БСП приключва с АБВ, мисли за евровота

Мерджанов зове въпросите за референдум да са ясни
Обновена: 3 фев 2014 19:37 | 3 фев 2014 19:36,
22
БСП приключва с АБВ, мисли за евровота
Мерджанов и Румен Петков преди скандала с АБВ. Снимка: Булфото

Темата АБВ вече е приключена, съсредоточаваме се върху подготовката за предстоящите евроизбори, заяви депутатът от БСП Атанас Мерджанов. Миналата седмица левицата свали политическото си доверие от участниците в движението на президента в периода 2002-2012 година Георги Първанов, след като те не се отказаха от идеята си за паралелна листа. Вчера лидерът на левицата Сергей Станишев обяви, че затваря темата АБВ и повече няма да я коменентира.

Още по темата

Мерджанов допълни, че решението за снемане на политическото доверие от членовете на партията, избрали движението на президента Георги Първанов, е категорично.

По отношение на произвеждането на предложения от президента референдум, той каза, че гражданите трябва да се включат в такова допитване с информиран избор. "Защото инициативата е много коварна - идва само няколко месеца преди избори и ще измести фокуса на вниманието", каза депутатът, цитиран от БТА.

По негови думи преди да се предложи допитване за задължително гласуване, трябва да има яснота по важни въпроси, например, какви ще са санкциите за гражданите, които не гласуват. Президентът Росен Плевнелиев поиска допитване за изборната система, което да се проведе с евроизборите. То, според него, трябва да бъде по три въпроса – за и против задължителното гласуване, за и против мажоритарната система и за и против електронното гласуване.

За състава на евролистата на БСП за предстоящите избори най-много гласове по време на общинските конференции на партията в региона са получили Сергей Станишев, Илияна Йотова, Георги Пирински, Янаки Стоилов и Петър Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Благой преди 10 години
Правилно решение ,мислете за евроизборите ,предлагайте Станишев на първо място в листата ,да се маха от България ,да си гледа партията на европейските социалисти ,защото иначе ще го изгонят с тояги ! Първанов е човека ,който ще изведе социалистите на правия път , а после и държавата ! Аз си мисля ,че това е скрития замисъл на цялата дандания и Станишев трябва да се възползва от прекрасния момент да се оттегли ! Нищо ,че разни папърдаци от висшия съвет не му дават да стори това !
18
0
 
6
 
! Отговори
hheee преди 10 години
време беше за началото на края.толкова години го чакаме,но кой да се сети,че точно сергейчо ще ни сбъдне мечтите:))))))))
17
1
 
8
 
! Отговори
гешев преди 10 години
страх ги е, защото при вота за белене бсп така извъртя въпросите, че не знаеш за централа ли подкрепяш, или ядрената енергетика като цяло!
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБВ приключи с бсп е е устремен към евровота. Фамилията и сараите готвят компромати.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБВ
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BSP TOLKOVA DOLNPROBNA PREDIZBORNA AGITACIQ NIKOGA NEE POKAZVALA KAKTO V TOQ EVROVOT.KOLKOTO POVE4E IZGUBVA PO4VA POD KRAKATA SI BSP STAVA PO JLY4NA AROSTNA I BQSNA A S TOVA SE GUBI ELEKTORAT NE SE PE4ELI OVRATENI SME OT BSP AZ I VSI4KI MOI PRIQTELI I RODNINI.BAIII BSP ZAVINAGI TOQ PYT
13
5
 
13
 
! Отговори
АБВ- победа!!! преди 10 години
Шнур за БКП, шнур за БКП!!! Лека й пръст!!!Съсела се удави, да живее Първанов!
12
0
 
14
 
! Отговори
Положителен момент преди 10 години
Като че ли и ЕС е завзет от тези, от които бягаме - където има думата съюз, съединени щати и т.н. става дума за едно и също: промиване на мозъци и диктатура на финансовите магнати. За щастие, свободата не е в парите, а в осъзнаването, че бедният не може да загуби нищо и така спира да се страхува - най-големия кошмар на ционистите от всички страни.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
EI TOQ EVROKOKAL IZKARA NAQVE CQLATA LAKOMIQ I VSI4KI NIZ6I STRASTI NA NA6ITE POLITICI.OTVRATEN SYM OT NA4INA IM NA NEGATIVNA KAMPANIQ I PLIUENE PO OPONENTA.LYSNA ISTINSKOTO LICE NA BYLGARSKATA POLITI4ESKA KLASA A TO E UJASNO.NIKOI NE KAZA KAKVO 6TE PRAVI TAM A VSEKI PLIU PLIU DO ZABRAVA
10
0
 
