Кабинетът доволен от доклада, нямало нужда от кадрови промени

Правителството започва работа по екшън план, за да имаме съществен напредък
Обновена: 22 яну 2014 17:05 | 22 яну 2014 12:34, Веселина Йорданова
99
Кабинетът доволен от доклада, нямало нужда от кадрови промени
Зинаида Златанова Снимка: архив, Булфото

Доволни от доклада на ЕК по Механизма за сътрудничество и проверка останаха вицепремиерите Зинаида Златанова и Цветлин Йовчев.

И двамата декларираха след заседанието на правителството, че кабинетът започва веднага да работи по екшън план, който ще помогне в следващия отчетен период да има съществен напредък.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев не смята, че констатациите в доклада изискват да се мисли за незабавни кадрови промени.

„Докладът на ЕК е обективен, точен, базира се на факти, не политизира ситуацията по никакъв начин и както обикновено, е много професионален, не е политически“, обобщи правосъдният министър Златанова.
Според нея повечето добри тенденции, очертани в доклада, се отнасят именно за последните месеци.

Още по темата
„Доволна съм от това, което виждам в доклада, защото може да се напише много ясно план за действие, което ще направим веднага“, обясни тя. Златанова уточни, че в кабинета ще бъдат обсъдени необходимите мерки, а отделно специално заседание на ВСС също ще бъде посветено на действията, които трябва да бъдат предприети.

По думите й като цяло оценката е, че редица тенденции са в правилната посока. Златанова посочи като пример ненамесата в работата на съдебната власт.

Вицепремиерът подчерта, че настоящото правителство е тръгнало от много ниска база, от ситуация, в която основни демократични принципи не са били спазвани. По думите й ЕК е оценила обективно работата на три правителства. Златанова напомни, че това е и работата на два парламента и на два състава на ВСС.

Тя обаче изтъкна, че важното е оттук насетне препоръките на Брюксел да бъдат осмислени добре и да се предприемат действия.

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев също определи доклада като обективен и точен. Трябва да благодарим за оценката на ЕК, смята той. Йовчев също подчерта, че констатациите трябва да бъдат разглеждани като възможност властите да се фокусират върху необходимите действия.

МВР шефът е доволен, че са отчетени усилията на кабинета в последните 6 месеца и посочи, че предстои много работа. По думите му в екшън плана ще бъде заложен системен подход.

Всяка една от слабостите, които са отчетени, би трябвало да ни мобилизира, посочи Йовчев. Според него прехвърлянето на отговорността между кабинетите би било грешно.

По-рано при представянето на докладите за България и Румъния по Механизма за сътрудничество и проверка стана ясно, че страната ни е отбелязала напредък в няколко области, но остават и много проблеми.

Според ЕК, която оцени напредъка ни като слаб и крехък, проблем са спорните назначения на ръководни постове, както и бягството от правосъдието на фигури от организираната престъпност.

Фактът, че за година и половина в България се смениха три правителства, също не помага за постигане на консенсус, посочват от Брюксел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То и товарищ СтаниШЕФ казваше след всички избори, че са ги спечелили ама........Само бат Бойко може и трябва да ги бие тез гадове.ДПС завзе всички ключови места в държавата /доколкото я има/.Атака е за в цирка на 4-ти км.Мюреков е изчадие станишево.Т.нар. "Реформатори" са поредното разочарование в т. нар. дясно.Е това е БГ.Решението е в ЗДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ и ЗАКОН ЗА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ. да ги видим тогава изедниците народни на чия цяв ще увиснат.
40
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-демократичното правителство на най-демократична партия получи на очаквания доклад и доволства от постигнатите резултати и няма да сменя никой тъй като това е най-демократичното правителство на най-демократична партия.
39
2
 
39
 
! Отговори
Прасето Гошо преди 10 години
Колко трябва да си нагъл и какъв *** трябва да си за да кажеш подбно нещо. Тази партия трябва да се забрани със закон, последователите и хуманно да бъдат кастрирани за да не могат да се възпроизвеждат и поетапно да измрат. Егати наглеците.
38
3
 
