БСП има бъдеще, няма да се разпадне, отсече Калфин

АБВ не се създава, за да спори с БСП, категоричен е евродепутатът
2 фев 2014 18:41,
63
БСП има бъдеще, няма да се разпадне, отсече Калфин
Ивайло Калфин. Снимка: БТА

БСП има бъдеще, няма да се разпадне. Аз не се отказвам от социалдемократичните си принципи, продължавам да държа на тях, заяви евродепутатът Ивайло Калфин пред TV7. Той беше издигнат за водач на паралелната листа на движението на президента в периода 2002-2012 година Георги Първанов. Това предизвика недоволство и гняв на „Позитано” 20, а членството в БСП на участниците в АБВ беше замразено.

Още по темата

Днес Калфин беше категоричен, че формацията не прави нова партия, но продължава да говори това, което  винаги е говорил и настоява за това, за което винаги е настоявал – повече диалог между отделните политически сили в България.

„Проблемът е, че БСП приема всички решения безропотно и не е ясно кой носи отговорност“, коментира Ивайло Кафин. По негови думи правителството в момента не защитава избирателите на левицата. Според него налице е отказ от страна на БСП относно изпълнението на предизборните обещания, а коалициите на партията са безпринципни. „ДПС е доста организирана партия, която знае много добре какво иска. БСП не се държи достойно в коалицията с ДПС“, каза още Калфин.

Проблемът не е в правителството, а в парламента, партиите и начина, по който се вземат решенията, коментира Ивайло Калфин.
Целта на членовете на АБВ в никакъв случай не е да придобие властта в Българската социалистическа партия, каза Ивайло Калфин. „Напротив, искаме да ударим камбаната, искаме в тази партийна ситуация в България, която води страната към един път, който очевидно не е този, на който настояваме, ситуация за много хора, които не разполагат с алтернатива за кого да гласуват, да кажем, че начинът за правене на политика трябва да е много по-различен“, обясни той.

АБВ не се създава, за да спори с БСП, заяви Ивайло Калфин. "Целта ни ще бъде да предизвикаме дебат и да накараме политическите сили да обединят около дългосрочни управленски стратегии“ обясни евродепутатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Неформална преди 10 години
Е точно заради постъпките на Калфин и Първанов, БСП няма да се разпадне. Какви са тези изказвания от страна на Калфин, никой не си е и помислял, че ще има някакъв разпад или дестабилизация, заради двама, трима предателя.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАКво бъдеще вместо соцаилна държава другари както обещахте навремто създадохте мутроолигархична циганизираша се тукофилска държава! позор!!!
43
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Dai Bozhe BSP da se razpadne I nai-posle da zazhiveem normalen spokoen zhivot I detsata ni da si ostanat v Balgaria kadeto im e miastoto, a ne da se skitat po sveta I da rabotiat za drugi darzhavi. Neka da tezhi na savestta na BSP, che razdeliha tolkova semeistva i prinudiha Balgarskite detsa da ostanat bez koreni
42
2
 
4
 
! Отговори
ВИНКЕЛО преди 10 години
БСП Е НА 100 И ЩЕ Я ИМА И СЛЕД 100 !АМА ТАКИВА РЕГЕНЕРАТИ КАТО ТЕБ И ГОЦЕ СЛАВА БОГУ НЯМА ДА ГИ ИМА!
41
3
 
5
 
! Отговори
au преди 10 години
Левите партии имат бъдеще !!! Чудя се на хората, които не знаят как да свържат двата края а се тупат в гърдите, че са десни !! Чии интереси защитавате ? На тези дето ви експлоатират май.
40
1
 
8
 
! Отговори
XX1 ВЕК преди 10 години
Все пак в ЕС сме и е 21- ви век ..Не може вечно рапони , правешки волски мутри , вифаджии, дс- фуражки , руски агенти и сие, ..да "управляват " нещастна България...ПРОТИВОПОКАЗНО е .
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първанов/ГОЦЕ/ препоръчва Борисов/БУДА/ на Генерал Бригадир Аспарухов. Той пък го препоръчва на Симеон Кобурга и БУДА става главен секретар на МВР. След това Доган/АГЕНТ САВА/ предлага на ГОЦЕ БУДА за Генерал. ГОЦЕ му връчва Генералско звание а после БУДА предлага на ГОЦЕ Доган/САВА/ да бъде награден с най- високото Държавно отличие орден "СТАРА ПЛАНИНА" Боже хора,не е ли видно че и 3-та доносници на ДС- ГОЦЕ,БУДА И САВА са навързани като свински черва!
38
3
 
12
 
! Отговори
икономист преди 10 години
Чудя се как може толкова прости хора. В момента Държавата потъва . Само заемите са над 4 милиарда, а се готвят още 3 милиарда външен заем. И тука позитавовските драскачи за една ракия се чудят какви глупости да пишат. Абе прости и неуки комунисти-социалисти кой ще плаща тези заеми? КОЙ........КОЙ....
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лустрация, и ДПС, БКП и Атака са пътници.
36
3
 
9
 
! Отговори
гешев преди 10 години
станишев влиза в аптеката и пита : - Извинете имате ли Трибестан? - Да отговаря аптекарката и палаво го пита: ще вдигате самолета, а? - Не бе, отговаря той смутено, ще се возя.
35
1
 
3
 
! Отговори
ВМРО преди 10 години
Лицата на прехода и техният произход.Водачът на преврата от 10 ноември - Андрей Луканов - руски евреин по майка.Протежето на Горбачов в България, основен участник в налагането на плана Ран-Ът у нас.Произхожда от руски евреи. Свързан с международния аферист и шпионин Робърт Максуел (евреин).Филип Димитров - евреин по майка.Възстановил незаконно българското гражданство и имоти на 40 000 евреи (създаване на "пета колона"). В същото време етнически българи зад граница чакат с години българск
34
8
 
5
 
! Отговори
гери преди 10 години
Вече размислих ще гласувам за Волен.
33
3
 
8
 
! Отговори
Атака! преди 10 години
1000 лева заплата и 500 лева пенсия!
32
7
 
5
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
БСП има бъдеще, няма да се разпаднеПази Боже от комунисти
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КокоАбе резултатите от вота на "братчедите" са точно обратни.Около 80 % от *** гласуват за БКП.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Егати и сайта. ВСИЧКИ НОВИНИ СА ЗА бкп.Абе добре им се отрази на комунистите демокрацията. Купуват си "народната любов" и си управляват в условията на "реална демокрация".
29
5
 
9
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Ромите отдавна не гласуват за БСП. Те гласуват за новоизлюпени политич. обекти, но не и за БСП. Във всеки случай за ББ и ГЕРБ са гласували болшинството ***. Простичките гербаджийчета от форума нека знаят това!
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП има бъдеще, но Калфин ти нямаш! Избра загубилата карта. Селяннът те прееба
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вече се убедих, че тия *** разиграват театър, за да спасят кожата.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герб също има бъдеще,за разлика от народа