Няма да правим коалиции с леви субекти, кълнат се от ГЕРБ

Партията нямала нищо общо с нови проекти и с разцеплението в БСП
Обновена: 21 яну 2014 17:56 | 21 яну 2014 14:15, Камелия Цветанова
77
Няма да правим коалиции с леви субекти, кълнат се от ГЕРБ
Димитър Главчев Снимка: архив, Булфото

Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев категорично отрече партията му да има каквото и да било с разцеплението в лявото политическо пространство.

Пускат се спекулации, че ГЕРБ има нещо общо с нов ляв проект, в тази връзка подготвяме писмо от Изпълнителната комисия, в която се заявява, че в ГЕРБ няма нищо общо с каквито и да и било нови проекти и че ГЕРБ няма да участва категорично в коалиции със субекти от левия политически спектър. Нека да се спре с прехвърлянето от болната глава на здравата глава, както прави Сергей Станишев, призова той.

Относно протестите на тютюнопроизводителите той коментира, че управляващите,"очевидно залисани в дозирането и във високия наратив, забравят за тези си избиратели", но ГЕРБ не може да го направи.

Според депутата от ГЕРБ Десислава Танева очевидно има лутане и невъзможност да се вземе решение, което да удовлетворява производителите и да е в синхрон с европейските политики, а също и да даде решение в дългосрочен план за развитието на сектора.

Тя призова да не се спира либерализацията в сектора, защото след като ГЕРБ освободи пазара от регулация през 2009 г., изкупните цени на тютюна са се вдигнали значително. През 2012 г. килограм тютюн се купуваше за 7,50 лв., а 2011 г. - 5,50 лв., защото влязоха нови търговци на пазара и така се получи справедлива цена, припомни Танева.

От ГЕРБ упрекнаха управляващите, че не търсят договорености за подпомагане на тютюнопроизводителите с европейски пари, въпреки че има такава възможност.

Сега искат да върнат старите правила, което ще позволи манипулирането за чисто политически цели на хората, които произвеждат тютюн, упрекна Танева. Според съпартийката й Цвета Караянчева "ДПС е обсебила проблемите на тези хора и иска да ги държи в такава бедност, че да бъдат лесно манипулирани".

Още през септевври се разбра, че искат да спрат либерализацията, да се върне фонд "Тютюн" и да се пълнят партийни каси, коментира тя.

Според Танева трябва да има дългосрочна стратегия как да се развива секторът, да се работи при ясни правила и либерализиран пазар, да се продължи реформата в тютюневия сектор и да не спира, защото иначе проблемите биха били по-големи, а държавата да използва целия инструментариум пред ЕК в помощ на производителите. Всички останали мерки, които се предлагат, имат временен характер и целят само политически дивиденти, което очевидно е целта на ДПС в момента, заяви тя.

По думите на Танева очевидно има споразумение между компаниите, които изкупуват тютюн за цените, но в същото време няма нито една заявка от държавата за проверки.

За решаване на проблема в сектора от ГЕРБ предлагат пакет от мерки. Сред тях е държавна помощ за качеството на произведения тютюн с пари от бюджета, която е извън  размера на националните доплащания, справедливи доплащания за различните сортове тютюн, както и инвестиционна помощ от страна на държавата, с която да се подкрепи сдружаването на производителите и влагането на средства в оборудване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Vastanovavane na ZZARSTVO Balgaria i ZZARSTVO Russia za DA IMA Mir,Spokoiistvie i Prosperitet...
36
3
 
6
 
! Отговори
Маги преди 10 години
Боко с Гоце правят моабет..."ОСТАВКА" пише кабинет....Съсел свири на кларнет...атакистите минават на сюнет....Бареков мирише на клозет....аз па хиля се на сичките подред..
35
4
 
5
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
4 години крадат бсп - следващите 4 години поднасят на хората някой "нов" проект да управлява, пак от стари комунисти - сдс примерно- и те се осират, колонизацията върви с пълна пара - следващите 4 години глупавия народ забравил за золумите на бсп пак гласува за бсп - след 4 години "нов" проект-ндсв - пак бсп простия народ е избрал - пак новия проект от стари ****-ви - комунисти извинявайте - герб. След това ще са партийките на първанооглу и пръмова.
34
2
 
5
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
че герб са си леви
33
4
 
11
 
! Отговори
гейБЕР; преди 10 години
тоя ГЛАВЧО . голям УМНИК ... главата му прилича на ТИКВА...
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички гейбери са *** и вампири, а Цвъки е Саруман! Серго е като един хобит в сравнение с тези разбойници!)
31
6
 
14
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 10 години
Аз ще гласувам за Бойко Първанов
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВинетутуКато плазмен телевозор е
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЛЕВИ ПАРТИИ ПОД ПРИКРИТИЕ СА НА БАРЕКОВ.МНОГО В НФСБ КРИТИКУВАТ БСП И ,ДПС И АТАКА НО ИМА КОМУНИСТИ В ТЯХ.ГОЛЯМ ИЗБОРНЯМА НО ВСЕ ПАК С КОМПРМИСИ СА РБ.АКО ТЕ НЕ СЕ ОБЕДТНЯТ ЗА СЪСТАЯНЕ НАПРА ВИТЕСТВО,ТОГАВА ЩЕ СПЕЧЕЛИБСП И ДПС.ТРЯБВА ДА СЕ НАПРВЯТ КОМПРОМИСИ.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Златко, отключи за постове темата Пишете без консерванти. Ще падне смях!Ей тиквуняци, вие сте си живи комунисти, а вождът ви е и доносник на ДС, на какви се правите бе, лумпеняци такива!
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А така!Вие ще управлявате(крадете) с "вашите крадци", ако глупаците ви изберат!
26
3
 
8
 
! Отговори
xc90 преди 10 години
Чудна коалиция ще стане - Бесепари + Герберасти! Направо можете да се кръстите БКП (бивши и настоящи)...
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този от снимката като го видя с тези тънки устни и този змийски поглед, имам чувството,че нощно време идва дух на вампир да ми пие кръвта.Всички от Герб ли са такива?
24
2
 
10
 
! Отговори
:) преди 10 години
Дон Гоце и Дон Боце прекараха комсомолеца Сергей много лошо. А Доган потрива доволно ръце. От цялата работа той печели най-много. И то без да си мръдне пръста.
23
1
 
3
 
! Отговори
Партиен секретар преди 10 години
Другари, аз от вашата работа и професия не разбирам, но нека все пак ви дам няколко съвета и напътствия...
22
2
 
6
 
! Отговори
22 преди 10 години
По-големи субекти от Вас има ли???
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я Цецка Цачева
20
3
 
5
 
! Отговори
Няма да правим ... преди 10 години
Много важно ...
19
4
 
14
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Тоя на снимката 100% е некой соц. наследник или случайно спуснат парашутист, който идея си няма за какво става дума, но въпреки това държи да се изкаже по темата, мислейки, че говори компетентно и ерудирано. Ама то така като се позамисля, всички в ГЕРБ са такива - сбърщина от некадърници и/или соц. наследници.
18
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мръсната червена *** най-много я е страх от Герб. Просто си личи от самолет, дори когато са раздирани от вътрешно-партийни борби и разцепления пак се опитват да си създадат удобен външен враг - Герб и да втълпят на масите, че Герб са истинските комунисти и крадци. Ах, колко явно се потвърждава поговорката: "Крадеца вика, дръжте крадеца"