54
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Кабинетът бил доволен ! Защо не попитахте българския народ дали е доволен ?
37
2
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Наскоро имаше социологическо проучване , че опростяваме . Наистина опростяхме.
36
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДОКЛАДЪТ Е УНИЩОЖИТЕЛЕ ТОЧНО ЗА ТАЗИ ВЛАСТ А НЕ ЗА ГЕРБ ! И ЗА ПЕЕВСКИ КОНКРЕТНО Е СПОМЕНАТО И ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ НАЗНАЧИНИЯ И КОЛКОТО И ДА КРЕЩИТЕ ГЕРБ НИ *** В ГАЩИТЕ ВЕЧЕ СИ ЗНАЕТЕ ,ЧЕ И ЕВРОПА НЕ ВИ ИСКАТ НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ!
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На 31.януари е китайската нова година.Започва годината но КОНЯ.
34
2
 
25
 
! Отговори
Р.Петков преди 10 години
Срам за България и Европа сте вие,колеги.
33
4
 
34
 
! Отговори
леко ядосан преди 10 години
Нагла комунистическа личност, то вие освен да крадете, лъжете и убивате, друго не умеете, какво друго да очакваме. Говорите много, без да казвате нищо, но вие г-жо сте с доста ограничен речник и просташки изказ, няма как да искаме от вас нормално разбиране и мислене, а само папагалски речи от отчаяно бездарен не професионалист станал за смях с глупостта си!
32
4
 
30
 
! Отговори
!!!! преди 10 години
Е,вече не се търпи! Доклада е смазващ,те си спазват "опорните точки"! Това недоразумение откакто мони си я назначи,не е спряла да лъже и да живее в сферата на отрицанието.Тя лъже, ЕК я опровергава, тя си продължава. Такова чудо,хаос и безумие, /благодарение на чудната тройка/ не е било никога. Флашки, тефтерчета, нагли лъжи ....... махайте се , и всичко да се нормализира.
31
5
 
25
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Първа серия на Втори сезон на "Шведската тройка", следват сериите "замразени" и "прелъстени и изоставени" режисьорите с малки изключения са същите ама актьорите са много по-грозни от предишния състав особенно тази от снимката!!!!ОСТАВКА
30
6
 
30
 
! Отговори
бай иван преди 10 години
мислех си че само онзи папуняк *** финансовия министър е единственото квазимодо в правилтеслтвото.обаче съм се бъркал - ей го женския франкенщайн! квазимодо номер 2 в кабинета на орешарски.
29
6
 
26
 
! Отговори
г-н Кутев до ч.писър преди 10 години
Червена писърушке, опорните точки са следните:1)Доклада не е лош, а напротив добър е, даже много добър. Дажее, задраскай много добър, пиши прекрасен. 2)Да се повтаря ежедневно, ежечасно, ежеминутно до втръсване. Другари - на работа - вдигам с 2ст. на пост надника. И да не забравите фундаменталната опорна точка, за всичко са виновни Герб, МВФ, ционистите, марсианците, колорадските брънбари, само не и ние..Ние другари, сме чисти като изворна вода....Напред за Станишеву и за шефа му Доганому...:)
28
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правителството започва работа по екшън план, за да имаме съществен напредъкПланът е едно заемче около милиард и ръста в икономиката веднага ще скочи.
27
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вечна слава на БСП. Води ни партийо любима.
26
5
 
40
 
! Отговори
червена писърушка преди 10 години
Другари - пак сме се наакали, трябва да се замаже положението..Моля, дайте опорна точка г-н Кутев?:)
25
5
 
36
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Всички ни хулят, а Зинаида Гримасата доволна от доклада?С Цветлин ще правят нов екшън...
24
3
 
20
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Всички ни хулят, а Зинаида Гримасата доволна от доклада?С Цветлин ще правят нов екшън...
23
8
 
14
 
! Отговори
До 16 преди 10 години
Ти сигурно си го чел целия? Ако гледаш БТВ може да разбереш, че ЕК е започнала процедура по изключване на страната от Европейския съюз! Подбирай си източниците на информация!
22
4
 
21
 
! Отговори
D преди 10 години
Че си имаме проблеми имаме си, но че бюрократите от Брюксел се *** с нас-спор няма!Чудят се как да не ни пуснат в Европа и се пънат все нещо да измислят...То не бяха мониторинги,бели и цветни книги,комисии и одити...Абе тези хора не разбраха ли, че не сме бели ***, а Българи!А България е на картата на Европа много преди половината от техните "цивилизовани" държави?!И защо мънкат неясно, а не кажат простичко-този е корумпиран, този и тази крадат,не ви искаме *** и т.н.