявото политическо пространство.

Пускат се спекулации, че ГЕРБ има нещо общо с нов ляв проект, в тази връзка подготвяме писмо от Изпълнителната комисия, в която се заявява, че в ГЕРБ няма нищо общо с каквито и да и било нови проекти и че ГЕРБ няма да участва категорично в коалиции със субекти от левия политически спектър. Нека да се спре с прехвърлянето от болната глава на здравата глава, както прави Сергей Станишев, призова той.

Относно протестите на тютюнопроизводителите той коментира, че управляващите,"очевидно залисани в дозирането и във високия наратив, забравят за тези си избиратели", но ГЕРБ не може да го направи.

Според депутата от ГЕРБ Десислава Танева очевидно има лутане и невъзможност да се вземе решение, което да удовлетворява производителите и да е в синхрон с европейските политики, а също и да даде решение в дългосрочен план за развитието на сектора.

Тя призова да не се спира либерализацията в сектора, защото след като ГЕРБ освободи пазара от регулация през 2009 г., изкупните цени на тютюна са се вдигнали значително. През 2012 г. килограм тютюн се купуваше за 7,50 лв., а 2011 г. - 5,50 лв., защото влязоха нови търговци на пазара и така се получи справедлива цена, припомни Танева.

От ГЕРБ упрекнаха управляващите, че не търсят договорености за подпомагане на тютюнопроизводителите с европейски пари, въпреки че има такава възможност.

Сега искат да върнат старите правила, което ще позволи манипулирането за чисто политически цели на хората, които произвеждат тютюн, упрекна Танева. Според съпартийката й Цвета Караянчева "ДПС е обсебила проблемите на тези хора и иска да ги държи в такава бедност, че да бъдат лесно манипулирани".

Още през септевври се разбра, че искат да спрат либерализацията, да се върне фонд "Тютюн" и да се пълнят партийни каси, коментира тя.

Според Танева трябва да има дългосрочна стратегия как да се развива секторът, да се работи при ясни правила и либерализиран пазар, да се продължи реформата в тютюневия сектор и да не спира, защото иначе проблемите биха били по-големи, а държавата да използва целия инструментариум пред ЕК в помощ на производителите. Всички останали мерки, които се предлагат, имат временен характер и целят само политически дивиденти, което очевидно е целта на ДПС в момента, заяви тя.

По думите на Танева очевидно има споразумение между компаниите, които изкупуват тютюн за цените, но в същото време няма нито една заявка от държавата за проверки.

За решаване на проблема в сектора от ГЕРБ предлагат пакет от мерки. Сред тях е държавна помощ за качеството на произведения тютюн с пари от бюджета, която е извън  размера на националните доплащания, справедливи доплащания за различните сортове тютюн, както и инвестиционна помощ от страна на държавата, с която да се подкрепи сдружаването на производителите и влагането на средства в оборудване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРЕЛАГАМ БОРИСОВ ДА СЕ ОБЕСИ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ,ЗАЗИТО Е ИЗМЕСТИЛ ЪГЪЛА НА ОСТТА НА ВЪРТЕНЕ НА ЗЕМЯТА ЗАРАДИ КОЕТО МНОГО СТУД ИМА В САЩ И МНОГО НАВОДНЕНИЯ В АНГЛИЯ. А НА СИДЕРОВ ПАМЕТНИК ДО ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ.ДА ИМА РЕФЕРЕНДУМ ЗАМТОВА.
56
0
 
