Кабинетът доволен от доклада, нямало нужда от кадрови промени

Правителството започва работа по екшън план, за да имаме съществен напредък
Обновена: 22 яну 2014 17:05 | 22 яну 2014 12:34, Веселина Йорданова
99
Кабинетът доволен от доклада, нямало нужда от кадрови промени
Зинаида Златанова Снимка: архив, Булфото

Доволни от доклада на ЕК по Механизма за сътрудничество и проверка останаха вицепремиерите Зинаида Златанова и Цветлин Йовчев.

И двамата декларираха след заседанието на правителството, че кабинетът започва веднага да работи по екшън план, който ще помогне в следващия отчетен период да има съществен напредък.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев не смята, че констатациите в доклада изискват да се мисли за незабавни кадрови промени.

„Докладът на ЕК е обективен, точен, базира се на факти, не политизира ситуацията по никакъв начин и както обикновено, е много професионален, не е политически“, обобщи правосъдният министър Златанова.
Според нея повечето добри тенденции, очертани в доклада, се отнасят именно за последните месеци.

Още по темата
„Доволна съм от това, което виждам в доклада, защото може да се напише много ясно план за действие, което ще направим веднага“, обясни тя. Златанова уточни, че в кабинета ще бъдат обсъдени необходимите мерки, а отделно специално заседание на ВСС също ще бъде посветено на действията, които трябва да бъдат предприети.

По думите й като цяло оценката е, че редица тенденции са в правилната посока. Златанова посочи като пример ненамесата в работата на съдебната власт.

Вицепремиерът подчерта, че настоящото правителство е тръгнало от много ниска база, от ситуация, в която основни демократични принципи не са били спазвани. По думите й ЕК е оценила обективно работата на три правителства. Златанова напомни, че това е и работата на два парламента и на два състава на ВСС.

Тя обаче изтъкна, че важното е оттук насетне препоръките на Брюксел да бъдат осмислени добре и да се предприемат действия.

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев също определи доклада като обективен и точен. Трябва да благодарим за оценката на ЕК, смята той. Йовчев също подчерта, че констатациите трябва да бъдат разглеждани като възможност властите да се фокусират върху необходимите действия.

МВР шефът е доволен, че са отчетени усилията на кабинета в последните 6 месеца и посочи, че предстои много работа. По думите му в екшън плана ще бъде заложен системен подход.

Всяка една от слабостите, които са отчетени, би трябвало да ни мобилизира, посочи Йовчев. Според него прехвърлянето на отговорността между кабинетите би било грешно.

По-рано при представянето на докладите за България и Румъния по Механизма за сътрудничество и проверка стана ясно, че страната ни е отбелязала напредък в няколко области, но остават и много проблеми.

Според ЕК, която оцени напредъка ни като слаб и крехък, проблем са спорните назначения на ръководни постове, както и бягството от правосъдието на фигури от организираната престъпност.

Фактът, че за година и половина в България се смениха три правителства, също не помага за постигане на консенсус, посочват от Брюксел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
MRAZIA GI
20
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Напредъкът е слаб" в превод от юрократски жаргон не означава "слаб е, но напредък все пак има", а "за никакъв х*й не ставате и нищо не сте свършили". И на тия *** във властта това им е ясно, ама пробутват на бабичките приказки от 1001 нощ.
19
5
 
32
 
! Отговори
gogo преди 10 години
при предишната тройна коалцияи ни спряха всички еврофондове заради невижданата корпуция и престъпност - парите потъваха в червените каси, а не в проекти за хората. Нима очаквате сега, при същата конфигурация БСП-ДПС, да се случи нещо по-различно?
18
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
''тази червена *** ,освен да прави гримаси и тикове от сорта на мистър бийн , и *** за г-за не може да одяла
17
4
 
34
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Докато комунистите усетят "нуждата" ще са заринали в ла*на!ДОЛУ ПРАВИТЕЛСТВОТО и ПАРЛАМЕНТА НА МУТРООЛИГАРХИЯТА !!!ОСТАВКА ВЕДНАГА !!!
16
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
опорни точки...опорни точки......повтаряй...повтаряй...
15
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, няма нужда от кадрови промени , а от ОСТАВКА на цялото "експертно" недоразумение.
14
3
 
48
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Те ги плюят, то простото си мисли, че дъжд го вали ...Нагло, тъпо, лъжливо и крадливо. Що е то ? Жокер - червено, ама не е маймунски г*з, макар да прилича.!тсинумоК
13
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега от сутрин до вечер ще ни облъчват , че "доклада не е лош". Обърнете внимание как всичката червена гнус ще приказва едно и също. Опорните точки са спуснати още преди седмица.
12
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Винаги отрицателни доклади, а правителствата винаги доволни ей на това му викам българска работа!
11
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е само началото. Следва спирането на еврофондовете. Вече сме го играли при тези.....
10
6
 
47
 
! Отговори
малеее преди 10 години
Червените кхмери надминаха и себе си по наглост и безочие. От Брюксел им казват, *** сте се до ушите, а те викат, всичко е наред, няма ако в гащите, много сме доволни. Да се смееш ли, да плачеш ли - патологични лъжсци...Не е истина просто!!!
9
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАИСТИНА ЛИ ЛИ СИ ПРИЗНАЛА ? ТОЗИ ПЪТ НЕ Е ЛИ ВИНОВЕН ПАК ГЕРБ ? ВСЕКИ БОЖИ ДЕН ОТ ДЕВЕТ МЕСЕЦА НАСАМ СЕ *** И ПОСЛЕ ПИШАТ В ОПОРНИТЕ ТОЧКИ ДА СЕ ПОВТАРЯ ОТ ВСИЧКИ КОМУНИСТИ "ГЕРБ НИ *** В ГАЩИТЕ !"
8
50
 
7
 
! Отговори
Петров преди 10 години
Герберите са виновни за забележките от Европа, всичко лошо стана по тяхно време. Сегашното правителство работи правилно, няма нужда от промени!
7
42
 
8
 
! Отговори
22 преди 10 години
Правилно , Герберското правителство доведе до тези изводи
6
6
 
45
 
! Отговори
до другарката Зинка преди 10 години
Мило другарче, че много българи са прости е истина, но има и достатъчно мислещи за да им пробутваш такива ЛЪЖИ. ОСТАВКАААААААА.
5
6
 
45
 
! Отговори
Stealth преди 10 години
Абе нещо започвам да се съмнявам, че тия от правителството са разбрали какво точно пише в тоя доклад :D
4
7
 
51
 
! Отговори
Одисей1 преди 10 години
Доклада е убийствен , колко още ще ги търпите тези .
3
6
 
47
 
! Отговори
край преди 10 години
Е тая убавица, това европейско лице на България искам да превъзпита убиеца Момата. Дето сега е с доживотен без право на замяна пък след нейния наказателен кодекс ще стане със замяна. Искам да си го вземе в къщи и да го превъзпита.
2
7
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Mdaaaaaa........Ти го плюеш то вика:"Дъжд вали"!