Последен шанс за АБВ да спрат "разкола" в БСП

Левицата чака хората на Първанов да кажат дали се отказват от паралелната листа
Обновена: 21 яну 2014 17:27 | 21 яну 2014 16:00,
172
Последен шанс за АБВ да спрат "разкола" в БСП
Мая Манолова. Снимка: Булфото

БСП очаква до началото на следващата седмица от АБВ да кажат дали поддържат идеята за паралелна листа, или са се отказали от идеята си. Ако те не заявят, че са преосмислили позицията си, най-вероятно ще бъдат изключени от левицата.

В партията има очакване, че хората, които са членове на БСП, ще преосмислят своята позиция и в най-кратко време ще се откажат от поддръжката си за АБВ. Ако това не се случи – уставът е еднакъв за всички. Ние нямаме друг избор, освен да приложим устава, заяви зам.-председателят на БСП Димитър Дъбов.

"Ако продължат по същия начин, те най-вероятно ще бъдат изключени", поясни той.

Още по темата
"Правим го не заради ръководството на БСП, не заради голяма амбиция, а заради отговорността към партията. Уставът е еднакъв за всички. Всички разбирания за свобода имат някакви граници. В църквата това се нарича разкол", каза Манолова.

Тя беше категорична, че регистрирането на паралелни листи е най-тежкото нарушение на устава. Зам.-председателят на НС не пропусна отново да повтори тезата на левицата, че действията на АБВ подпомагат ГЕРБ.

"Тук не става дума за различия за една или две листи, тук става въпрос за сериозни политически различия", каза евродепутатът Илияна Йотова.

По нейни думи от няколко дни се чува, че АБВ ще искат избори 2 в 1 през май. Според Йотова все по-ясно става също, че АБВ най-вероятно ще стане самостоятелен политически субект. "Борбата на тези избори ще бъде Коалиция за България да се представи най-добре", каза още тя.

Националният съвет най-вероятно ще бъде насрочен за 1 февруари, обясни Манолова. Там ще се вземе най-вероятно решението за това какви действия ще се вземат по устав срещу АБВ-ейците.

101 кандидати за евродепутати са номинирани от конференциите досега. С повече от 20 номинации са няколко души. Председателят на партията Сергей Станишев и Илияна Йотова имат над 90. Останалите, които имат сериозна подкрепа, са Георги Пирински, Деница Златева, Евгени Кирилов, Маруся Любчева и Петър Курумбашев. Останалите са с по една, две или три номинации, обясни Дъбов.

Левицата коментира и темата за посещението на депутата Страхил Ангелов в Сирия. "Негово посещение в Сирия е изцяло самостоятелна акция. Не е съгласувана или подкрепена от БСП. Днес на заседание на ПГ очакваме той да даде обяснение", каза Манолова.

Тя коментира и решението на съда делото за печатницата в Костинброд да бъде върнато в прокуратурата. Манолова беше категорична, че там се е готвела огромна фалшификация.
"Благодарение на моя сигнал и адекватната реакция на прокуратурата тази фалшификация не беше пусната в ход", каза Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
8
 
! Отговори
kokalala преди 10 години
до 29Винаги е било така всичко партии последните години са клонинги на БКП държавна сигурност.
28
1
 
18
 
! Отговори
dodger преди 10 години
скоро на избори ще можем да избираме само измежду БСП-А, БСП-Б и БСП-В
27
1
 
28
 
! Отговори
ии преди 10 години
Каквото и да ви говорят да знаете че става дума за пари, за много пари.
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
POSLEDEN SHANS ZA BSP I PRAVITELSTVOTO DA SI PODADE OSTAVKA
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В момента ни управлява една партия /бсп/ с неясно настояще и бъдеще ,в момента ни управляват политици който не мислят за българия ,а по цял ден мислят партията й дали ще се разпадне или не, мисля че мая манолова сега въобще не е пълноценна да се занимава проблемите на страната
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
уау!Тая лелка малко ме стресна...
23
2
 
21
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Дези безсрамници въобще не се интересуват какво става с народа, с работата ни, с доходите ни, а се загрижила за партията си! Въобще не ни интересува! Партиите съществуват в услуга и на полза народу, а не обратното. Хрантутници! Да се махат! Все някой по-добър ще дойде. И ако не по-съвестен, то поне по-предпазлив, че ако се охрани като тези, ще си загуби работата. Какво си въобразяват тези, че са абонирани доживот с народната любов? Хайде холан, няма безрезервна обич.
22
8
 
22
 
! Отговори
ББ преди 10 години
Първанов, това е и твоят последен шанс да направим една силна лява коалиция с тебе.
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отдавна е известно, че БСП не е точно партия. За много членове тя е църква (Мая Манолова), а Румен Петков заяви, че обича БСП - любовница ли му е или пък дойка. Във всеки случай не е партия.
20
2
 
27
 
! Отговори
АЗзззз преди 10 години
БСП е пред РАЗПАД само заради тази КОЧУБРА (на снимката) Каква е тя да дава УЛТИМАТУМИ? С нейния КАРУЦАРСКИ ЕЗИК ще загроби БСП и демократичните процеси в държавата ни.
19
31
 
4
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
никой от актива в страната не подкрепя АБВ на Първанов и втората му листа.
18
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
аз не се интересувам от интригите в БСП,но всеки може да прецени кой е вреден за тази партия.От едната страна на везните е човек който два последователни мандата е бил президент ,при това избран с голямо мнозинство,от другата човек ,който 10 пъти губи избори и е във властта с измама ... кой ли е вредният за тази партия?
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BSP da kajat do drugata sedmica,dali shte se vzrivqvat curkvi i obirat mandri po podobie na drugarq Georgi Dimitrov
16
2
 
29
 
! Отговори
изнервен преди 10 години
Ще се откажат от паралелна листа, обаче ако от ръководството на БСП се махнеш ти, хамстерът и още 15-20 оцапани ***. А твоят сигнал за поръчаните от Пеевски бюлетини дано се разплете и истината да излезе такава, каквато се досещаме че е.
15
1
 
37
 
! Отговори
МАРИ преди 10 години
Благодарение на нея се извърши една огромна манипулация,но сигурно ще го отнесе някой друг, а не другарката Мая.То тя трябва да обясни как и от къде получи тази информация. Била съм много пъти в комисии за изборите и не мога да си представя как тези бюлетини ще стигнат до......тези населени места,но тя нали е осведомена за всичко, може би ще има провдоподобно обяснение.Лъжкиня, на която мястото и е някъде другаде а не в парламента
14
1
 
30
 
! Отговори
Обикновен преди 10 години
Е хайде стига де, от 10 дена все последен шанс им давате. Ми излагате се вече. Излагатесебеизлагатесебеизлагатесебе!
13
1
 
29
 
! Отговори
tttt преди 10 години
тея змии долни алчни и нахални никой не може да ги спре да смучат народа !!!!
12
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
манолова сърди се на станишев и местанте много си повярваха и това ви изигра лоша шега
11
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мая не би трябвало да те интересува само какво става с бсп ,а какво става в България,какво става с народа ,как етам ти е грешката ако не знаеш
10
1
 
40
 
! Отговори
stanick преди 10 години
На *** им пари под краката нещо са се гипсирали