Сидеров и депутатите му хвърлиха имунитети

Лидерът на „Атака“ поиска същото от Борисов и ГЕРБ
Обновена: 22 яну 2014 14:00 | 22 яну 2014 09:55,
467
Сидеров и депутатите му хвърлиха имунитети
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Снимка: архив, БТА

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и депутатите от групата на националистите се отказаха от депутатските си имунитети от парламентарната трибуна, като подадоха заявленията си директно на председателя на парламента Михаил Миков.

Той му беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров след скандала на летище Варна.

В България има само един единствен проблем, който затормозява развитието на България и междудържавните отношения. Напоследък научавам, че заради моя имунитет нещата в България не вървят. Чувам, че ЕС е пред разпадане, имало опасност да ни изключат, защото аз си поддържам имунитета. Възможно е да се създадат и междугалактически проблеми. Извънземните бавели контакта с нас заради моя имунитет“, иронично се мотивира лидерът на „Атака“ от парламентарната трибуна.

Още по темата
За да предотвратя Трета световна война, аз в този момент ще си дам отказа от имунитета пред вас лично и по този начин смятам, че ще бъдат преодолени всички проблеми, каза Сидеров и допълни, че сега най-вероятно всички институции ще заработят перфектно, а българската правораздавателна система ще стане най-добрата.

Малко след думите на Сидеров цялата парламентарна група на „Атака“ стана и предостави на председателя на НС писмен отказ от имунитета си. Те се наредиха около Сидеров и предизвикаха нарушаване на реда в пленарна зала. Миков се опита да ги накара да си седнат, но едва след като каза, че обявява почивка, депутатите от националистическата партия седнаха на местата си.

Сидеров призова прокуратурата да си свърши бързо работата. Той обясни, че Атака е внесла сигнал срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и попита защо се бави работа по него. Лидерът на Атака призова цялата ПГ на ГЕРБ също да си даде имунитета, за да може прокуратурата да си върши спокойно работата.

Обръщам се към прокуратурата, да бъде все така светкавична и да се справи с престъпността в следващите няколко дни, аз вярвам в нея, завърши Сидеров.

Веднага след това думата взе зам.-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева. Тя нарече случилото се „спектакъл без правна стойност“.

Или спазвайте процедурите в правилника, или да знаем, че този правилник е пожелателен и тук всеки може да си прави, каквото си иска, каза Цачева. Миков й отговори, че той е приел заявленията на депутатите от Атака за отказ от имунитет. Народен представител може да даде имунитета си само ако той му бъде поискан от прокуратурата.

На 6 януари Волен Сидеров предизвика скандал по време на полет от София за Варна. Лидерът на „Атака“ беше придружаван от Десислав Чуколов, Деница Гаджева и почти цялата парламентарна група на националистическата партия.

Той влезе в словесен сблъсък с френското културно аташе, като поискал от нея да се легитимира. Млад мъж се застъпил за дамата и нарекъл Сидеров "простак". Лидерът на „Атака“ и двамата му спътници мигновено нападнали въпросния гражданин. Сидеров нападнал и полицая от "Гранична полиция" Костадин Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


467
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
11
 
25
 
! Отговори
Говедарин преди 10 години
Сите атакисти можете да се наденете на гегата на деда ви Говедарин :DСамо за Волен ше го турим на кожения, че по не друса :DАтака - ***!Атака - ***!
293
12
 
26
 
! Отговори
хасан преди 10 години
Ей един доблестен политик, хвала и поклон, не п**** като останалите
292
18
 
27
 
! Отговори
независим преди 10 години
А сега де? И ко ще правите бе *** герберски. Сороеоиди ***? А де . Искахте даде ви го. Сега пък какво ще измислите? нали не бил мъж а?И каква стана тя?Ей *** бехте такива ще си и останете.Сидеров може да е фашизоид ама поне има дупе за разлика от вас . *** *** герберка!
291
4
 
17
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Благодаря на г-н *** за взетите незабавни мерки срещу този индивид с ник "Говедарин" който спамеше и прогонваше читателите на този прекрасен сайт и се опитваше да ги насочи към другите сайтове! За такива само бан за да бъде сайта и занапред все така посещаван!
290
4
 
19
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
Когато един полицай види един народен представител трябва да му козирува и да му рапoртува, че е на негово разположение, а не да го провокира. така е защото един народен представител олицетвоpява свещените и неприкосновени права на тридесет или четиридесет хиляди български граждани да управляват своята татковина, които чрез техният вот са делегерани на определен депутат. Народният преставител трябва да бъде уважаван навсякъде - това не е дребна работа, както им се струва на някои говедари.
289
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АтакистРазбирам те, Атакистче, ти тука сееш пропаганда не защотото си влюбен в лидера си, а просто ти се заплаща да го правиш. За мен обаче истината е, че докато народа не се ограмоти и не изплува поне малко от дъното, винаги ще има един волен сидеров, който ще се облагодетелствува за сметка на бедните, неграмотните и озверени хора. Сидеров е нищо повече от поредният политически демагок, непукист, който използва национализма за лична изгода. Факт, който и да отречеш, историята ясно го показ
288
1
 
