Янков: БСП не е променяла позицията си за „Белене“

"Трябва да развиваме ядрената си енергетика"
Обновена: 22 яну 2014 22:02 | 22 яну 2014 20:43,
39
Янков: БСП не е променяла позицията си за „Белене“
Снимка: Bulgaria On Air

БСП не е променяла позицията си по казуса „Белене“. Ние продължаваме да бъдем твърдо за строежа на атомната централа“, каза в ефира на Bulgaria On Air депутатът от Коалиция за България Красимир Янков.

Според него темата е деликатна заради течащото в момента арбитражно дело.

„Нито един представител на ръководството на БСП до момента не е изразявал мнение срещу проекта АЕЦ „Белене“. Нашата позиция е, че трябва да има седми блок в АЕЦ "Козлодуй" и нова централа в Белене, трябва да развиваме ядрената си енергетика“, заяви още Красимир Янков.

Още по темата

АЕЦ „Белене" е най-добрият проект, който в момента се осъществява в Европа, от гледна точка на сигурността, добави той.

По думите му централата ще бъде изградена на базата на еволюционен подход, който е по-сигурен и безопасен в сравнение със серийния проект, приложен на 1000 МВт блокове 5 и 6 в АЕЦ "Козлодуй.

Няма отстъпление от предизборните ни ангажименти, отсече още Красимир Янков по повод обвиненията на Ивайло Калфин.

Възмутен съм от това, че членове на БСП, някои от които са част от висшето партийно ръководство - Националния съвет на БСП, използват други обществени и политически формации, чрез които да заявяват политическа позиция. Не мисля, че е нормално поведение на хора, приели конкретна политическа и партийна кауза. И в този ред на мисли искам да подчертая, че устава на партията важи за всички, както правата, така и задълженията. Предложенията, направени от цялата страна, категорично показват, че БСП ще има изключително силна листа с подготвени и авторитетни личности, а АБВ определено не се радва на подобна подкрепа“, обясни още депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
3
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Не на атомните централи !!! Бесепето не е никаква българска партия, а мафиотска шайка !!! Искаме чиста България, без радиация и червени гемеота !!!
30
4
 
1
 
! Отговори
garo преди 10 години
А ако стане земетресение, или неконтролируема авария - и децата ще са жертви. Бог няма да опази България, ако сами не си я пазим.
29
2
 
3
 
! Отговори
garo преди 10 години
Не токът ще е евтин, а печалбата за този който ще е надзор и консултант ще е голяма. КОМУНИСТИ, стройте си го , после всичко ще ви излезе през носа.
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плановете на Германия са да прекрати производството си на атомна енергия след 2020 г.Газът е многократно по-евтин.У нас студен резерв се плаща на американските и чехската ТЕЦ-ове,които са токсични и просто трябва да се закрият,а не да им се плаща да стоят в готовност.Бордовакът на снимката е статистическа извадка за български политик-бизнесмен.Лошото е ,че е статистическа извадка за българин.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TOZ TYPUNGER KVI GI PLESCHTI.SLED 20 GODINI PRI 3.000.000 GLAMAVI *** NA KOI SCHTE MUE NUJNA ATOMNA ENERGIQ NA *** LI?I KOI SCHTE PLATI STROEJA I ZAGUBITE POSLE?OSTAVKA BE TCERVENI TIKVI TYPI.
26
2
 
10
 
! Отговори
ТОК-а преди 10 години
Този червен *** чували се какво говори. Стойнев говори за 7-ми блок /1000 МВт./в Козлодуй. Янков говори за Белене /2 блока по 1000 МВт./. Преди няколко дни в медиите писаха, че има общо производство 14000 МВт, а консумацията е 7000 Мвт и се обмисля изключване на мощности в част от ТЕЦ-овете. Стойнев, Янков тока не е като водата, да го пуснеш в канала и да тече към морето. Генераторите искат натоварване, което се постига с консумация на ел.енергия. Четете хора, четете.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБВ спечели и Кюстендилските социалисти. Само един тесен кръг с ибрици подкрепят манолова унищожителката на бсп.
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБВ срещу БСП вече спечели Пернишка, Плевенска, Хасковска, Кърджалйска, Разградска, Шуменска и Търговищка и Силистренска област. Честните ляво-ориентирани българи да побързат, щото хубавите места в АБВ ще свършат бързо. Не мислете за АБВ, като червеното ДСБ. Тандемът Първанов-Калфин е аналогичен на тандема Борисов-Цветанов - АБВ е партия с бъдеще.
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разпадайте се по бързо бе комунисти !!!
22
1
 
