Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу кабинета

Според тях парите за инвестиции се отпускат по политически признак
Обновена: 8 фев 2014 12:53 | 8 фев 2014 12:06,
111
Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу кабинета
Кметовете искат от Чобанов и Орешарски ревизия на процедурата. Снимка: Булфото

"Ние, кметовете на общини, избрани или подкрепени от ГЕРБ, представляващи над 60% от българските граждани и формиращи 80% от брутния вътрешен продукт на Република България, категорично възразяваме срещу начина на разпределение на 500 милиона лева по инвестиционната програма за растеж, устройство и развитие на регионите". Това се казва в декларация на кметовете, публикувана на страницата на ГЕРБ.

Кметовете искат от премиера и финансовия министър пълната документация от процедурата, с която през седмицата бяха разпределени 500 милиона лева от програмата.

В позицията се уточнява, че общините на партията ще получат по 15 лева на човек срещу 90 лева на човек в общините на БСП и 133 лева в общините, ръководени от ДПС.

"Одобрението на проектите беше направено по неясни критерии, без прилагане на обективен анализ и без финансова и икономическа обосновка. Това е поредният пример за непрозрачно, небалансирано и нецелесъобразно разпиляване на публични средства. От всичко това прозира, че критериите, по които са определяни крайните победители, са изцяло партийно-политически, в полза на управляващата тройна коалиция от БСП, ДПС и Атака, пише още в декларацията.

Според кметовете на ГЕРБ „това показва ясно, че политиката на правителството по отношение на общините е крайно и цинично политизирана, и общините, които се управляват от кметове на ГЕРБ, са дискриминирани. С това управляващите отказват да работят за живеещите в тези общини и създават поредното разделение на нацията, наказвайки и собствените си избиратели”.

От БСП отхвърлиха обвинението, че общини са пренебрегнати в инвестиционната програма заради партийни съображения, и изтъкнаха, че правителството е одобрило проекти за милиони лева в София, Варна и други градове, в които кметове са представители на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: ГЕРБкметове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц няма да гостува на конгреса на БСП днес. Той отказал поканата заради скандала "Моника Станишева", съобщи Би Ти Ви. Името на Шулц бе замесено със спечелената обществена поръчка на Европейския парламент от Моника Станишева. Съпругата на лидера на БСП върна парите. Шулц обаче трябва да дава обяснение дали има фаворизиране на някои кандидати за обществени поръчки на Европарламента.
25
2
 
6
 
! Отговори
До 24: преди 10 години
Ти да не си бил посредник при даването на парите?!
24
12
 
16
 
! Отговори
дали преди 10 години
Един *** пише че щял да направи "комунистите" на веро.Абе фашистче,къде ги виждаш тези "комунисти".Най големия "комунист" в тази държава е слънцето Борисов -възпитаник на школата в Симеоново.А да ти е хрумвало случайно какво промиване на мозъци ставаше в това Симеоново.Който е минал през него си остава "комунист" за цял живот.Ама ти това не искаш да го чуеш,ами като ти е толкова плитък мозъка.Ама сега Борисов бил демократ-смях в залата,той просто си е като тебе фашист.
23
3
 
6
 
! Отговори
TALIBANI преди 10 години
KAKVO MOJE DA OCHAKVASH OT TALIBANI-DUPESE BOKLUTZI.
22
6
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 10 години
Така скочиха, че катапултираха!Нищо...Чоби ще ги приземи успешно!
21
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо не се говори от медиите, че за 8 месеца правителството на Орешарски е раздало над 250 млн. лв пари на ръка на непълнолетни *** за допълнително стимулиране на раждаемостта им.
20
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я да направят една статистика коя община колко е получила общо за последните 5 години или по-добре 7 години (както са програмните периоди на ЕС) и тогава да видим какво ще се получи! Не може някой общини с години да не се дават пари за улици, а в други да се дават за фонтанчета..
19
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
все едно се намирам в затворен кръг. преди години червните кметове роптаеха, сега герберските. естествено, всека власт в бг гледа да гепи през кметовете. сега като излезнат далаверите в софия през последните години, на всеки българин ще му стане лошо. как може все един дол дренки *** да управляват тази страна! крадецът винаги в бг вика дръжте крадеца!
18
12
 
20
 
! Отговори
Поп Грую преди 10 години
Га лапахте милионите ни ривахти!Га влагахте ламаринени табла по 2500 лева пак ни ривахти!Сига ши ривети!
17
19
 
20
 
! Отговори
Спеца преди 10 години
Даа , кметовете на ГЕРБ скочили и .....ами ударили си главите в пицата на Дянков !
16
8
 
22
 
! Отговори
у бре! преди 10 години
Орешко е обиден от олимпиадата,не са го показали по "телевизоро",така както другите държавници.Ха,ха...Никой не го бръсне за нищо,това недоразумение на природата?
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пернишката кметица Прасица Янакиева плаче...
14
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-да НЕКАДЪРНИ КМЕТОВЕ - ЗАПОЧНЕТЕ ДА РАБОТИТЕ !!!
13
12
 
12
 
! Отговори
Сливналия преди 10 години
До Сливен 4Кои работници говорят на турски, бе лъжец?На коя фирма, бе?Що лъжеш, бе гербераст ниеден?
12
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чобанов обичам те.
11
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ние, кметовете на общини... и развитие на регионите""Абе не знам с кой акъл мислят тия. Обаче, кметовете ИЗБРАНИ ОТ ГЕРБ не са кметовете като цяло и тези проценти на важат. И да ги светна въпросните "кметове": Дадени са 500 млн. лева.Харесва ли ви или не - така е. Ако кмет отнякъде иска повече пари - взема пари от друг кмет някъде. Нормално е някои да са недоволни. Ако искате и освен да сте кметове да сте и администрация, А?
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
българите не искат България да се *** и разни етнически групи да се стимулират
9
0
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 10 години
това за опорния кол беше за 5, извинявам се на сливналията
8
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ГЕРБ как работеше? А? Впрочем за Варна са дадени 50 млн, за Бургас -5 и двата града са с ГЕРБ кметове - така че явно не е това проблема.. Относно София и Кърджали - каква е безработицата в Сф и каква в Кърджали? На София държавата дава под различна форма над 300 млн годишно, повече от целия бюджет на община Кърджали - стига се рИвали за глупости..
7
7
 
26
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Това на всички ни е ясно. Какво значи "неясни критерии" - те критериите са си много ясни, за тези който отпускат парите. Къде са ония гейове от Атака и как ще коментира болния - 133 лева при кмет от ДПС?Дано се задавят с тези пари.Оставка на най-смотаното правителство и най-смотаната коалиция.