Секретен документ: Цветанов слухтян доскоро

Адвокатът му Менков попаднал на него, сезира прокуратурата
Обновена: 30 яну 2014 17:43 | 30 яну 2014 08:37,
170
Секретен документ: Цветанов слухтян доскоро
Снимка: архив, Булфото

Секретен документ, предаден на адвоката на Цветан Цветанов - Менко Менков, показва, че бившият вътрешен министър е подслушван допреди няколко дни.

"А не е изключено и все още да е обект на СРС следене", обяви пред bTV самият защитник на бившия вътрешен министър, уточнявайки, че попаднал на документа, докато се запознавал с материалите по третото обвинение срещу Цветанов - за присвояване на 50 хил. лв. от бюджета на МВР.

Още по темата

Адвокатът изрази учудване защо той е бил подслушван при положение, че казусът с Орлин Тодоров е отпреди няколко години и следене със СРС-та сега е нелогично.

"Действията на Цветан Цветанов по въпросното дело са от февруари 2012 година. Въпреки това той е бил подслушван и след това. Получено е писмо до прокуратурата от 22 януари 2014 г., в което е поискано предсрочно прекратяване на използвани СРС-та за няколко лица - не се казва кои точно, но се говори в множествено число, значи е минимум Цветанов, тъй като не могат да се съберат данни по разследването или събраните данни нямат отношение по предмета на доказване", обясни Менков.

Той още днес щял да сезира прокуратурата, включително главния прокурор Сотир Цацаров, заради документа, тъй като по закон данните от "ненужни" СРС-та се унищожават в 10-дневен срок след получаването на такова писмо в прокуратурата.

Този срок изтича в събота – 1 февруари, затова още днес Менков щял да поиска изготвяне на веществени доказателствени средства по данните от СРС-тата.

"В противен случай тези материали ще бъдат унищожени, защото се водят ненужни – така няма да има доказателства, а ще започнат да излизат флашки. И никой няма да знае откъде са дошли тези флашки, няма да има доказателства за тях", каза още адвокатът и допълни, че в случая с подслушвания Цветан Цветанов важала сентенцията "Крадецът казва – дръжте крадеца!".

Самият зам.-председател на ГЕРБ обяви преди четири дни: "Подслушват ме – доскоро със сигурност, мисля, че и в момента. Винаги съм използвал един телефонен номер. Нямам никакви притеснения, защото когато говоря по телефона, аз не говоря за престъпления", каза тогава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
10
 
! Отговори
опорни точки преди 10 години
Как да подслушаме политическите си противници "законно":1. Образуваме им по едно смешно дело2. Нареждаме на послушните прокурори3.. ПодслушвамеМ.Манолова/М. Станишева
96
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А къде са веществените доказателствени средства за лекарите от Г.Оряховица и защо бяха подслушвани?Има ли подобен прецедент в Световната практика на Специалните служби - "политик" да чете подобни материали от най-високата трибуна на страната?Има ли прецедет Премиер да заявява публично,че трябва да се подслушват министри,а те се подсмихват гузно и да не смеят да кажат дума в собствена защита?Какви хора са ни управлявали и как се нарича това,освен полицейщина в пещерен вид?
95
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анониментова ли ти е отговора бе тъпан? айде пак го повтори, че не го видях между редовете! а бастуна си го наври на едно място! КОМУНИСТ ***!
94
6
 
6
 
! Отговори
Марийка преди 10 години
Когато Цвъцко подслушваше не рева, а сега "що риве"
93
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Питанками много просто бе *** гербер, като сте толкова елементарни да се ловите на въдица... теб на *** мога да уловя.
92
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
0 1 Анонименпреди 1 секундаПлатените гербери как пикаят газ от яд, че им е свършено със смешната мутренска партийка. Тотална герберастка паника във всяка тема. Всички в пандиза заедно с Цвоко Шестака и Боко Амфетата за престъпления срещу България.
91
3
 
