Депутати за разходката до Тайван: Запознавахме се със страната!

"Миков да не е директор на прогимназия, че да не ни пуска"
Обновена: 23 яну 2014 10:46 | 23 яну 2014 10:46,
111
Депутати за разходката до Тайван: Запознавахме се със страната!
Венцислав Лаков от "Атака" Снимка: архив, Булфото

Група депутати са били на посещение в Тайван за „запознаване със страната“. Посещението не е било официално, стана ясно от думите на депутатите Венцислав Лаков от "Атака" и Румен Йончев от "Коалиция за България", двама от депутатите, които са били на посещението.

Представителите и на четирите парламентарни групи са били до екзотичната дестинация, докато президентът Росен Плевнелиев е бил на официално посещение в Китай.

Лаков обясни, че опитът на Тайван може да се вземе под внимание, защото има голям икономически растеж и развива иновациите си.

„Посетихме високотехнологичен парк, културни забележителности, историческия музей. Идеята е, че като държава с много голям икономически растеж би могло да инвестират в българско предприятие. Личният ми телефон е тайвански, компютърът ми е тайвански, таблетът ми също е тайвански, Тайван присъства в България като производител”, каза Лаков. По негови думи депутатите по никакъв начин не са заявявали държавна позиция при посещението си.

Средствата за пътуването не са дошли от бюджета на парламента. Лаков не отговори директно дали председателят на НС Михаил Миков е разрешил визитата. Според "Преса" шефът на парламента е забранил визитата. До Тайпе на своя глава се разходили също Петя Раева от ДПС и Владимир Тошев от ГЕРБ.

Още по темата
Няма защо да ни спира председателят на парламента, това не е командировка, това стана във ваканцията, не струва нито стотинка на парламента, нито стотинка на българския данъкоплатец, не ангажираме по никакъв начин българската държава с нашата визита, каза Лаков.

Румен Йончев от "Коалиция за България" коментира, че той е бил поканен в Тайван и е поканил други свои колеги, за които е решил, че имат интерес. Председателят на парламента не е одобрил визитата.

Михаил Миков е против, но той не е директор на прогимназия, който спира, пуска, разрешава и забранява личните и неофициалните контакти на народните представители, каза Йончев.

От думите му стана ясно още, че разходите на народните представители са били поети от Тайван.

Това е една изградена практика от много години не само с България, а е установена с почти всички държави в света, каза Йончев. Той потвърди думите на Лаков, че пътуването не е било официално. Той обясни, че това посещение едва ли ще повлия по някакъв начин на международните ни отношения.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Румен Йончев обясни, че това посещение едва ли ще повлия по някакъв начин на международните ни отношения." Червен земеделецо, който преди години носеше кафетата на Анастасия Мозер, безплатен обяд няма. Да не мислиш, че тайван са ви поканили защото сте много хубави. Естествено-защото сте някакви дупетати. Всяка развита страна си има фондове за финансиране на подобни контакти, но вие що търсите там неофициално ? Вашата разходка показва, че доброволно сте приели да станете лобисти. Кажете си го !
32
0
 
13
 
! Отговори
С много любов! преди 10 години
Да се запознаете с почвата в България. На 2 метра под земята да сондирате, студени!!!
31
0
 
19
 
! Отговори
студент преди 10 години
И защо да не се разходят като ние сме балъци, че ги търпим. Вижте в Киев какво става , а нашите преклонени главици сабя не ги сече. Докато ни управлява БСП-ДПС-Атака-ДС -проклятието на България това ни чака. Бедност , мизерия и нищо друго. А да не забравя увеличиха пенсиите с 4.50 лв.
30
1
 
16
 
! Отговори
те са ваши преди 10 години
Май не само Сидеров ходи ами целия парламент са тръгнали където им видят очите.Избраха си един луд да си измиват ръцете с него и сега юруш всички в куп към близки и далечни страни.Какво го дървише Плевнята пък в Китай като беше сам .
29
0
 
28
 
! Отговори
СЕЛЯНКА преди 10 години
Елате на село господа депутати ,да чакате два часа хляб да си купите,да ви наплюе сополиво *** ,смрадлив *** да ви обере и набие....за останалото доведете и жените си по голяма екзотика от България няма.
28
0
 
19
 
! Отговори
пак гласувайте преди 10 години
Как само са се натъкмили по един от партия да няма сърдити.Ходете а баламите пак ще ви изберат.Тук вече няма ляво-дясно щом има келепир.
27
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дайте информация какво правят ПРЪДЛЬОВЦИТЕ Борисов и Цветанов
26
1
 
16
 
! Отговори
лили преди 10 години
Ама много станаха като Сидеров!!!
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а бе от този сайт вървете на ***,ната само стоите и да триете. Какво лошо написах, че всеки който гласува за тези да плаща 20 лв. на изборите. и си ги храни
24
1
 
20
 
! Отговори
флай бай атака преди 10 години
Този невчесан депутат, дето прилича на току-що излязъл от изтрезвителя, не го ли е срам да говори. Досега разследваше незаконни полети и в един момент реши и той да полети. Нещастници! Отивайте си, по-скоро!
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички депутати са хрантутници на гърба на народа. Като гледам какви са в парламента, направо ми се ривье - некадърни, продажни, корумирани, селски бекове. Как може такива като тоя на снимката, да коват законите на страната, просто незнам. Супер привилегии имат, а не вършат работа за 5ст. Всеки дришлив депутат с лимузина и секретарка, а линейките в София били само 17, неам думи
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези еничари от атака са толкова нагли че няма смисъл да се коментират.
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този сидераст е голям п*дераст.. Да ми спретнат веднага една комисия да се види колко пари на сидеров и дпс е изпрал там. Случайни неща няма!
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що не обиколихте селата на България да постоите там ,да поживеете да видите как е ,ами сте отишли Тайван да опозновате?въобще знаете ли как народа на България как живее?Вие драги депутати ревете за ОСТАВКА,ви е сте от нагли по-нагли ,вие сте болни
19
10
 
1
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
Кво стана бре другари? Що ривети? Нали искахти димукрация, права да пътувати? Ето ви димукрация, свободия, всеки може да ходи, където си ще! Ако бяха отишли у США, всички мамуни, щяхте да умрети от кеф, нали?! То бива лицемерие уважаеми десни красавци, но вашето е без мярка!
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Настане ли време, глупавите да крадат, ТЕЖКО И ГОРКО НА БЪЛГАРИЯ !" Елин Пелин
17
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-голямото зло в управлението на страната се казва Бойко Борисов!
16
2
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Лаков преброй часовете на Авиотряда и тръгна на екскурзии ,този ми прилича на селски *** возил се само в *** каруца. И какво видяха там като нямат акъл и да помнят.Чакаме снимки ,а може и някоя захапана пура...
15
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Били са хората на секс туризъм, какво толкоз! Ясно име е, че този парламент няма да изкара още дълго и бързат да врътнат по някоя командировчица.
14
2
 
18
 
! Отговори
Мико преди 10 години
"Личният ми телефон е тайвански, компютърът ми е тайвански, таблетът ми също е тайвански"Оправен копанар и подаръци са му направили.