Кунева да води листата на Реформаторите за евроизборите

Това иска председателят на СДС Божидар Лукарски
Обновена: 23 яну 2014 20:49 | 23 яну 2014 20:32, Петя Славова
142
Кунева да води листата на Реформаторите за евроизборите
Снимка: Булфото

От всички изявени лидери в Реформаторския блок Меглена Кунева в качеството си на бивш еврокомисар е с най-много опит в европейските институции. Тя е политик, който изпълва съдържанието на израза "европейски политик" и считам, че тя е достойна да води листата на Реформаторския блок за евроизборите. Това каза на пресконференция в Шумен председателят на СДС Божидар Лукарски.

По думите му окончателната листа на Реформаторския блок за евроизборите трябва да бъде готова до около 20 февруари. Преди това ръководството на СДС и останалите партии от Реформаторския блок трябва да вземат решение кои ще бъдат техните кандидати за евродепутати, пише БТА.

Предстоящите евроизбори ще са важни както за Реформаторския блок, така и за България, защото ако не успеем да постигнем избори "две в едно" през месец май, което е малко очаквано, въпреки че се опитваме да направим всичко възможно за това, най-вероятно резултатите от тези избори ще определят кога ще бъдат следващите предсрочни парламентарни избори, каза още Лукарски. "Аз съм абсолютен оптимист по въпроса, че именно изборния резултат на Реформаторския блок ще бъде едно от нещата, което вече няма да може да дава оправдания на управляващите защо правителството не подава оставка", допълни председателят на СДС.

На пресконференцията Лукарски критикува изказването на министъра на правосъдието Зинаида Златанова и на министъра на външните работи Кристиян Вигенин във връзка с доклада на Европейската комисия за правосъдната система у нас, както и липсата на позиция на българското правителство за случващото се в Украйна.

Лукарски, каза, че е в Шумен, заедно с главния секретар на СДС Филип Кирев, за да види "кондицията" на местната структура на СДС и да прокламира плана на Реформаторския блок "Шест стъпки за излизане от кризата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак ли иска да лежи под Барозу?
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
вижте я тази крадлива ***
70
0
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Какво стана? къде са линковете кум документите?Единственото, което се коментира за връзка Кунева - ДС, е от източник Антон Тодоров - водопроводчик, изживяващ се за политолог, който прави хороскопи и по тях раздава обвинения за връзки с ДС,БКП,КГБ,ЦРУ,КПСС и извънземните. Малко биография за Антон Тодоров, баща му е осъден за убийство на 8 години затвор, а брат му е бандит, който е свързан с мафиотски структури. Очевадна е генетичната му предразположеност към социопатично и психопатично поведение.
69
1
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
До до петров 96Копи-пействай и дай линк към копие на оригинален документ, а не към брътвежите на някой прясно обрязано джудже травестит с издръжка от Москва..
68
1
 
7
 
! Отговори
tuzarya преди 10 години
Кунева - Пръмова е десен кандидат??! ха ха ха! та тя е агент на Държавна сигурност!!
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кунева е била агент на ДС
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кунева затвори реакторите по-рано, но даде пари от нейната банка да се отворят нови реактори, в съседна румъния. А? даде и пари то нейната банка за АЕЦ Бе;лене, после получи амнезия. Колко пара е откраднала. забрави да договори квоти от ЕС за животновъдите, а зеа земеделските ни производители договори най-смепшните и жалки, ниски квоти,. Нищо не направи мадам Йес, освен да лежи под Барозу,който даже отказа да се срещне с нея като идва в България. А Габонската афера? А Андрей Пръмов? А баща му, к
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Симбиозата между СДС, БГ ,Реформаторски блок, ГЕРБ и т.н. е само и единствено в техен собствен интерес- да лапат! Народа нека мре!
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
много порочна и крадлива жена е Кунева
63
1
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Направила ли била нещо за България? Ами прочетете бе ***, преди да коментирате!"Меглена Кунева е одобрена да заеме поста от Европейския парламент на 12 декември 2006 г. с 583 гласа "за", 21 "против" и 28 "въздържали се". На 22 януари 2007 тя полага тържествено клетва в качеството си на европейски комисар по защитата на потребителите в Съда на Европейските общности със седалище в Люксембург."Сещам се, че работи за подробно маркиране на храните, за да знаете какъв фураж ядете.
62
0
 
5
 
! Отговори
Iva Hikova преди 10 години
Е, нали това бе причината да се хванат за косите с Надежда Нейнски. Битката там за кокала е голяма, а амбициите на Пръмова от самото начало бе ясно, че са в тази посока, няма да ни оправя пак за 800 дни, а ще оправя себе си.
61
1
 
5
 
! Отговори
до петров преди 10 години
Никой не е бил затварян в Белене. Комунистка е, от ДС, имам факти,. не ме карай да ги копипействам, че ще те заболи главата. Кунева е работила до 1989 г. за ДС.
60
3
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Бая глупости се изписаха в коментарите.Власт ?! Да се обсъждат и гласуват законите в европарламента не е като да се "реже баницата" в България. Иска се юридическа компетентност по европейското законодателство и Кунева е от малкото кандидати, които я имат.Била "комунистическа снаха" на 28 години, но се премълчава, че баща и и дядо и са били затворени в Белене.Затворила реакторите в Козлодуй, Куниева нито е била министър председател, нито е била ресорен министър на енергетиката, за да взема подобни решения
59
0
 
4
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Е заради това се счепкаха с Надето, коя от двете е с по-големи топки се пита в задачата?????
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей затоав кунева и радан кънев не са във властта - не може власта да тие самоцел.
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако кунева води листата на деформаторите, не знам дали ще вземат 4 процента. най вероятно ще вземата 2,5 процента на ДСБ, половинаат от 2-та нейни процента (стават 3, 5) тъй като паритята й е в разпад и тук таме нещо ще дойде от НДПС - около 1 процент - да кажем че вземат 4. Ами тя летваат е 5,8 процента. Дори не са сигурин дали ще вкарат евродепутат. А и да го вкарат - не трябавше ли да са първата сила? за това ли бе голямата битак за едон евродепутатско място.
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
4,2 деформаторите, - но сега процентите им съвсем ще се свият като случат начело Кунева и на второ място Св.малинов. (вечният втори).Най-ще се изкефя ак на тези избори чрез преференциолен вот Кунева бъде престена на втора позиция.
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кунева е за затвора за национално предателство, а не за листи.
54
0
 
12
 
! Отговори
George1 преди 10 години
Народа съвсем изкуфя,щом търпи Пръмова да се прави на реформатор.
53
0
 
8
 
! Отговори
ха ха преди 10 години
Че друго не сме и очаквали! Та защо Надежда Нейнски се скара с тях - борба за кокала бе всичко! Как виждате борбата за листата за евродепутати между нея и Кунева... ха ха ха! Жааалки и нагли "борци за правата на хората", ха ха ха!