Само Страхил Ангелов си платил в Сирия, другите - не

Целта била да се види истинската ситуация
40
Само Страхил Ангелов си платил в Сирия, другите - не
Румен Дечев. Снимка: БТА

Целта на делегацията от представители на българската общественост, посетила Сирия от 17 до 21 януари, в която се оказа и депутатът от БСП Страхил Ангелов, беше да се запознаем на място с истинската ситуация в страната. Това обясни Румен Дечев, един от участниците в 13-членната делегация и председател на Народното социално движение, цитиран от БТА.

След като гръмна скандалът с посещението, Страхил Ангелов многократно обяви, че посещението му в Дамаск е било частно, не е командирован от парламента и дори лидерът на БСП Сергей Станишев го възпирал да ходи, но той пренебрегнал волята му. Според Ангелов не само че не трябва да подава оставка като председател на групата за приятелство със Сирия, напротив - постъпката му показвала, че е истински председател, защото три години никой не е ходил там.

Още по темата
По думите на Румен Дечев в състава на делегацията са били включени представители на граждански сдружения, на Асоциацията на сирийците в България (АСБ), освен Страхил Ангелов и друг член на БСП - проф. Захари Захариев, председател на Фондация "Славяни", както и бизнесмени.

Членовете на делегацията са се срещнали с министър-председателя на сирийското правителство, с министъра на икономиката и външната търговия, с министъра на социалните грижи, с първия заместник-министър на външните работи, с председателя на парламента, със заместник-председателя на партия БААС, както и с обикновени сирийски и български граждани.

Представителите на официалната власт в Сирия обявили, че няма никаква пречка пред желаещите да се върнат в страната си бежанци да го сторят, като държавата ще поеме разходите за прибирането им, обясни Дечев.

Сирия не е обикновена страна за България, като в последните 60 години двете държави поддържат тесни връзки, каза той и припомни, че над 10 000 сирийски студенти са завършили образованието си у нас и са били сключени над 4000 смесени брака между български и сирийски граждани.

Всички членове на делегацията са платили пътуването си до Сирия със собствени средства, а престоят там е поет от Асоциацията на сирийците в България, увери председателят й Молхам Газал.

Изключение направил само Страхил Ангелов, който сам платил престоя си в азиатската страна.

По думите на Газал, Ангелов е и първият български политик от 7 години насам, който направил дарение на българския културен център в Дамаск.

Участниците в делегацията категорично отрекоха визитата им да има политически характер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
дон преди 10 години
Браво на Страхил Ангелов,не само той а и министър председателя трябва да отиде там!Всички ли сте слепи за това какъв геноцид се извършва срещу християните в света първо беше Ирак,после Сирия опитаха и в Египет,и всички демократи мълчат като п..ки.Защо някой не опита да построи църква в Саудитска Арабия а ,а те арабите имат права да строят навсякаде и да натрапват вярата си на всички.Ако християните не се събудят, и не видят какво се случва ,скоро ще са изчезващ вид!
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не виждам какво му е смелото, след като в телевизията мънкаше като п*тка.
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Dnes svetovnite agencii pokazaha skeleti na hora izma4vani ot rejima na Asad,11 hilqdi dushi sa bili izma4vani i izbiti v konclageri,dali Putin spi spokoyno
31
3
 
13
 
! Отговори
Андрейчо преди 10 години
Абе този,след като сте ходили да видите как е там,защо още нищо не сте казали за положение то в Сирия,а се криете като мишки и освен това,че сте отишли,ама не трябвало друго не научих ме?!Пишман парламентаристи сте вие - тайно ходите и ако не ви разкрият - ни лук яли,ни лук мирисали?! Пфу!Долна работа! Оставка! Лъжци и мошеници сте до един!
30
6
 
12
 
! Отговори
астра преди 10 години
Не му знам каузата на Ангелов,обаче факт е че се осмели да отиде.Това е голяма,морална подкрепа за Сирия.Тя сега е в изолация.Башар Асад го изкараха по-черен от дявола,а при него,не само християните,а всички имаха сигурност и права.Другите се отрекоха от Страхил Ангелов,но за мене той е смел,а онези са слуги на господарите си.И защо трябва да бъркаме нашата вътрешна,измекярска политика с трагедията там.Там всеки ден умират невинни хора.Който може да помага.
29
1
 
5
 
! Отговори
до астра преди 10 години
До астраЕдинни казваш и това е добро,но мислиш ли,че сегашното управ;ение иска обществото в България да е единно? Мислиш ли,че на сегашното управление му пука за правдата в Сирия,след като не му пука за правдата в България?Мислиш ли,че посещението на този Ангелов е с добра кауза,или по-скоро с някакви други партийни интереси,щото всички се отрекоха от него и го натопиха,че той еднолично е предприел такова посещение? Все въпроси по темата.Иначе войната в Сирия и световните лидери начело с масонс
28
5
 
