"Белене" е пак приоритет на левицата

Да национализираме приватизираната политика, зове БСП в проектодокумент
Обновена: 3 фев 2014 07:12 | 3 фев 2014 07:00, Веселина Йорданова
53
"Белене" е пак приоритет на левицата
Снимка: архив, Ройтерс

Развитие на ядрената енергетика, в това число и с рестарт на проекта за АЕЦ "Белене", както и "подготовка за преход към прогресивно облагане" чрез въвеждане на семейно подоходно облагане отново са сред "националните задачи на БСП" в изборите за Европарламент.

Това става ясно от проект за политическа резолюция на предстоящия в събота конгрес на левицата в София, пише "Труд".

Още по темата
Документът бе представен пред членовете на червения пленум преди два дни. В частта за управленската политика на левицата е записан и ангажимент за "реиндустриализация" на страната, включително и чрез възстановяване на индустриални предприятия.

В проекторезолюцията се говори и за развитие на "източното партньорство" на ЕС и засилване на икономическото сътрудничество на Съюза с Китай.

Три са и лозунгите в края на документа: "Да национализираме приватизираната политика. Да европеизираме българските политически нрави. Да отстояваме националните интереси през ЕС."

БСП ще утвърди листата си за европейските избори на нова сбирка на пленума тази седмица. Платформата и коалиционният формат на левицата за изборите ще бъдат одобрени на 48-ия конгрес в събота.

Преди два дни Националният съвет на БСП сне доверието си от 13 привърженици на Георги Първанов и АБВ и им забрани да заемат и да се кандидатират за ръководни партийни длъжности за една година заради това, че готвят втора листа начело с Ивайло Калфин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
20
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Другарю, Дилян Пеевски защо не наредите на Вашите любими медии да публикуват, че Ц.Цветанов и още двама от ГЕРБ ще участват в молитвената закуска с Президента на САЩ -Барак Обама. Обяснете на Българските граждани, защо се канят само хора от ГЕРБ. Ще ви отговоря-защото това са почтени политици, които мислят за доброто на Родината си, а това се уважава в САЩ и Европа. Защо никъде Сатанишев и Доган и Сидеров не ги канят, даже и Путин не иска да ги вижда , независимо, че лижат *** на Турция и Русия
22
0
 
8
 
! Отговори
кое ги води бкп_бсп преди 10 години
Завод. Над него облаци от дим.Народът ***,животът тежък, скучен. Живот без маска и без грим озъбено, свирепо куче.
21
1
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Призивът го разбирам ,като връщането на управлението след 1944 година да , ама НЕ- ОСТАВКА.
20
4
 
16
 
! Отговори
междунар. журналист преди 10 години
Другарю, Дилян Пеевски защо не наредите на Вашите любими медии да публикуват, че Ц.Цветанов и още двама от ГЕРБ ще участват в молитвената закуска с Президента на САЩ -Барак Обама. Обяснете на Българските граждани, защо се канят само хора от ГЕРБ. Ще ви отговоря-защото това са почтени политици, които мислят за доброто на Родината си, а това се уважава в САЩ и Европа.
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уж "спечелиха" парламентарните избори и не реализираха този приоритет, сега го обещават отново преди... евроизборите. Тази тема изобщо не е за там. Те май имат избирателите си за пълни ***.
18
1
 
18
 
! Отговори
Просто един читател преди 10 години
Супер е нелепо под всяка статия да има армия от *** и от двата лагера - ГЕРБ и БСП. Безсмислени коментари, имащи едничката цел да оплюят другата страна. Не знам платени ли са или не, но са жалки със сигурност.Моето мнение по темата - против Белене съм и съм против "реиндустриализация". Не защото е лошо, а защото свободния пазар не го изисква и дори е в разрез с него. Индустриализацията е термин от началото на миналия век и особено вървежен по соца. Сега времената са коренно различни!
17
0
 
8
 
! Отговори
assyta преди 10 години
До Румен Ако предпочиташ политиката да се прави от стипендианти на "Америка за България", останалите във форума предпочитат политиката да се прави в България от българи!
16
5
 
