Евродепутатът Ковачев се обяви "за" задължителния вот

Той подкрепи инициативата на президента
2 фев 2014 17:18,
77
Евродепутатът Ковачев се обяви "за" задължителния вот
Андрей Ковачев. Снимка: Булфото

Въвеждането на задължително гласуване ще елиминира купения вот и ще минимализира негативния ефект от него. Всички видяхме кой скочи най-яростно срещу тази идея - това са онези политически сили, които ще изгубят възможността да манипулират обществото. Това заяви в Бургас евродепутатът от Европейската народна партия д-р Андрей Ковачев от ГЕРБ, цитиран от БТА.

Още по темата

Днес в морския град той се срещна с членове от младежката структура на партията в Бургас.  Според д-р Андрей Ковачев електронното гласуване и въвеждането на електронно правителство е начин България да се пребори с корупцията.

По-рано тази седмица президентът Росен Плевнелиев поиска референдум по три въпроса, който да се проведе заедно с евровота. Той настоява гражданите да кажат мнението си за и против електронното гласуване, за и против задължителния вот, за и против мажоритарния вот.

ГЕРБ твърдо подкрепят и трите идеи и вече обявиха, че са готови да инициират събиране на подписи за референдума ако НС отхвърли искането на президента за насрочване на референдум.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен [60]Плаши ме не откровено глупавият ти коментар ами броят плюсове които си събрал. На теория могат да управляват и ако са избрани от триста хиляди души. Ама ако гласуването е задължително идея си нямаш в какъв разход ги вкарваш за кебапчета, мани това ама и хора които не гласуват омерзени от ситсемата ще си замъкнат *** да гласуват, ами ако не пуснат невалидна бюлетина а в последният момент решат да ги накажат гласувайки за политическият опонент... Това си е голям страх...
48
4
 
3
 
! Отговори
Шуши преди 10 години
На референдума макята му е кой пише въпросите!!! При белянския референдум въпроса беше преформулиран от ГЕРБ както им беше угодно и видете шо стана.... НИЩО!!! ...съсипаа референдума!!! Сега па на тоя гейбърскио референдум въпросите ги пише Президенто /ама БСП-то ша ги преформулира, естествено както им е угодно на тех/ ... та ша видим кво и как нема да излезе! Важното в случая е кой оформя въпросо!!!!Квото почукало, такова се обадило! казва народа
47
4
 
2
 
! Отговори
Шуши преди 10 години
Вторият въпрос - всеобщо и задължително гласуване - може да се отсвири безболезнено с питане до КС дали не е противоконституционен, а той вероятно ще се окаже такъв. Третият, за гласуване по интернет, може да се постави като въпрос на доказване на абсолютната сигурност на интернет и запазване анонимността на вота. Могат да се използват изгодно примери като днешното съобщение, че са хакнали Yahoo.Такива мисли ме спохождат 'на първо четене'.
46
2
 
1
 
! Отговори
Шуши преди 10 години
Не виждам какво ще стане, ако управляващите приемат идеята за референдум. Паралелно с това да продължат работата си и да приемат вече миналия на първо четене изборен закон.Въпросите на Плевела могат да се преформулират достатъчно мъгляво, а и позициите по тях не е задължително да са конфликтни. Например, въпросът "да има някаква форма на мажоритарност" е достатъчно мъгляв, но преформулиран като "да може ли избирателят да покаже предпочитанията си към определен кандидат" съвпада с идеята за пропорционални листи с преференции. Вторият въпрос - всеобщо и задължително гласуване - може
45
2
 
5
 
! Отговори
Някой преди 10 години
А що не вземе да си е%?е майката евродепутата Ковачев - имам пълното право да не харесам нито един кандидат и да не гласувам за никой.
44
5
 
5
 
! Отговори
демократ преди 10 години
ГЕРБ се доказват все повече и повече като ретроградна комунистическа партия. Само при комунизма гласуването беше задължително. Ехооо, комсомолецо Плевнелиев, май се самозабравяш, а? И прекалено явно започваш да пробутваш болшевишките си идеи......
43
3
 
5
 
! Отговори
Поп Грую преди 10 години
Ами, събирайте си подписи.В Костинброд си ги печатайте, ако желаете.А дали ще се съберат гласове за легитимен референдум, а?
42
3
 
17
 
! Отговори
МОЖЕТЕ ДА ... преди 10 години
задължавате само жените и мъжете си вкъщи ! С топ дори няма да можете вече да ме накарате да ви гласувам за вашия луксозен живот !!! А-ййй сиктер !!!
41
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Понеже видяха, че рейтингите им падат и все по-малко гласове събират на изборите и хайде да ги задължим да гласуват.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До уфффЧе какво имат да прикриват? Те така са лъснали, че няма на къде повече.
39
1
 
14
 
! Отговори
Народо преди 10 години
Ако платите ке гласуваме- пазарна икономика и обяда се плаща --Цени народни; За евро -100; за народенпредставител--50, а за местните кметове и други по 20 може и повече,Иначе няма да одим до хурната,
38
3
 
8
 
! Отговори
88 преди 10 години
И В КОМУНИЗМА НЕ СТРОЯВАХА ЗА ГЛАСУВАНЕ. ВЪПРОС ПРИ ДОПИТВАНЕ Е ПО КОЛКО ДА БЪДЕМ СТРОЕНИ ПО ДВАМА ИЛИ ПО ТРИМА НА РЕД
37
2
 
12
 
! Отговори
уффф преди 10 години
Цялата тая "плямпаница",39,е с цел прикриване на общественото недоверие към "народните избранници"!Когато всички гласуват,те вечно ще си бъдат във властта!Това значи легитимност за тези копуци!Когато гласуват 15-20 % започват неудобните въпроси!При 100% гласували въпросите отпадат!
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До румен221Защото този морал е прозводно на другия.На може да сваляш лицето а за извършено действие с и да слагаш на негово място лицето б кеото да върши същото действие с.Но да не го сваляш понеже по-нчкакви причини ти е по симпатично.Докато сме агитки а не народ нчма как точка 1 и 2 да се изпълнят
35
15
 
6
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
Ковачев е един от малкото депутати,които заслужават да са там
34
15
 
5
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
Ковачев е един от малкото депутати,които заслужават да са там
33
1
 
29
 
! Отговори
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! преди 10 години
Честит празник на целият екип на Днес.бг!
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А какви ще са санкциите, ако не се гласува? И за цяла Германия има само ТРИ секции за гласуване, а за Турция 130!!! И мен ще ме санкционират в Германия, че не мога да пропътувам 350 км до най-близката секция, да гласувам ли? Това са комунистически простотии. Пак задължения. Гласуването е ПРАВО, не задължение. ПОостарайте се да спечелите просто доверието на народа, ако искате някой да гласува. Аман от комунистическо-диктаторско кратуни в тази държава!!!
31
0
 
12
 
! Отговори
Аспарух преди 10 години
Аз за това ли създадох тази държава.... ЗАСРАМЕТЕ СЕ !!! ЗАСРАМЕТЕ СЕ !!!
30
7
 
4
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Абе тука ни размътват главите с разни скандали предложения и т.н. Първо беше Бисеров,после Сидеров,сега с това задължително гласуване. Е и протестите спряха.Това ми намирисва,на Борисов да се е споразумял с Станишката и Местан и Доган. Явно ни готвят нещо супер извратено. Праят се на уж "врагове" а са си първи дружки на масата.Тия заеми дето са взели,явно са за копуване на определени хора и Идола ви Борисов е един от тях.Има някакви кроежи,ама ще се разбере скоро .