10
 
! Отговори
Крис преди 10 години
Само един човек, истински човек, а не гъ'олизник би излязъл и подкрепил Асад. Аз го подкрепям , а вие?! Цялото ни правилтество трябва да ги подкрепи, нали уж сме в демократичния ЕС, тогава защо нямаме право на собствено мнение, чуйте народа, ние не сме овце!
27
3
 
4
 
! Отговори
астра преди 10 години
до 26 Не си чул правилно,или е дезинформация.Който обижда си е за негова сметка,обаче лошото е че пак се делим.Тука няма партии,няма идеологии.Трябва да сме единни.Башар Асад в момента е на страната на правдата,който може нека да го подкрепя,както може.Зли сили искат да унищажат Сирия.Той и Оланд,глупакът-социалист от Франция,беше голям радетел,да се бомби Сирия,обаче другите не му се вързаха.Правилно постъпиха и Путин,и Китай.За сега това е успех.Русия се явява защитничка.
26
2
 
4
 
! Отговори
БСП преди 10 години
До 26 това са единци а може и да е лъжа. По важно е че 98 процента от христяните са във войската на Асад и бият опозицията .
25
1
 
2
 
! Отговори
до 24,25 преди 10 години
До Анонимен 24 Чух,че Асад и той напада християни,щото някой са подкрепили сирийската опозиция,но аз за това казвам чух,а не твърдя със сигурност,защото горния комунист от БСП-то използва обиди и с това сам се излага,щото най-добрата защита на комуниста е нападението-така чух!
24
3
 
7
 
! Отговори
БСП преди 10 години
До 23 Не напада христяни Асад *** такъв . Сирийските православни христяни якобити са под закрила на Асад и се бият в неговите войски а Антиохийския патриарх е съюзник на Асад и осъди терористите .
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до астраКаква е причината Асад да напада християни...не ми се вярва.Вчера на срещата-конференция,за Сирия,министър на Асад е заявилКогато джихадистити избиват християни,ние всички ставаме християни.Нормалните мюсюлмани не са лоши,опасните са уахабитите,спонсорирани от Катар,Саудитска арабия,даже от Турция.От тях страдат всички,не само християните.Дано не пада Асад,че не ми се мисли какво ще става.Като падна Саддам,в Ирак християни останаха малко,а бяха около милион.
22
3
 
4
 
! Отговори
до астра преди 10 години
До астраМен знаеш ли кое ме притеснява,това,че крият и засилват съмненията на хората,че вършат нещо нередно с държанието си комунистите! Иначе сега и Асад напада християни в Сирия,до колкото чух.Варварствата с християните са във всички арабски страни,фанатизирани мюсулмани издевателстват над християни,за което съжалявм и се мол яБог да закриля всички християни!
21
1
 
5
 
! Отговори
БСП преди 10 години
До ИСТ Не съм Повред ен. Под сирийското Убо имам предвид службата им за безопасност и охрана. Но е факт че Тодор Живков и Хафес Асад посещаваха Сирия и България както и министри на двете държави до 89г. Така че да ти плати домакина не е престъпление . А резултатите от посещенията на Държавните ръководители в Сирия бяха че България създаде от Сирия развита промишленост и селско стопансво. Защо днес Страхил да не ги възроди
20
1
 
6
 
! Отговори
астра преди 10 години
До Анонимен 18Не знам какво са имали в предвид,обаче аз казах какво мисля че, трябва да направи целия парламент.Башар Асад се явява сега,като защитник на последните християни в близкия изток,и не само на християните.Те са подложени на жесток геноцид отал кайдаКъде е сега НАТО,да бомбандира джихадистите и да окаже помощ на Асад.Нали е уж справедливо...Президент,премиер,парламент-всички български власти,трябва да посетят Сирия и да окажат поне морална подкрепа,напук на света,и за наша чест.
19
2
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Поздравления за участниците в делегацията. За да има една държава собствено мнение трябва да има и собствени контакти и източници за информация. Истината по правило е по средата между твърденията на двете страни, които участват в конфликта. Винаги е по-добре някой да отиде и да види на място, а верноподаническите заявления към политиката на една от страните не могат да значат повече от личните контакти.
18
2
 
3
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
До БСП,,,Вие наистина сте повреден- написахте Сирийското УБО, Остава да напишете и Сирийското БДЖ,
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До астраДобре пишеш,но надали този Страхил или БСП са имали това предвид!
16
6
 
4
 
! Отговори
оставка преди 10 години
Това е голям скандал! От три год. никой не бил ходил в Сирия значи БСП има връзка със Сирия,а овшорките на Бисеров или на Доган от терористични организации може да не са само слух!-дали има връзка със отношението на Станишев във връзка с атентата в Сарафово?Нали не ни взимат за наивни,че Станишев и БСП нямали общо с посещението на този Ангелов,а видиш ли той по свое желание ей така ще отиде да посети държавници в чужда страна?
15
1
 
2
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Та да си дойдем на думата, колко сирийци има в списъка за връщане ? ;)