8
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА... преди 10 години
...СЪС "ДЪРТИЯ АРХАР" СИ ОТИВА И РУСКАТА МЕЧТА ЗА АЕЦ-БЕЛЕНЕ!ГЕЙЧО ОБАЧЕ , ЗАГУБИ ЛИ ДЕЛОТО С РОСАТОМ....ЩЕ МУ СЕ УВЕЛИЧАТ И ХАРЧОВЕТЕ...!АМА , НЕМА СТРАШНО .....НАРОДА ДАВАААААААААААА.....ХА,ХА,ХААААААА
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н МЕРДЖАНОВ , КОЙ ПРЕДЛОЖИ, КОЙ ДОПУСНА ОТНОВО ЗА ДИРЕКТОР НА РД"АА"ДАИ ЯМБОЛ ДА БЪДЕ НАЗНАЧЕН ДИКРАН БОХОСЯН ? ЛИЦЕТО КОРУПЦИЯ ,РЕКЕТ,АЛЧНОСТ ,ПИЯНСТВО, ЗЛОБА ,ЗАВИСИМОСТ и т.н.
8
4
 
13
 
! Отговори
Мая Манолова преди 10 години
Аз предлагам да се допускат да гласуват само тези който искат да гласуват за БСП.Другите да няма право.
7
6
 
9
 
! Отговори
НАЛИ ВИ КАЗАХ.... преди 10 години
НОМЕРАТА НА ГОЦЕ С "нова тройна коалиция с АБВгз", СА ПРОЧЕТЕНА КНИЖКА...!!НЕМА КОЙ ДА СЕ ХВАНЕ НА ТАЯ ВЪДИЧКА!БУРЯ В ЧЕРВЕНАТА ЧОРБА!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BSP PRIKLIUCHVA S POLITIKATA , ZAGLAVITE BI IZGLEJDALO PO HUBAVO
5
12
 
6
 
! Отговори
ГЕРБЕР преди 10 години
Аз наистина изпитвам трудности, защото признавам си Гоце и Румбата са много влиятелни хора, точни и образовани комунисти, щом се махат от БСП са солидни.Не съм сигурен вече дали еднозначно мога да обичам БОЙКО, защото Гоце и Глъвътъ са достойни *** като него!Дано да се обединият и с бърза репресия окупират държавната система!Слава на Ленинизма!
4
4
 
13
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Другарю, Дилян Пеевски защо не наредите на Вашите любими медии да публикуват, че Ц.Цветанов и още двама от ГЕРБ ще участват в молитвената закуска с Президента на САЩ -Барак Обама. Обяснете на Българските граждани, защо се канят само хора от ГЕРБ. Ще ви отговоря-защото това са почтени политици, които мислят за доброто на Родината си, а това се уважава в САЩ и Европа. Защо никъде Сатанишев и Доган и Сидеров не ги канят, даже и Путин не иска да ги вижда , независимо, че лижат *** на Турция и Русия
3
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз съм Буда бог твой!Имай снимката на Бойко.Не изговаряй напразно името на Борисово.Шест дни работи, а седмия играй мач като Боко!Почитай баща си и майка си, за да живееш дълго от техните пенсии!Не убивай.Постната пица на Дянков сама води до самозапалване.Не прелюбодействай.Буда жена няма и не му трябва.Не кради.Буда само усвоява парите на европейския данъкоплатец.Не лъжи.Буда само си променя мнението си на 24 часа!Не пожелавай апартартаментите на Цецо - може да ги е завещал на ГЕРБ.
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истинските социалисти са в АБВ.Станишевите партийци са еничари на Доган.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"БСП приключва с АБВ, мисли за евровота"-И ккакво измисли ГДЕ.