Евродепутатът Ковачев се обяви "за" задължителния вот

Той подкрепи инициативата на президента
2 фев 2014 17:18,
77
Евродепутатът Ковачев се обяви "за" задължителния вот
Андрей Ковачев. Снимка: Булфото

Въвеждането на задължително гласуване ще елиминира купения вот и ще минимализира негативния ефект от него. Всички видяхме кой скочи най-яростно срещу тази идея - това са онези политически сили, които ще изгубят възможността да манипулират обществото. Това заяви в Бургас евродепутатът от Европейската народна партия д-р Андрей Ковачев от ГЕРБ, цитиран от БТА.

Още по темата

Днес в морския град той се срещна с членове от младежката структура на партията в Бургас.  Според д-р Андрей Ковачев електронното гласуване и въвеждането на електронно правителство е начин България да се пребори с корупцията.

По-рано тази седмица президентът Росен Плевнелиев поиска референдум по три въпроса, който да се проведе заедно с евровота. Той настоява гражданите да кажат мнението си за и против електронното гласуване, за и против задължителния вот, за и против мажоритарния вот.

ГЕРБ твърдо подкрепят и трите идеи и вече обявиха, че са готови да инициират събиране на подписи за референдума ако НС отхвърли искането на президента за насрочване на референдум.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
9
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Нека да има задължително гласуване,не ме бърка.Това значи ,че пенсионерите и ромите ще имат почти 100% избирателна активност. Предпочитам да си платя глоба,отколкото да гласувам за такива недарозомения като тоя на снимката и другите циркаджии в НС. Е Гърция като има задължително гласуване,да не би да са цъфнали и вързали???????
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
7, змачи ако аз ти кажа да избираш дали да те застрелям или намушкам и ти не си съгласен с нито едното, си...мързел?!?!?Аман от заблудени овце, поддръжници на статуквото
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво демократично има в това, едно право да бъде превърнато в задължение, за да се компенсира неактивност.Проблем - неактивност на хората в политиката. Предложено решение - задължително гласуване. Правото на избор, ще стане задължение за избор, все едно сме овце, които непременно трябва да избират между *** и пульо. Проблем - демографски срив. Предлагам решение - задължително раждане. Правото да се роди дете ще стане задължение да се ражда, така ще се пребори демографската криза.Демокрация
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква изненада...има ли мафиот-психопат, който да е против? Друго си е да кажеш "еди колко си милиона са зад мен", а като избирателната активност постоянно намалява и е очевадно, че никой не им вярва, някакси става по-притеснително (Което е първата стъпка към някаква евентуална положителна промяна в бъдеще).
5
3
 
9
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Този депутат от снимката с какво помогна на България та сега помага та Плевнелиев? Той е просто една герберска калинка.
4
2
 
7
 
! Отговори
Д-р Хаос преди 10 години
Задължително да гласувам или задължително да избирам! Да не гласуваш,вече е избор - не избираш никой от предложените.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Aбе тия дето са за задължително гласуване що не се поинтересувате в ъседна Гърция където е задължително колко е избирателната активност, на последните избори от 2012 беше 62 % отделно още 2-3 % недейстителни бюлетини.Трябва да сте много глупави ако си мислите че някой ще се стрестне и ще се затърчи да Ви гласува само защото е задължително :) ще се стреснат и ще се затърчат само пенсионерите, останалите пак ще Ви отсвирим *** !
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ако не гласувм какво? Ще изпратите мутрите си да ми счупят ръцете ли?
1
7
 
16
 
! Отговори
Румби преди 10 години
До колкото знам в Конституцията пише, че ИМАМ право да гласувам, а не, че съм ДЛЪЖЕН да гласувам?!?! А това, че задължителното гласуване щяло да намали купените гласове ми звучи като изцепката на Дянков навремето като повиши акциза на цигарите и алкохола, че щяло да намали контрабандата.