Не съжалявам за Сирия, няма да подавам оставка!

Визитата на Страхил Ангелов в Сирия му струвала 1000 евро
Обновена: 24 яну 2014 19:07 | 24 яну 2014 19:04,
95
Не съжалявам за Сирия, няма да подавам оставка!
Появата на Ангелов по държавната телевизия предизвика скандал у нас. Снимка: YouTube

Депутатът от БСП Страхил Ангелов, който нашумя с посещението си в Сирия, остана учуден от факта, че външният министър иска оставката му като председател на парламентарната група за приятелство със Сирия. Ангелов
категорично не съжалява за визитата си и е готов да я обсъди с парламентарната си група във вторник.

Нямам намерение да подавам оставка. Не съм се виждал с външния министър. Министърът да ми иска оставката? Искал ли ми я е? Учуден съм, каза Ангелов пред журналисти.

Той беше категоричен, че не съжалява за посещението си, а темата се обсъжда само у нас. По думите на Ангелов няма нищо лошо в посещението. Според него това е начинът да се формира позиция за случващото се и за процесите, които дълго време най-вероятно ще влияят и на нас.

Още по темата
В политиката не се горят всички мостове, винаги трябва да остане някакъв вариант, каза той. Депутатът обясни, че не е обсъждал политически теми при визитата си.

В Сирия си има правителство. Аз не гласувам в Сирия, както и вие. Не ни отива като държава да се изказваме толкова тенденциозно, каза още Ангелов.

Визитата, за която стана ясно, че депутатът е платил сам, му е излязла около 1000 евро горе-долу. Днес Ангелов обясни, че лидерът на левицата Сергей Станишев не е бил информиран за неговото посещение. Депутатът все още не е говорил с него.

Хрумна ми да отида в Сирия, защото съм председател на групата за приятелство в Сирия и е нормално да отида там, обясни още той.

Депутатът беше категоричен, че не подкрепя режима на Башар Асад. По негови думи на него ще му се наложи да се оттегли, за да се възстанови мира.

Всички искаме мир. Ние в нашата партия, и особено в моето семейство, нямаме традиция да подкрепяме да се убиват хора за петрол и за пари, обясни още той.

Ангелов коментира и вътрешнопартийни теми като възраждането на проекта АБВ. Депутатът е известен като вътрешна опозиция на лидера на левицата. Той обясни, че позицията на неговата партийна организация е, че трябва да се направи всичко възможно левицата да се представи възможно най-добре на изборите и той трябва да се съобрази с това.

АБВ си е проект на господин Първанов. Той е мой приятел, чисто в личностен план аз нямам никакви намерения да си развалям отношенията и с много други хора. Аз съм член на БСП и в една такава ситуация винаги ще застана на страната на партията, каза още Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: Сириястрахил ангелов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
11
 
4
 
! Отговори
до 28 преди 10 години
Ти бъди благодарен, че Америка е без президент от 5 години, иначе твоя кумир от Москва щяхме да сме го забравили вече.
24
2
 
7
 
! Отговори
24 преди 10 години
Ау, човешките права са най-важното нещо. Колко умилително. "Човешките права" са избирателно употребяван лист хартия, роден от следвоенната погнуса на западните страни. Нищо повече. Все едно преди 1945 и концепцията за тях хората не са били способни да отсяват грешното от правилното...Бърша си *** с хартата за човешки права.
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е добре де що да не може да ходи ??? а пък това за Тайван където го раздухват журналята е пълна идиотщина, даже като се замисля далеч по-срамно е Президента ни да ходи в КНР отколкото депутати в Тайван.
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
никой от вас май не е чул че бъгария е замесена в износ на оръжие за сирия ?? пак братушките (бсп) какво толкова чудно има ??
21
6
 
2
 
! Отговори
до 24 преди 10 години
Човешките права са най-важното нещо за човека. Който не ги зачита е животно.
20
4
 
5
 
! Отговори
До 21 преди 10 години
И е ясно, че вие ***-радетели за "човешки права" и животи можете само да повтаряте разни числа като папагали. Половината от убитите във войната в Сирия са военни и полицаи или от малцинствата. Нещо да ви говори това ? Не, нали ? Марш при Зауахири !
19
9
 
