В ГЕРБ на боб ли гледат, за да знаят бъдещето, пита социалист

ГЕРБ: Ако митниците работеха, нямаше да се налагат нови заеми
73
В ГЕРБ на боб ли гледат, за да знаят бъдещето, пита социалист
Депутатът от БСП Борислав Гуцанов. Снимка: Булфото, архив

Прогнозата на Бойко Борисов, че хазната ще катастрофира, ако правителството не подаде оставка, скара депутатите от ГЕРБ Димитър Главчев и от БСП Борислав Гуцанов. 

„В ГЕРБ на боб ли гледате?“, попита социалистът по bTV заради предупрежденията на бившите управляващи за срив на икономиката, защото по думите му правителството сега е  успяло да намали дефицита и дълга, да осигури ръст на икономиката и да се разплати с бизнеса.

Още по темата
„Борисов хвърля постоянно бомби, това е все едно Цветанов да говори за правата на човека и за подслушвания”, коментира Гуцанов.

Според Главчев обаче твърденията на левия депутат са грешно написани опорни точки и нямат общо с действителността.

Той посочи като голям проблем ниската събираемост на данъци и акцизи.  Главчев коментира, че ако митниците работели, нямало да се налага държавата да взима нови заеми.

Гуцанов призна, че има лоша събираемост от митниците, но обвини бившите управляващи за това.

„При една разградена граница и контрабанда, която беше ясна, как се оправя това за шест месеца? Имаше една организирана престъпна организация в митниците и в момента е безкрайно трудно за организиране на институциите. Изчакайте още два месеца да заработи митническата система”, коментира той.

„Защо не върнете Дянков да имаме 0% дефицит. Вие изхарчихте 8 млрд. лева, без никой да знае къде отиват. Не ви ли е неудобно, че Цветанов използваше цялата система за натиск върху фирмите. Дянков ни превърна в нарицателно за смях в цяла Европа. Когато е била срината една икономика и Дянков не смее да се върне в страната заради това, което е правил, съжалявам много”, продължи с упреците Гуцанов.

Главчев не му остана длъжен и му отвърна: „На вас трябва да ви е неудобно. На вас не ви е неудобно да говорите за всичко, наглостта ви е безпределна”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Неформална преди 10 години
В ГЕРБ не могат да четат, да смятат, камоли да гледат на боб. И те постоянно повтарят някакви опорни точки и лаят като ***.
58
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДО 26И АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ. ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА СИЛА, КОЯТО Е СПОСОБНА ДА БИЕ КОМУНИСТИ ТУРЦИ И *** ВЗЕТИ ЗАЕДНО.
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-интересното е кога ще обявят че България се закрива като държава,като гледам този ден наближава с шеметна скорост.
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не гледат в ГЕРБ на боб, а на ТИКВИ!
55
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе я кажете *** ГЕРБ-еристи защо мразите комунистите у нас, а лижете задниците на комунистически Китай???
54
1
 
4
 
! Отговори
варненка преди 10 години
САМО КАТО ТЕ ВИДЯ ДА ГОВОРИШ ОТ ИМЕТО НА НАРОДА И СЪМ ТИ БЯСНА БЕ НАГЛЕЦ-КОМУНИСТ. МИЛИОНЕР ОЩЕ НА 30 ГОДИНИ С ПАЛАТ И ЖИВЕЕЩ КАТО КАПИТАЛИСТ И ЩЕ ДАВА ЪКЪЛ НА СИРОМАШИЯТА И ЩЕ ГОВОРИ ОТ ТЯХНО ИМЕ ! НЯМА ЛИ КРАЙ ТОЗИ ЦИНИЗЪМ !
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До за Бойко-комунистаТи беше там и видя или така ти пише Моника в опорните точки ?
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 50ТИ САМО БОЙКО ЛИ ВИЖДАШ ? НЕ СИ ЛИ КЪСОГЛЕД ? АМИ ХОРАТА НА СТАНИШЕОГЛУ, АМИ ХОРАТА НА ДОЛЕН СИДЕРОГЛУ, АМИ ДОГАН И СВИТАТА МУ НЕ СА ЛИ ВИДНИ КОМУНИСТИ ?
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още ли има заблудени хора.да вярват в комунизма.ако искат еи я с.корея.ще има чартьр.цял свят не ги иска.мамка им ***.трябва да искат прошка от цяла бьлгария.а не тоя *** да пуска език на другия *** местан
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То не се иска много акъл за да се види какво става. КАКто се казва никой не е пророк в собствената си държава.
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ не гледа на боб,а гледа какви ги вършите.И не само ГЕРБ,всички ви гледат и като ви знаят кои сте,не е трудно да се разбере накъде върви икономиката.
48
6
 
2
 
! Отговори
ББ забогатя с 4 млрд преди 10 години
Герб направи дългове на България от 11 млрд., а им се губят общо 17 млрд, отишли незнайно къде при замразени доходи и при направени по-малко км магистрали и пътища от предното правителство на Станишев, а по-точно милиардите явно са в нечий джоб, защото упорито се говори, че Борисов е натрупал лично 4 млрд. по времето на Герб като премиер.
47
3
 
13
 
! Отговори
Бай Йордан преди 10 години
Ако има някой когото мразиш и искаш да го прокълнеш но по хуманно пожелай му да го управляват комунистическо - социалистическия пролетариат.
46
5
 
8
 
! Отговори
за Бойко-комуниста преди 10 години
Когато се деполитизираше МВР, Бойко каза "аз МВР напускам, но БКП няма да напусна". Напусна МВР и с комунистическите пари си направи фирма, а си обогати фирмата като мафиотски бос - с рекет.После пък като крадеше държавните/нашите пари.Онзи Бойко-комуниста дето и баща му у дядо му си бяха комунисти, та за туй го уредиха да учи в школата на МВР дето не беше за нас простосмъртните, ама за пожарникар, че е много *** за ДС.А, дядо му по майчина линия бил убит, ама от братята на тази дето ***
45
6
 
6
 
! Отговори
Буда преди 10 години
Аз много не разбирам от макроикономика и политика, занимавам се с бизнес. Гласувах в началото за гербавите, но такова дърво като при тях не бях ял до сега. То бива *** но като Боковите рендета нема никъде. Тия за 4 години ме разориха, а оня очилат перераст Дянков е за убиване направо!
44
7
 
8
 
! Отговори
до 50 преди 10 години
"САМО КАТО ВИДИШ КОМУНИСТ"Нали за комуниста Бойко Борисов говориш
43
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И БЕЗ БОБ САМО КАТО ВИДИШ КОМУНИСТ И МОЖЕШ ДА ПРЕДПОЛОЖИШ ДО КЪДЕ МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ БЪЛГАРИЯ !
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И на пъп гледат
41
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Есента ГЕРБ дойдоха на власт и Дянков каза, че до Нова година бюджета му ще бъде вързан. Спря всички плащания на държавата към бизнеса по договорите с фирмите, спря връщането на ДДС и ... да успя!Ех да можех и аз да спра плащанията си и само да получавам какъв семеен бюджет щях да имам...После Дянков каза, че който се откаже от 10% от вземанията си ще му плати.Ето ви мутренската политка. 10% вземаха СИК и ВИС...Ама нали шеф му беше доказана мутра....
40
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледат на тиквени семки, на туй дето изпада от Тиквуняка?!