5
 
! Отговори
Filip преди 10 години
Ако БСП започне до май месец работа по тези проекти, резултатът е поне 2 депутата повече от ГЕРБ на изборите да европейски парламент
15
0
 
14
 
! Отговори
СЪД ! преди 10 години
Първо на съд главатарите на енергийната мафия-Р,Овч, и собственика на "Фронтиер " и после всички други приказки
14
0
 
11
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
станишев, референдумът за белене и идеята за плосък данъс твои неща, в нормална страна, ако един държавник е автор на такива мащабни идеи и те не успеят - подава си оставката, извинява се, плаче, моли за прошка. у нас - безгрешни експериментатори, ще пробват нови идеи.. гати катилите. прости сте колкото гербаджиите.
13
1
 
10
 
! Отговори
Румен преди 10 години
НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА ЗАПОЧВА!
12
3
 
15
 
! Отговори
ОСТАВКА-некадърници преди 10 години
цял свят се бори да въведе навсякъде IT технологиите и екологична зелена енергия,само *** закърмени със стиховете на вапцаров за машини и бръмченето им искат,ядрена енергетика и то за наша смертка,е те това става когато някак си се доберат до властта закърнели комунисти-русофили да продадат майка българия на шепа руски олигарси и бг мафиота,само ак 47 ще изправи кривото ви съзнание пидали-комунисти преоблекли се социалисти....
11
2
 
21
 
! Отговори
грандиозни лъжи! преди 10 години
ДПС и БСП са професионални лъжци. Само *** хора им вярват, за съжаление България е пълна с такива. Преди лъгаха, че градят социализъм и докато народът вярваше и живееше бедно като в гето, беше забранено да се напуска страната, тяхните деца учеха в Лондон, вкл. и Станишев, пазаруваха с държавни самолети в Париж и Виена, а в БГ магазините бяха празни.Сега ни пробутват отново грандиозни лъжи!Плоският данък го въведоха именно БСП и ДПС.От Беляне откраднаха 2 млрд. и все още няма нищоОставка
10
19
 
5
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Смелите винаги печелят,с ослушване нищо не става.Белене е по силите ни.
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айдееее Корнелия Нинова е хваната да се здрависва с широка усмивка с оня *** Петното и сега се оправдава в Нова че не го познавала. Отврат!
8
0
 
21
 
! Отговори
локс преди 10 години
Te и *** ни съграждани са приоритет на левицата...Все такива неща са ѝ приоритет
7
20
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ... !!! преди 10 години
Над 35% от българите не одобряват дейността на президента Росен Плевнелиев и едва 16,5 на сто му дават положителна оценка. Това показва проучване на Института за модерна политика (ИМП), проведено в края на януари.
6
0
 
23
 
! Отговори
IVO преди 10 години
КАКВИ ХУБАВИ ДУМИ,КАКВИ ПРЕКРАСНИ ЛОЗУНГИ.БЛАЖЕННИ СА ВЯРВАЩИТЕ.
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДНЕС НИ УПРАВЛЯВАТ:ОБЛАСТНИ И ЗАМ. ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ ПРИ КОАЛИЦИЯТА БСП-ДПС-АТАКА :Бургас -Юсеин Мехмед, Варна-Маткан Ибрямов, Габрово-Кенан Ашиков, Добрич-Исмет Хабил, Кърджали-Муса Сайдаахмед, Ловеч-Юнал Масъков, Пазарджик-Юмер Хамза, Плевен-Енгин Кючуков, Пловдив-Юксел Расим, Разград-Севгин Шукри, Русе-Айдън Караахмед,, Благоевград-Муса Палев, Силистра-Насуф Насуф, Търговище-Емел Расимова, Хасково-Кадир Исов, Сливен-Неджим Ахмед, Смолян-Бейхан Дуран, Стара Загора-Тонджа Йостург, Шумен-Левент Зекериев, Ямбол-Ахмед Мехмедов.
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако за ток ще плащам по 3 ст. на киловат съм съгласен. обаче, обаче. питам се също и това голямо количество, което ще бъде произведено, къде ще се пласира и използва. и сега АЕЦ-а в Козлодуй презадоволява нуждите ни от ток. ако ще изнасяме ток в сандъци за Африка - да.