2
 
! Отговори
до 19 преди 10 години
Много си прав байно. Башар Асад се превърна в масов убиец заради демокрацията. Преди това той беше един прекрасен чичко който раздаваше бонбончета на децата.
18
0
 
6
 
! Отговори
Нагаждач преди 10 години
Като чета мненията до тук и ми идва да извикам Башар,Башар,Асад,Асад пооооообеееееееееееедааааааааааа ние се прекланяме пред теб и те обичаме!!
17
10
 
4
 
! Отговори
до 19 преди 10 години
Ясно, че твоето портмоне е по важно от 110 хиляди жертви в Сирия.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 2Не Тайланд бе Тайван, ама и Тайван не е точно, точното е Китайска Република - Тайпе
15
4
 
16
 
! Отговори
Туриста преди 10 години
Отивам сутринта, посрещат ме и ми казват да изчакам. След 10 минути водят закопчан крадеца, видимо посбит малко. Този ли е, аз потвърждавам. Това ли е чантичката? Да! Липсваха само парите, но те не бяха кой знае колко, важното е че съм с документи.Казаха че крадците са много малко и се знаят.Та това е Сирията на Башар Асад, която помня. Дали когато дойде "демокрацията" пак ще е така?
14
7
 
6
 
! Отговори
2 преди 10 години
Едни дупетатчета се разхождали в Сирия,други в Тайланд,трети не знам си къде.Пък външният ни министър не можел да ги следи кой какво правел.Щом това е експертно управление,тогава не знам какво е не експертното.Какви политики водим,кои са ни съюзниците ЕС,Сащ или Русия.В тази държава нищо не е ясно.Всеки си прави каквото си иска и накрая всички ни мразят.Другарите комунисти или да се стягат или да си ходят ако нямат нужните качества за управление.
13
9
 
7
 
! Отговори
Червен боклук преди 10 години
Аз не мога да разбера защо червените боклу.и не вземат да си дундуркат по едно сириич, че то ако Асад остане още 1-2 години на власт мирно да ръководи Сирия тук ще станат 100000-150000 бежанци. Хайде Асад наслука победа жив издрав у нас имам 2 стаи свободни.
12
2
 
11
 
! Отговори
Туриста преди 10 години
Дамаск 2009г. Трима *** ме бяха подмамили, да ми покажат интернет кафе, а те ме заведоха в тъмна уличка и ми взеха чантичката с документи, дебитни карти и около 50$ кеш, но успях да спася раницата с фототехниката и лаптопа. Един минувач говореше английски и ме заведене в полицията да дам показания. Там изкараха 2 класьора със снимки на младите криминално проявени в града. Единият, който имаше брадичка, "катинарче" го разпознах веднага. Казаха, че го знаят и да дойда на другия ден.
11
1
 
3
 
! Отговори
stanick преди 10 години
До 11 така е БРАВО!
10
2
 
5
 
! Отговори
Мен преди 10 години
На страната на партията, не на страната на съвестта си. Първо е партията, после съвестта. Между тях някъде са парите, между които се губи съвестта.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Става дума за пари, много пари!
8
4
 
6
 
! Отговори
1 преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Законно или не правителство няма значение.Въпросът е в това,че арабите са толкова изперкали вече,че нямаме нужда да им се набиваме в очите,та да започнат и при нас да правят някакви атентати като в Бургас.Както сам казваш той е заел страната на човек борещ се срещу терористи.Щом сме с него,значи сме срещу тях.Пък полза нито икономическа,нито политическа имаме от този акт.Тъй че поведението му е безотговорно.
7
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки нормален българин може само да подкрепя действията на Ангелов, които са в контраст с мекотелите от БСП. На който не му изнася, да ходи да целува ал-Кайда, Ислямски фронт, Саудитска Арабия и останалите ръкорежещи ***. П.С. Ходенето до Сирия въобще не е скъпо. Полетът до Дамаск е към 100 евро.
6
11
 
13
 
! Отговори
Айде де преди 10 години
Следващия депутат от БСП щял да ходи да се срещне с талибаните.Няма да се учудя,ако наистина го направят!Тези другари ще ни скарат със целия свят.