16
 
! Отговори
Злaткo Желев преди 10 години
Овчарчето с костюмче Красимир Янков -едно послушно червено дръвниче е тръгнало да приказва врели некипели за "БЕЛЕНЕ"Жалката истина е че го обещаха предизборно и за да го изиграят че уж си спазват обещанието ще се договорят с ДПС(които ще направят контра) .След това мазните бесепари за пред тъпата си публика ще настояват привидно " ЗА" Белене но ДПС ще гласува НЕ и цялата работа ще отиде на кино.Пилат Понтийски си изми ръцетеПолитически анализатор от вестник "ДНЕС.бг" винаги ваш ЗЛАТКО
21
1
 
14
 
! Отговори
Изроди преди 10 години
Гадове ненаяли се! А кога ще развивате раждаемостта и благоденствието на народа си?! Защо всеки докоснал се до политиката, парите и властта мисли само за задните си части?! Толкова ли е трудно да бъдем нормална държава и българския народ да живее добре?! За какво ни е Белене и други такива безумни инвестиции на фона на спящите хора поулиците, на фона на отчаянието, гладът и безпаричието.... България изчезва....
20
2
 
13
 
! Отговори
Ботуш Каишев преди 10 години
Турция строи,Сърбия договаря,Румъния-има.Българският ток на кого ще е нужен,като българите напускат страната си.
19
1
 
8
 
! Отговори
Кой? преди 10 години
"Ръководството на БСП изпълнява решения, които се вземат другаде, то е в тежка зависимост". Решенията се вземат от един много тесен кръг посветени, даже ако щете и не от ръководството на БСП. Ръководството на БСП е в тежка зависимост - казвам думата съвсем ясно и убедено. Кой е този, който разпъва медиен чадър над председателя на БСП? Отговорът на този въпрос ще даде отговор на въпроса - кой направи злополучната номинация за шеф на ДАНС през лятото на миналата година"
18
2
 
9
 
! Отговори
флашката преди 10 години
До кога бе красимирчо, ще лишавате партията от вече сигурни гласое с тввоята безумна политика. Влез си в ролята на организационен секретар. От кога един изпълнителен директор на летеще разбираи от яядрена енергетика. И спрете и вие с назначаване на ''КАЛИНКИ'' от терористични партии
17
1
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
*** са страхливци... - стрелят с парабелума, хвърлят две ръчни гранати и се крият в землянката/партията, майка, кърмилница/...... - "Аз знам, аз вярвам, че си права, когато съгрешиш дори"...
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когото да запитате от БСП дори самия Местан дали е за "Белен ".Той със сигурност ще ви каже, че е за "Белен ".
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оставаше и да я смените.. Колко струва тъпият ви референдум, а?! *** долни.
14
4
 
8
 
! Отговори
мафията преди 10 години
И агента гоце и съветския кагебист серГЕЯ и лудия сайдеров... са руски ***. БСП или АБВ са оригиналната издънка na БКП/дс,кгбГЕРБ е мутро-милиционерската издънка на БКП /дс,кгб! ДПС е етно-доносническата издънка на БКП/дс,кгбАтака е псевдо-националистическата ,а всъщност проруската издънка на БКП/дс,кгб
13
4
 
8
 
! Отговори
О С Т А В К А! преди 10 години
НЕ НА БЕЛЕне!ЧЕРВЕНИ,НЕКАДЪРНИ *** !АНАТЕМА ВИ!
12
3
 
11
 
! Отговори
tyo преди 10 години
*** се оплитат в лъжите си все повече и повече. И после защо Първанов и Калфин така и онака.