1
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Тия мутри от ГРОБ, от кога станаха десен субект... от както главатарят им ТИКВА си правеше пияр с обществени пари и съсипа дребния и среден бизнес ???? Това ли е дясна политика бе, ТИКВИ ????
55
0
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Приятели,Върхушката на СИК и ВИС-2 (Ян и Ин на ДС = Мафията), в лицето на милиардерите Борисов и Първанов, си помагат по БРАТСКИ, с операция С един куршум два заека, за да се отърват от Цветанов и Станишев...Девиза им е АНАРХИЯТА РАЙ ЗА МАФИЯТА!!!Играят ни скеча за "ДОБРОТО И ЛОШОТО ЧЕНГЕ" (доброто всеки си избира) и гушнати по братски - НИ МАМЯТ С ПОЛИТИЧЕСКА И ИКОНОМИЧЕСКА "БЕЗИЗХОДИЦА" И ни налагат ДВУПАРТИЕН МАФИОТСКИ МОДЕЛ ..., за да може - В ИМЕТО НА ХОРАТА МАФИЯТА, да ни язди до... ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ...!.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Poglednete tova lice, kakuv intelekt, mudur pogled, znaniq i profesionalizum, ne e li taka??? Kato go vidq toz ***, kato znam kak e vlqzul v parlamenta, kak e lizal zadnika na BUDA i Cv.CV.-Kradeca, na tlustata Fidoska kakvo da si misllq?Ne, 4 Ctani6ev i drugina sa po-4itavi, no pone taka sve6tenna tupota nqma6e!! A GERB sa pulni s ***, vigte dokude BUDA dokara horata, bednost,ot4aqnie i grabeg. Taka smazah i malkot v biznesa koeto vurve6e za da kradat, grabqt i mamqt. E-h, nqmali koi da.
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички сте обърнали резбата и сте в левия фланг.
52
0
 
7
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Глава, никой не иска да прави коалиции с вас.Щото сте ***.Пък и каквито сте ми либерастични фашизоиди, само Ангел Каралийчев 47-ми набор ще ви оправи...
51
0
 
3
 
! Отговори
Гастон Масакан преди 10 години
Всички капиталистически свинчоци..... под ножа!!!
50
0
 
4
 
! Отговори
аполитик преди 10 години
субект говори за субекти?
49
2
 
12
 
! Отговори
Зоро преди 10 години
Абе ей гебераси,вие искахте коалиция ,но никоя партия не ви искаше,затова паднахте от власт.Бог да пази България от чумата ГЕРБ
48
0
 
14
 
! Отговори
Долу гробарите преди 10 години
Ще направите коалиция и със Сатаната,мамка ви гейберастка,само и само да се върнете на власт за да крадете и съсипвате държавата.Или си въобразявате ,че отново някога ще имате пълно мнозинаство???цяло чудо е,че още има *** дето гласуват за вас...
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хохерер в затвора а приятелят му Сергей Станишев вожд и учител на европейския социализъм Слепи ли са пресата ителевизиите в *** Сергей ти сисамо за затвора марионетка кукла а страхливата 4 тавласт мълчи позорно дори и Бюрековбез цензура СТРАХЛИВЕЦ..
46
1
 
11
 
! Отговори
Тоя на снимката е: преди 10 години
Интелигентен и благороден човек(+)Изключително нисък интелекттипична креатура на ГЕРБ()
45
6
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 10 години
Да направиш коалиция с леви е все едно да се съюзиш с Башар Асад и Путин.И да загърбиш Европа.
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този Главчев много хубаво се изказва, но той май не е наясно е негласната уговорка между Първанов и Борисов, че за единия лявото, за другия дясното и така до края на държавата.
43
0
 
1
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Ми недейте де, защо се опитахте заедно с Жечка да ми разбиете психиката и семейството, демокрацията изисква честна игра.
42
0
 
16
 
! Отговори
Бай Тошо преди 10 години
Ех, Бойко, Бойко, га ми разтрива ушите, га стана десен...
41
0
 
11
 
! Отговори
До Футуролог преди 10 години
И накрая ще си иде безславно и ще гледа както гледа *** дете майка си!
40
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не разбирам защо още я дъвчат тая тема. Излиза, че щом Първанов не е от коалицията на комунистите, турците и Сидеров, значи трябва да е от ГЕРБ?! Страшна логика, наистина! Абсолютно същият сценарии от преди изборите, когато нашите смешния *** не спираха да повтарят, че Борисов щял да прави коалиция със Серго, голям смях! Всеки ден се питам може ли политическата сцена да стане по-жалка от това което вече е, и всеки път оставам изумен от последствията.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горбачов е умрял в някаква германска клиника. Истина ли е това?
38
2
 
4
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Очаква се политическа коалиция между дпс и атака за предстоящите избори.