Преди евровота няма да гонят социалисти заради АБВ

Буруджиева: Първанов не идвал на пленуми, съвпадали с ловния сезон
Обновена: 21 яну 2014 09:58 | 21 яну 2014 09:55,
81
Преди евровота няма да гонят социалисти заради АБВ
Татяна Буруджиева. Снимка: БСП

Преди евроизборите няма да се изключват от БСП Румен Петков, Георги Първанов и тези, които подкрепят АБВ, заяви пред Нова телевизия червеният депутат Татяна Буруджиева.

Подкрепата за една или друга листа листа се доказва и се вижда по време на кампанията, мотивира се тя и добави, че БСП е партия, която не изключва лесно.

По думите й, за да се стигне до изключване на социалисти, трябва те да се явят на изборите срещу кандидатите на столетницата. Буруджиева призна, че случващото се в БСП е болезнено, но все пак не било истерично.
Депутатът отхвърли обвиненията, че партията е капсулирана от сегашното й ръководство.  Тя отбеляза, че подобни критики идвали от хора, които от 6 месеца не са участвали в партийните форуми.

Първанов от 6 месеца не се е появявал на партиен форум. Единият съвпадна с откриването на ловния сезон, но какво да направим, вметна Буруджиева.

Тя смята, че „чисто лидерската битка” е можела да продължи в рамките на БСП, без да се стига до явяване на избори с различни листи.

БСП не е партия, създадена от лидерите си. За разлика от други, няма лидер на БСП, който да не е създаден от самата партия, заяви Татяна Буруджиева.

„Едно е да заставаш зад лидера си, друго е да се явяваш с друга листа”, отбеляза депутатът от левицата.
По думите й ще е необходимо БСП да даде максимални сили в кампанията за евроизборите.

Докато обвиненията са насочени лично към Станишев, не е толкова страшно, но в момента в който се застраши БСП – най-фаталната стъпка ще бъде с регистрацията на листата,  коментира Буруджиева. По думите й БСП това няма да го прости.

На въпрос дали Първанов и участниците в АБВ ще се откажат от реализирането на идеите си за паралелна листа, Буруджиева отговори, че това е напълно възможно. "Първанов и преди се бори за председателското място, но в крайна сметка не пожела да има гласуване. Може да дадат назад само някои хора и тази листа да се регистрира само от някои малки партии в лявото, а другите да стоят встрани. Пушката гръмна, но това е само завръзката, категорична бе тя.

„Мисля, че г-н Станишев трябва да води листата за европейските избори, които са важна и за България, и за Европа, Смята Буруджиева.

Това щяло обаче да се реши от конгреса на столетница и в разговори с ПЕС. Това, което можело да откаже Станишев, е ангажиментът му по организацията на евроизборите като президент на ПЕС.

Още по темата
Буруджиева беше категорична, че Сергей Станишев нямал амбиции да става еврокомисар, тъй като в момента е „на много по-високо място“.

Депутатът коментира и обвиненията, че социалистическата партия се управлява от тесен, дори семеен кръг на лидера Сергей Станишев. Според нея нормално е той да търси съвет от своя партньор (Моника Йосифова), особено с оглед на неговата професионална квалификация.

Тя беше категорична, че не е добър знак някой да не бъде допускан до някое заседание на БСП. На съвещанието на столетницата в Пловдив не бяха допуснати Румен Петков и шефът на БСП-Монтана Емил Константинов.

Всеки трябва да има правото да се изкаже, независимо че е предпочел първо да го направи в медиите, а не вътре в партията, смята Буруджиева. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
17
 
! Отговори
ОСТАВКА-некадърници преди 10 години
Тъй като диктатурите обикновено не търсят широко обществено съгласие, те често разчитат на насилие и ограничаване на човешките права за запазване на властта си. В повечето случаи това е свързано с премахване на независимостта на съдилищата, въвеждане на цензура върху средствата за масова информация, ограничаване на дейността на независимите от правителството организации. Крайните форми на диктатура, стремяща се да контролира цялостно обществения и дори личния живот, се нарича тоталитаризъм
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбира се,че няма да ги гоните,само ще ги попритиснете както само както вие си знаете за да се откажат от проекта си,а след евроизборите ще им покажете какво значи да се изправят срещу Лидера.
40
1
 
5
 
! Отговори
CS преди 10 години
Tova e du6terqta na ubiec ot 4ervenata gmej .Nqkoi ,ako neznae neniq ba6ta e ubil Bulgarski general .Tova sa 4ervenite deca i vnuci na ubici i kradci .
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 41 хаха Няма значение за кой ще пееПАк ще хвърли 1 кофа пот
38
0
 
9
 
! Отговори
ОСТАВКА-некадърници преди 10 години
КАК ДА ПОЗНАЕМ КОГАТО ЖИВЕЕМ В ДИКТАТУРА И НИ УПРАВЛЯВА ДИКТАТОР:Диктатурата (на латински: dictatura) е автократична форма на управление, при която властта е концентрирана в една личност (диктатор) или ограничена група от хора (партия, хунта, семейство и други). За разлика от абсолютната монархия диктатурата не легитимира съществуването си чрез позоваване на историческа традиция или с религиозни аргументи, а най-често с нуждата от преодоляване на някаква извънредна заплаха или от излизане от временна криза.Тъй като диктатурите обикновено не търсят широко обществено съгласие, те често разчитат
37
6
 
7
 
! Отговори
AНТИМУТРA преди 10 години
На повечето умни хора им е ясно че в БСП симулират разцепление за да неутрализират негативите от грешната си политика.
36
0
 
11
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До анонименАко разбирам добре какво казва - Станишев най-накрая е решил да напусне лидерския пост - ако му обещаят да стане евродепутат?!
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно ми е Веско Маринов за кой ще пее???
34
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
те всички баби ще гласуват за Първанката сегаНали им е сексидол. Станишкааа ши духаш супата
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен ТОЯ АТАКИСТ ПАК ПРЪДНА !
32
7
 
9
 
! Отговори
Смях преди 10 години
Много ме кефят социалистите - нарочно се цепят и нарочно се карат с цел да лапнат повече гласове в бъдеще. И простия българин ще се хване за пореден път. После ще видите как Параванов и СтаниШеф ще се прегърнат отново след изборите... Това ако не е пародия...
31
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
До redНе Първанов е за ожалване, а Станишев и неговата клика, която продаде България на ДПС и Доган! Станишев ще е аут!!!
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледа много мръснишки тва да не тие фотосесия на чук чук ***
29
2
 
13
 
! Отговори
баба Вуна преди 10 години
Малии, какъв травестит! И то комунистически!
28
12
 
0
 
! Отговори
red преди 10 години
Няма какво да ги жалите Първанов, Петков, Калфин и сие...сами си го направиха. Аут!
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ И ОТИВАТ ТЕЗИ ОЧИЛА.тАКИВА НОСЯТ АКТРИСИТЕ ОТ сПАЙС ПЛАТИНУМКАТО ГО ИГРАЯТ СЕКРЕТАРКИ ВЪВ ФИЛМЧЕТО
26
1
 
3
 
! Отговори
ТОНИ преди 10 години
АБВ-АТОМ БЕЛЕНЕ ВЕДНАГА!
25
3
 
6
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Никой нормален човек не обръща внимание на мнението на деградиралите ***.
24
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АТАКА - ПОБЕДА!
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СТАНИШКОВОТО БСП ОБРЪЩА ПАЛАЧИНКАТА ПО 2 ПЪТИ НА ДЕН.