6
 
! Отговори
Ха Ха преди 10 години
И какво. Зная че ме подслушват, затова не обсъждам моите престъпления по точно тоя телефон. Ха Ха
90
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какво стана с пловдивския кмет от герб? има ли развитие?
89
5
 
13
 
! Отговори
Питанка преди 10 години
Айде сега да се запитаме! Защо на всички записи и флашки и какво ли не все са записани хора от ГЕРБ? Защо няма записи на хора от БСП, ДПС, Атака? Който има поне малко мозък в главата ще си отговори лесно! Някак си не е логично да подслушваш сам себе си! Като излезе някой запис на Местан или Станишев, тогава може да повярвам на пропагандата им! ПРЕВРАТАДЖИИ! МАНИПУЛАТОРИ! ЛЪЖЦИ! ОСТАВКА
88
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
някой може ли да каже една причина, поради която цвък цвък или онова божествено банкянско *** да не бъдат подслушвани?!
87
0
 
5
 
! Отговори
Мистър Z преди 10 години
Има ли място за чудене. Един много известен сатирик от близкото минало беше написал за нравите в "страната на развитото социалистическо общество": "...осем милиона микрофона..." Днес тук, в остатъците на социалистическото общество, развитите нрави си остават същите.
86
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
предлагам цици и биби да идат на кафе при гала, ще си говорят точно като едни прости кокошки, каквито са. ще бъде топ шоу. представям си оная улава жужа как ще се овлажни, чак втечни... и към края на предаването да доведат *** минч да ги наплюе подобаващо...
85
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де какво иска този адвокат със странното име Менко Менков.Щом има документи и те са в делото ,където може да се видят какво като е Цветанов.Той е обикновен подсъдим по цели три дела и е нормално да бъде закачен на подслушване.Но той Цецко по телефона казва само сигурно "Добър ден" защото знае какви ги е вършил.Щом всичко е по закон ,защо пищи адвоката.Виж ако е подслушван незаконно ,това е друга работа но тогава Менко нямаше да знае
84
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мноо ясно , че ше го подслушват-всички бандити трябва да се подслушват! Особено тея чиито деяния представляват най-голяма обществена опасност!
83
1
 
6
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Вече и на малките деца е ясно кой точно подлушва в тази държава ...
82
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
жербери, смешни сте, най-големият фен на тоталното слухтене - жертва на собствените си капани! бас и *** коп еле цвъкано! това е едно политическо недоразумение. физкултурна кукувица, извисила се до зам премиер, след което безславно изпаднала до подуто едноклетъчно нищожество, е няма, няма да ме управлява подобно изчадие повече! пукайте се жербери.
81
8
 
13
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Адвокатът, не на кой да е, а на Цвинокио, твърди не другаде, а по БТВ. По-ниска степен на достоверност от това - здраве.
80
6
 
9
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
Макак с три обвинения? Не СРС следене, ами следствена килия трябва. Раето е много модерно и му приляга.
79
2
 
6
 
! Отговори
hagen преди 10 години
Въпроса дали е подслушван законно или не не можем да го коментираме защото не знаем закона.Но че заедно с него са били подслушвани и Росен Плевнелиев, депутатите от Бундестага Ингрид Гресле и Ханс-Петер УУл, който е съветник на канцлера Меркел по въпросите на сигурността, Джоузеф Дол (председател на Европейската народна партия), Бойко Борисов и ред други политици от България и Европа. Което от само себе си води до голям международен скандал.Ето защо управляващите искат час по скоро веществените
78
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еееей, голяма помия му излеха на главата на Цветанов. Какво им е направил толкова на комунистите, не знам. Компромати, компромати и пак компромати, а пък доказателства НЯМА. Проблемът е че народът им повЕрва и сега са на власт и на никой явно не му пука, дали има или няма доказателства. Така се отстраняват политически опоненти. Май някои хора позабравиха, че единствените атентати по български земи са били направени от комунистите, чиито внуци сега ни управляват. (освен този в Бургас)