Тютюнопроизводителите ще вземат повече, отколкото при ГЕРБ

Местан: Няма да остане нито един неизкупен килограм
Обновена: 23 яну 2014 18:23 | 23 яну 2014 16:35, Камелия Цветанова
85
Тютюнопроизводителите ще вземат повече, отколкото при ГЕРБ
Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан обеща, че няма да остане нито един килограм неизкупен тютюн.

Докато в село Кочан тютюнопроизводителите се събраха на поредния си протест, по БНР той обяви, че гласът им е чут и определи недоволството им като справедливо.

Още по темата
„Смятаме, че протестът им е повече от справедлив. Няма да остане нито един килограм неизкупен тютюн. Двете партии, които стоим зад кабинета, и самият кабинет, ще сторим всичко, което е необходимо, независимо от ограничените възможности за въздействие, резултат от престъпната либерализация на сектора, която беше извършена от предишните управляващи“, коментира той.

Той обеща, че ако в крайна сметка средните цени на килограм тютюн се окажат по-ниски в сравнение с миналата година, държавата ще компенсира по-ниските изкупни цени на реколта 2013-а година.

„Ние превантивно заложихме в бюджета за 2014-а година цели 30 милиона повече за националните доплащания за тютюнопроизводителите. Поемам ясна политическа отговорност, че в крайна сметка тютюнопроизводителите ще получат повече, отколкото при управлението на ГЕРБ“, настоя Местан.

По думите му, когато най-късно в началото на май тютюнопроизводителите получат националните си  доплащания и средствата по механизма „de minimis“ в  крайна сметка ще получат повече, отколкото при управлението на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
13
 
3
 
! Отговори
До 54 преди 10 години
Ами защото не се плаща от твоя джоб *** ,за това не можеш да го разбереш.Защото с парите изкарани от тях и напълнили бюджета се плаща на теб и другите търтеи дето се правите тук на умни.Зеленчуци казваш-нивите са разхвърляни по баирите,няма никаква възможност за поливане и казваш зеленчуци.Зеленчук си ти и ела да те отглеждаме вместо тютюн
50
0
 
6
 
! Отговори
бат Сали илектрик преди 10 години
ОТ МЕН Е БЕЗПЛАТНО ВКУчВАНЕ В ЕЛЕКТРОПРЕНОСНАТА МРЕжА, РАЗБИРА СЕ ЗА НАшИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ
49
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЛАСУВАШ ЗА БСП ПОЛУЧАВАШ ДПС -ЕЛЕКТОРАТ СЪСТАВЕН ОТ *** ТУРЦИ ПЕНСИОНЕРИ ,ПЕНСИОНЕРИ ,ПЕТНА,ГАЛАКТИЧЕСКИ ***,БИСЕРОВЦИ,СЪСЕЛОВЦИ
48
0
 
1
 
! Отговори
До ИК преди 10 години
Дори и да откраднат милиард и половина,пак остават петстотин милиона в бюджета.Значи ти понеже си умен предлагаш вместо да се дадат от тия 500 милиона 30,да не се дава нищо и догодина да ги няма и тия 500 милиона в бюджета.Това е гениално и аз верно съм ***.*** са и в Испания ,*** са и в Гърция.Само тук в България е бъкано от умници като теб.Ама за това сме и на това дередже.Я кажи все пак как се открадват от бюджета милиард и половина като те за заложени в него и като приходи и като разхади
47
0
 
20
 
! Отговори
македонски преди 10 години
Представяте ли си що за *** трябва да си, за да знаеш, че когато гласуваш за БСП, всъщност гласуваш за ДПС. И въпреки това да го правиш.
46
1
 
0
 
! Отговори
ИК преди 10 години
Абе 44 *** си ти понеже друго освен 2 милиарда не пишеш.Само че ако са 2 милиарда господа политиците открадват 1,5милиарда.Пробвали сте с други култири и сам пишеш -там по-големи измамници. Е излиза ,че системата е сбъркана.Кой прави системата. Не съм аз не си и ти,кой-п-о-л-и-т-и-ц-и-т-е.
45
1
 
1
 
! Отговори
До 46 преди 10 години
*** си като ***-мислиш ли ,че ако условията позволяват хората ще се занимават с та робска култура бе.Като се започне от март и до декември целите семейства се трепят по нивите от 3 ч сутринта.Я заповядай в нашето село-ще получиш колкото искаш земя безплатно.Да ни покажеш на нас неуките как се правят пачки.После ще ти направим един паметник а мегданя.Една време нашата община произвеждаше над 3 ХИЛЯДИ ТОНА тютюн.Сега квотата им около 100тона-30 пъти по-малко.Значи ниви колкото искаш-заповядай
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това правителство което в момента управлява България /атака дпс,бсп/е единственото правителство което от първия ден е нежелано от хората тава е прецедент в историята на България просто е въпрос на време да рухне напълно ама времето за българите е скъпо ,много имаме да наваксваме
43
0
 
