ДРОМ Vs "Атака" за детските само на пълнолетни майки

Предложението дискриминира, твърдят от ромската формация
6 фев 2014 14:19,
214
ДРОМ Vs "Атака" за детските само на пълнолетни майки
Снимка: архив, Булфото

Партия "ДРОМ" излезе с декларация, с която се обяви против предложението на "Атака" - детските надбавки да бъдат отпускани само за пълнолетни родители.

"Ние считаме това предложение за противоконституционно, нарушава правата на голяма част от гражданите и дискриминира определена част от обществото", твърдят от ромската формация с лидер Илия Илиев.

Още по темата
"Ние от "ДРОМ" силно се надяваме, че разумът ще надделее в сегашния състав на Народното събрание и това предложение няма да бъде прието. В противен случай, ако тези промени станат факт, "ДРОМ" ще защитава правата на засегнатите майки от промените в Закона за семейните помощи и ще организира протест в тяхна защита", твърдят от партията.

Само преди ден националистите от "Атака" обявиха, че в сегашния си вид законът създава предпоставки за злоупотреба със средствата от републиканския бюджет, защото се дава възможност на малолетни и недееспособни български гражданки да раждат деца, които впоследствие също да се възползват от предвидените в закона социални плащания.

"Всъщност българските граждани се сблъскват с абсурда да бъдат наблюдатели на раждането на деца от деца. Този порочен процес поставя цялото българско общество, трудещите се българи и българската икономика пред неправдата да отглеждат чрез данъците си група от индивиди, за които раждането се е превърнало в бизнес и средство за оцеляване, без да се полага труд", мотивираха се вносителите от "Атака".

Според тях записването на възрастов праг от 18 години за получаването на помощи при бременност и за отглеждане на деца ще елиминира или драстично ще намали детската раждаемост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
27
 
! Отговори
ДАНАКОПЛАТЕЦ преди 10 години
Трябва да излезе и друг закон.Майчинство да се плаща до 2 деца,от там нататък който както да се оправя.И не всички да се пишат самотни майки и да получават помощи!!!
21
1
 
31
 
! Отговори
да преди 10 години
И този въпрос го добавете към референдума.
20
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДРОМ,вместо да правите изявления,че ще организирате протести и ще се оплаквате тук-там направете ПЪРВО една разяснителна кампания,че живеят в ДЪРЖАВА в която има ЗАКОНИ,които хубави- лоши са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за всички!Не да ми размахвате Закона за социалното подпомагане,а да не четете Конституцията на България,която е ВЪРХОВЕН ЗАКОН за всички!ИНТЕГРАЦИЯ-това значи именно да спазваш законите и правилата на държавата в която живееш!Интересно,че правата си ги знаете само ТУК,в Париж МЪЛЧАХТЕ!!
19
1
 
15
 
! Отговори
SAUER преди 10 години
Auschwiz Birkenau !!!
18
1
 
24
 
! Отговори
баба кика преди 10 години
в германия , няма детцки ,правишданачна декларация и ти се преспадат пари ,а тука българският горд народ плаща на *** ,те са като зайкини ,а на това одгоре и заплшват, мойта баба казваше ,че *** трябва да яде бой преди да направи бела ,после и да го биеш е късно ,поздрави
17
1
 
35
 
! Отговори
FGF преди 10 години
Защо държавата и трябва да плаща детски, не е ли по-удачно да се подпомагат родителите като им се намалят данъците. Така хем ще ти се увеличи дохода, хем няма хрантутниците да получават даром пари, ако не ги заработват.
16
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Партия "ДРОМ" счита това предложение за противоконституционно"Как може една партия която сама по себе си е противоконституционна, да защитава педофилията /също противоконституционна/ и да заплашва какво би направила в противен случай? Аз съм за детски само ако бащата работи и плаща данъци.
15
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волене, дай по темата - според плана Сидеров, мин. заплата трябва да е 1000 лв., а мин. пенсия 500. Какво става ?!?
14
2
 
37
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
И АЗ СЪМ ДИСКРИМИНИРАН !ТОКА СИ ПЛАЩАМ, ВОДАТА, РАБОТЯ, ПОМОЩИ НЕ ПОЛУЧАВАМ .... КВО ПРАВИМ ?????ГАНЬОООО, *** .... ***!КОЛКО ОЩЕ ВРЕМЕ ЩЕ ГО ТЪРПИШ/МЕ ТОВА??!?!?!?!?!?!? КОЛКО?
13
2
 
32
 
! Отговори
9 преди 10 години
Мили ми Дром,драги ми чавета,не прекалявайте,да няма после свалени кожи,взе да писва вече!!!
12
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да не наближават избори? Нещо започнаха да си "наливат" един на друг.
11
1
 
71
 
! Отговори
Вунд преди 10 години
Тия *** минаха всякакви граници на наглост - крадат, убиват, тероризират и чакат останалите да им плащат помощите, иначе щели да протестират?! Тази общност паразитира и уврежда родината, търпението към тях е нездравословно и безумно.
10
1
 
67
 
! Отговори
varg преди 10 години
Според тая партия е нормално деца да раждат деца така ли ?Има ли един арестуван в поделенията на МВР *** за педофилия ?
9
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сега е лесно ами утре като пораснат тези деца какво ще ги правите ?ПОМИСЛЕТЕДЪРЖАВАТА е толкова безотговорна и грам не се замисля че тези ще пораснат един денте ще работят ли нещо ?тепърва ни предсои кошмара
8
3
 
40
 
! Отговори
HidAn преди 10 години
От преди много време се отказах от Атака и още е така ама 1 хубаво нещо да направят и те освен да правят скандали и да подкрепят ДПС.Дано да приемат предложението макар, че не е в интерес на БСП и ДПС които само *** гласуват за тях и много ме съмнява да го приемат пък и така както продължава *** сега ни бият и крадят, а след 20 години когато ще са повече не ми се мисли :(.Тая партия Дром да мълчът тъпите му *** било е противоконституционно а иначе е добре когато имат повече права
7
1
 
61
 
! Отговори
мм преди 10 години
няма ли да е по-добре майчинските и помощите да са обвързани със завършеното образование и след навършване на 18 години
6
1
 
34
 
! Отговори
Дрон преди 10 години
Дрони? Дроните са роботизирани и зомбирани хора без самосъзнание.Подходящо име са си избрали.
5
1
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не съм атакист, но трябва да призная, че предложението им е разумно. Дори трябва да има и други критерии. Крайно време е тези *** да спрат да се подпират от тук и от там.
4
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
крайна време е държавата да спре всякакви детскинормалните работещи хора детски не получават защото надвишават дохода ако имаш фирма не получаваш детски ,ако си военен също......
3
1
 
73
 
! Отговори
чвор преди 10 години
Като не искате интеграция,на ви дискриминация!Аман от ***,че и недоволни!