Миков убеден: АЕЦ "Белене" ще се прави, но не утре

Окупацията на СУ била по-блед римейк
25 яну 2014 15:01,
84
Миков убеден: АЕЦ "Белене" ще се прави, но не утре
Михаил Миков. Снимка: архив, БТА

АЕЦ "Белене" ще се прави, но не утре - за такива големи проекти е необходимо време, по-малко шум и политизация около тях. Това заяви пред журналисти в Плевен председателят на Народното събрание Михаил Миков, цитиран от БТА.

Атомната централа в Белене е проект, който има своите перспективи, след внимателна експертиза ще бъде продължен - никога не е изпадал от интересите на БСП и на правителството, каза той.

По думите му в момента се правят експертизи, включително и анализ за цената за рестартиране. Смея да ви кажа, че има много инвеститори - не един - много, които се интересуват от инвестиции в българската енергетика, както в ядрената, така и в топлоцентралите - модернизация и изграждане на нови топлоцентрали, както от Запад, така и от Изток, заяви Миков.

Още по темата
 Попитан за новата окупация в Софийския университет председателят на парламента каза, че е станало някак модерно, но "то е много по-различно от онези световни движения, от онези идеологически платформи, върху които ляга окупацията". "Да окупираш само за да искаш оставката, е извън онова, което вдига хората по света. Предишният път беше по същия начин, сега мисля, че е някакъв по-блед римейк", каза Миков.

Той не мисли, че са скандални назначенията в Комисията по финансов надзор и добави, че "някой иска да създава скандали".

Михаил Миков бе гост на общинската конференция на БСП в Плевен. Според него тя е достатъчно консолидирана, зряла да прецени ситуацията и да предприеме действия, които да не доведат по никакъв начин за намаляване на влиянието й. Той смята, че думата разцепление е "тривиална и несъотносима към плевенската
организация на БСП, което ще се види на предстоящите избори".

Прави ми впечатление, че много зряло се оценяват процесите, както в близкото минало, така и перспективите, констатира Миков. Той припомни, че БСП ще има пленум за подготовката на конгреса и ще обсъди ситуацията, като добави, че според него "моралът не бива да допуска едновременно да бъдеш зад две листи и да работиш за две листи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: АЕЦ Беленемихаил миков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
3
 
! Отговори
solaris преди 10 години
Незнам за АЕЦ Белене,ама питайте Станишев колко взе от продажбата на БМФ,както и оня дето му се кланят в Разград,че им направи стадион Домусчиев с парите на българския народ,бива бива *** народ,ама толкова ***......свикнал е да го оправят,за това младите можещи хора бягаме навън,оправия няма.
56
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЕЦ Белене ще има, ама друг път.
55
2
 
3
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Ти ще се изказваш само когато изтрезнееш !Тоест никога!
54
2
 
4
 
! Отговори
Геле преди 10 години
И тая ***, алкохолизирана *** дава акъл!?
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Утре БСП ще падне от власт и ГЕРБ никога няма да я построят.
52
3
 
6
 
! Отговори
До до мухльов преди 10 години
Абе не знам кой какво е пил,ама ти или не си преставал да се наливаш от снощи,или те е хванала яка амнезия.Действително имаше демократичен референдум,на който хората казаха своето мнение,и то беше категорично ДА с резултат 61:38%,при 1%недействителни бюлетини.А тези,които не са гласували,ами...да са гласували.Никой не знае тяхното мнение,което значи,че нямат такова.По твоята"логика"и тези 50% които не гласуваха на изборите са били за Иван Костов и трябва да му дадем властта.
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наздраве.
50
2
 
6
 
! Отговори
0 преди 10 години
Наследниците на диктатора-селянин Живков бленуват комини и газопроводи, милиарди заеми, държавно дирижирани "приоритети", в които да загробват парите ни, милиарди кражби от управлението на тези проекти...
49
0
 
8
 
! Отговори
кърлеж преди 10 години
Татко ще ми купи колело ама друг път!
48
8
 
19
 
! Отговори
до мухльов преди 10 години
Ей ,червен алкохолизиран ***,не забравяй че имаше ДЕМОКРАТИЧЕН Р Е Ф Е Р Е Н Д У М, на който българите казаха: НЕ НА БЕЛЕНЕ! Този Референдум ни струваше милиони...ТОЧКА! Не погазвайте законите бре червени гли*ти!О С Т А В К А !
47
0
 
11
 
! Отговори
оргия преди 10 години
Ще взема да се напия .Другарите пак извозиха масата си пенсионери и роми ама те едните болни и луди другите пък така и не намериха начин 25 години да ги интегрират и да ги образоват .Ами какво да очакваме та те въобще не могат да асемилират какво им се обещава и верни на лозунга че друг им е виновен за страданията подкрепят тази шаика некадърни престъпници .Ще дойде ли ден в който *** ще им търсят отговорност за безобразията и деянията който сътвориха тези Българоубиици
46
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бяхте чакали оше 2 години бай-Тошо да построи АЕц Белене пък тогава крадливи другари да му спретнете преврат! Да крадливи защото за 25 години освен да крадете друго не можете
45
2
 
13
 
! Отговори
бг преди 10 години
на кой бе Миков ще продаваш ток като в Бидин и твоя град Кула не останаха хора или пак ви натискат русите че взехте комисионите с куфарчетата а сега требе да ги в ръщате и трперите от страх че ще ви резнат пръсчетата лошите момчета
44
3
 
18
 
! Отговори
georgi ishkitiev преди 10 години
Тия от БСП изобщо не ги интересува дали българия има нужда от АЕЦ Белене. Интересува ги само колко милиона рушвети и комисионни ще дръпнат. Политиците са като ***, хранят се на гърба на някой друг. В другите държави поне са малко от малко кадърни и имат някакви ценности. Нашите *** и толкова нямат.
43
5
 
3
 
! Отговори
мямямя преди 10 години
До Богданe борисов ли е капацитета по въпроса? миков, нали уж народното събрание взе едно решение след неуспелия референдум уе?
42
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МИШО ПИХТЕ ЛИ ПО ЕДНО С РУМЕН ПЕТКОВ В ПЛЕВЕН ?
41
2
 
18
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Миков не продължавай да лъжеш,Борисов отдавна каза,че никога не сте искали червените да строите АЕЦ БЕЛЕНЕ а само да крадете милиони и милиарди от въпросния гьол
40
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Беля-неБелене-да
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Инфо от достоверен източник.В близко бъдеще очаквайте новини за АЕЦ Белене и те няма да са добри за шепата русофоби и противници на проекта.Проблемът обаче е,че ще имаме златна кокошка,която ще лежи в наш полог,но златните яйца ще отиват в чужда кошница.За съжаление нямаме политици като Виктор Орбан.
38
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ах, вие *** бесепари ,а как обвинявахте Борисов че не прави нищо по БеленеЩО НЕ ПРАВИТЕ ВИЕ СЕГА ?ВИДЯХТЕ ЛИ СЕ КАКВО МОЖЕТЕ?нали обещахте-------- имаме план само да дойдем на власт почваме