6
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Поредната игра с труда на тези хора. Не трябва субсидия а да се увеличат изкупните цени, а това ще го направят само самите производители. Държавното регулиране е вземаш от едно място иго даваш на други-чист популизъм. В момента производители получават субсидии които са отглеждали тютюн 2008 2009 год. Но тези които в този период не са произвели а в момента произвеждат не получават субсидии същото е положението при животновъдите. ,,Калинките" управляващи не правят нищо за тази промяна. Цена трябва
42
1
 
9
 
! Отговори
sostin преди 10 години
Аз пак да питам. Защо трябва да се дават субсидии на хора пройзвеждащи смърт??? Нали на цигарките сте шибнали огромни надписи , че убиват и тн. Нямам спомени тютюна да се използва за нещо друго освем за направа на цигари , или поне 99 процента от него за това се ползва. Ако реша че поминъка ми е кокаина , ще е ли удобно да кандидатствам за субсидиика???
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единствено което могат да направят е да си подадат ОСТАВКАТА. Другото което видяхме от тях са лъжи у кражби.ОСТАВКА.
40
0
 
9
 
! Отговори
georgi ishkitiev преди 10 години
щели да дадът повече от колкото са дали ГЕРБ, ама преди тютюнопроизводителите не затваряха пътища. И изобщо много се дразная някой като се опитва да каже на черното - бяло
39
2
 
1
 
! Отговори
До ИК преди 10 години
Ама верно си ***-значи от тия 2 милиарда ще се заделят 30 милиона за да имат някакъв интерес хората да произвеждат тютюн.А на повечето места друго не може -пробвахме с билки ,лешници ,къпини, малини.Още по-лошо и още по-големи измамници.И така тихо тайно и полека младежите се изнасят в Гърция ,Португалия и САЩ.В нашето село останаха около хиляда жители ,а бяхме над 3 000-половината християни ,половината мюсюлмани.И въобще не е само електорат на ДПС-половината -да ,но другата половина са за други
38
1
 
11
 
! Отговори
georgi ishkitiev преди 10 години
ГЕРБ, ГЕРБ, ГЕРБ.. постоянно това се чува. Станишев, Местан и кой ли още не. Кажете вие какво направихте ? Постоянно се натяква на хората колко са зле ГЕРБ. Ами аз всеки ден почти пътувам от ямбол до карнобат по магистралата, която направиха от ГЕРБ. И всеки път си казвам "добре, че я направиха тази магистрала" /бтв аз също работих по нея и ми дава доста добра заплата/. Така че това *** Местан като почне да говори, нека ги съобразява малко нещата, че те освен протести не знам какво постигнаха
37
0
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Преди в нашия град до всеки супер и на пазара контрабанда цигари продаваха по двама,трима *** .сега по десетина най малко без да ги е страх.Май сегашните въобще не ги търсят.те пазят парламента.Така се отплащат на хората от евро-рома за подкрепата.
36
1
 
8
 
! Отговори
Неук преди 10 години
Този господин наистина почна да си вярва и да живее в делюзия. Препоръчвам му д-р Кирхгасер. Ще го вкара в правия път. Явно многото години депутатство са му дошли в повече. Сивото вещество е създадено да се използва по предназначение. Все пак дано има от него останало между ушите си.
35
1
 
3
 
! Отговори
ИК преди 10 години
39 що се ядосваш бе ,ако случайно има малко истина в това което казваш няма проблем. Само че акциза се плаща с купуване на бандерол.Няма значение какъв тютюн има в цигарите. Да им се помогне на тютюнопроизводителите,те са трудолюбиви хора ,но това да стане от тези който правят големите пари а не от Гошо,Пешо и т.н.
34
2
 
1
 
! Отговори
До май стамат преди 10 години
Ами защото тогава Южна България ще се обезлюди като Северозападнала и държавата ще остане от пет града-София Пловдив Бургас Варна и Стара загора.За това е държавата ,нейна грижа е дали ще я има или няма.
33
0
 
6
 
! Отговори
иво калпазанов преди 10 години
А защо производителите на тютюн не се обединят и не определят и те цената на тютюна.Да се опълчат на цигарените олигарси.Това е хубавото на либерализацията.Да покажат че не са купчина задръстени ***.Абе вие от ДПС нали сте уж "НЕОЛИБЕРАЛИ"
32
4
 
2
 
! Отговори
До ИК преди 10 години
Не се прави на интересен бе ***-колкото и да е акциза в бюджета влизат ДВА МИЛИАРДА.Ти знаеш ли разликата между милион и милиард бе тутманик.И в Гърция и в Испания държавата дава доплащания и то в пъти по-големи от нас.Ама те защото са *** пък ние сме умниците на ЕС.Я кажи всезнайко защо в Гърция изкупната цена е 8 ЕВРО ,а тук е 5 лв.