20
 
! Отговори
акуд преди 10 години
всички работещи ЗА и С дпс вън от политиката и в затвора. това е публична снимка на предатели, нищо повече
287
9
 
28
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
До Говедарин 8Единственият български политик на прехода, който казваше какво ще направи, а след това казваше КАК ще го направи. За жалост заради такива като теб, може би няма да видим Волен Сидеров като министър-председател, но ако това все пак стане ти сам ще се псуваш защо си плюл по АТАКА... Да живее БЪЛГАРИЯ!
286
5
 
22
 
! Отговори
до 340 преди 10 години
Страшен БГ политик - няма що.Случил си на идол да се възхищаваш. Не бива да се притесняваш обаче, след като този "умен" човек, заедно с "умните" си хора изчезнат (а те неминуемо ще!), бързо ще си намериш друг идол да му се прекланяш, тъй като виждам че нямаш особени високи изисквания
285
7
 
20
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
До Хосе 341Хосенце, няма как да разберем дали ще я изпълни или не, ако не гласуваш за него, кой знае, може пък да дойде на власт някой ден и тогава ще разберем какво значи ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ :)
284
7
 
23
 
! Отговори
Хосе преди 10 години
Озвереният и гладен народ винаги ще се излъже на сладките националистически приказки. За съжаление този политически хибрид много добре осъзнава този факт и затова през тези години се е наместил в златана среда на политиката. Той никога неможе да управлява страната и точно поради тази причина си позволява да обещава всичко - включително и невъзможни неща!!Естествено е, че неговата така наречена програма е прекрасна за българският народ, но Волен Сидеров никога няма да я изпълни!!!
283
11
 
29
 
! Отговори
за Сидеров преди 10 години
НАЙ-ДОСТОЙНИЯ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК.ВЪЗХИЩАВАМ МУ СЕ, НА НЕГО И НА УМНИТЕ ХОРА, С КОИТО СЕ Е ОБГРАДИЛ!БРАВО!
282
12
 
29
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
АТАКА - ПОБЕДА! Битката за България продължава! СИДЕРОВ - СПАСИТЕЛЯТ НА НАРОДА!
281
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудесно, време е за съд, запор и затвор. Имунитета така или иначе няма някаква стойност, но сега поне открито може да започне политически процес срещу тъпчо. ... и не забравяйте да пуснете водата!
280
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАко Волен беше бивш офицер с големи организационни възможности---------------- Ако беше бивш офицер, нямаше да е ***. А освен това няма как да стане офицер, защото е физически недоразвит.
279
5
 
18
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
318, наистина програмата на Атака, като изхвърлим сенофобските елементи в нея, е добра и единствено тя може да има ефект върху ситуацията у нас.А може би точно заради това, човекът, който е лице на Атака , се прави на луд, за да не се задействат по програмата?А може би си е луд? Между другото, програмата не е негово дело, тя е дело на по-умни от него хора от Атака. Чудното е, че по такъв елементарен начин сепроваря , и то на няколко пъти Сидеров.И то-не от провоскация, самозабрави се нещо....
278
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волен Николов Сидеров е млад меринджей в Атака.
277
6
 
23
 
! Отговори
до това е преди 10 години
Когато Сидеров пише тази своя поема Бойко Методиев Борисов е един от най- верните членове на БКП. Точно тогава по това време казва и думите "Никога няма да предам комунистическата идея която е смисъла на моя живот". Но точно след 22 години Борисов вече мисли като Сидеров " БКП ми опорочиха детството,те ме караха насила да нося червена връзка"АХАХАХА ХАХАХААААААААААААААА
276
4
 
18
 
! Отговори
това е преди 10 години
Преди да стане политик, Волен Сидеров изкушава България с прочувствените си стихове. Публикуваме негова поема от 1989 г., озаглавена "Автобиография".Срамувам се от майка си и от баща си - дребни чиновниции редници на Партията - голямата ядачка на души.Израснах в малкия патриархален рай на тяхното страхопочитание- в къси черни панталонки, бяла ризка и червена връзкас пречупена във лакътя ръкаРАПОРТ ДАДЕН!
275
8
 
21
 
! Отговори
Ани преди 10 години
Този *** се е опитал да изглежда интересен, но не се е получило.