Йовчев доволен от вота, но иска по-добри резултати в МВР

Акцията с жандармерията не е театър, отсече министърът
54
Йовчев доволен от вота, но иска по-добри резултати в МВР
Цветлин Йовчев. Снимка: БТА

Вътрешният министър Цветлин Йовчев обеща още по-добри резултати от работата на МВР, защото има визия и план как да се справи с престъпността.

След като вотът на недоверие към къбинета не мина в пленарната зала, той се похвали, че самооценката на настоящето управление е, че се справя по-добре от предишното.

"Но не сме доволни от сегашните резултати, имаме идея как да се подобрят нещата и ще работим в тази посока", уточни силовият министър.

Още по темата
Според него обаче е било абсолютно излишно в момента да се повдига темата за сигурността и да се привлича вниманието на обществото към проблеми, "които реално не съществуват, защото полагаме големи усилия и мисля, че всички ги виждат".

Като пример за това той посочи промените в разпределението на ресурсите на МВР, планирането, оперативно-издирвателната дейност.

"Това с жандармерията не е театър, вижте резултатите от последните два дни, освен това правим такава организация, че жандармерията оттук нататък няма да стои само по казармите, ами ще работи именно по битовата престъпност", закани се Йовчев.

Според него предварителното обявяване на спецакцията срещу дребните престъпления е било напълно необходимо.

"Хората в населените места трябваше да са подготвени за спецакцията, за да не се всява паника, там са предимно възрастни хора, биха се притеснили, ако се изсипе така жандармерията, така че трябваше да обявим предварително акцията", настоя той.

Йовчев сподели, че вече не обръща внимание на думите на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, помолен да коментира обвинението на ексвътрешния министър, че депутатът от ДПС Делян Пеевски управлява прокуратурата.

"Отдавна съм спрял да обръщам внимание, там са лъжи, клевети, интриги. Включително се опитва да ме вкара в някаква интрига с делото "Галерия", но аз нито съм откривал делото, нито съм се запознал с резултатите, нито съм подписвал използването на СРС-та", заключи МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Джандар Тъпоглавов преди 10 години
И ко прайме ся ,тва не ви ли е срам бе ,да не може чиляк нищо да открадне ,гледаш напред жандар ,обърнеш се влево пак жандар ,отдесно същото ,наведеш се гледаш жандарски ....обувки ...Боже стига с тоя цирк ,стига с тоя популизъм ,само контрол не стига трябва работа и образование за ромите ,иначе пак ще крадат .,дори и да докарате цялата китайска армия да пази селата
40
0
 
1
 
! Отговори
не става така! преди 10 години
Това е толкова тъпо, че няма накъде! Жандармерията не става за тази работа, защото нямамт познания за конкретния град/село/хората там. Това става единствено във всяко по-малко населено място да има по 1 стая на местни полицаи, с по 1 кола и 4-5 човека (две смени), които да познават местните хора и конкретно да решават проблеми-в Бг има около 2000 малки населени места и лесно може да стане с/у 100 млн.на година. Разходките на жандармерията са театър, без почти никакъв ефект, само разходи напразн
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да кажем ли,че и някои известни началници в миналото с опасни имена на опасни структури биха му завидели,че зад гърба си има две национал-социалистически движения и една шапка социалистическа като партия на военизирано крило на пролетариата за постигане на върхови резултати,но те тогава не са знаели нищо за мултикултуризма и анаболите за поемане и световни рекорди понеже работили само с две групи.
38
0
 
2
 
! Отговори
radostina.koleva.35 преди 10 години
И да си кажа - не виждам решение, освен ако не се уволнят незабавно всички полицаи по селата и кварталните РПУ-тата, ама нови кадри откъде г-н Йовчев?
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много добра инициатива от страна на Йовчев. Само жандармерията може да вдъхне респект и да стъпче битовата престъпност.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев е далеч по-респектиращ, като визия и поведение от Цеко Сифоня. Йовчев е мъжкар, докато Цвъко е тотален женчо. Само Роската Плевела го бие в това отношение, той определено е бил за момиченце.
35
3
 
2
 
! Отговори
radostina.koleva.35 преди 10 години
Битоват и уличната престъпност растат мълниеносно, а той ми говори- "имаме идеи", ами какви са?Да ти оберат дома, да ти изкарат животните от двора, да те пребият и ограбят на улицата, да ти откраднат колата - това са дребни престъпления, които лесно се разследват и може да има огромна успеваемост, само че МВР ги е определило за неприоритетни. А ползвайки се от това, кварталните сержанти и селските полицаи са се сдушили с крадците и уличнит хулигани, и получават "комисионни". Не виждам решение
34
0
 
3
 
! Отговори
Мирослав Недялков преди 10 години
Какви идеи имаш, като всеки ден по медиите се показват възрастни хорица, пребити и ограбени жестоко? Вие им казахте, че им пращате "Жандармерията" и те хоп, се скриха зад храстите при техните приятелчета- полицайчетата!!! Ето това е резултата.
33
0
 
8
 
! Отговори
Свидетел. преди 10 години
ПОРЕДНИЯ ЦИРК И СИМУЛИРАНЕ НА ДЕЙНОСТ.МИНИСТЪРА НА МИЛИЦИОНЕРИТЕ ЦЪКЛИН Й.ОВЧЕВ КАКТО ВИНАГИ ЛЪЖЕ И САМ НЕ СИ ВЯРВА.АКЦИЯ ЗА ПРОВЕРЯВАНЕ НА КНИЖКИ ДОКАТО ПРЕЗ СЪЩОТО ВРЕМЕ *** МИНАВАТ С ПЪЛНИ КРУЦИ КРАДЕНО КРАЙ МИЛИцИОНЕРИТЕ А ТЕ СЕ ПРАВЯТ ЧЕ НЕ ГИ ВИЖДАТ.ПОНЕ ТОВА ВИЖДАМ С ОЧИТЕ СИ.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не, Йовчев,акцията с жандармерията не е театър,цирк е.
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От думите на министъра си личи че е пълен профан и хал хабер си няма кое министерство ръководи !!! За негово сведение -жандармерията ,както и полицията не стои в КАЗАРМИ -вътрешни войски ги закриха преди 20 години !!! В жандармерията -РАБОТЯТ хора на заплата с нормирано работно време на които покрай тази театрална акция се плащат извънредни часове ,командировъчни и пр. от нац. бюджет -за да може после да отчитат дейност от рода на -бе заловен крадец на 5 кила картофи и 15 литра ракия в с. ***
30
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Доволни са и дори не съзнават как водят държавата към гибел! Какво огромно безочие, каква безпределна наглост има в душите на тези миниатюрни комунистчета, но с апетит за власт! Колко ли още ще ги търпим тези продажници?!
29
0
 
8
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Не е театър, а цирк.116 депутати от 240 подкрепиха правителството.Какво самодоволство и каква радост на управляващите. То не бяха прегръдки, ръкостискания и ръкомахания. Като бай Тошо на Първомайска манифестация.
28
0
 
7
 
! Отговори
никича преди 10 години
всички виждаме че е ТЕАТЪР и то с наши пари, както и съда тези дни заработи активно, започнаха популистки да се издават присъди на конвеер всеки денНо забравят да споменат за сметките за ток...защото мойта пак е надута!!!
27
0
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Като не е театър ,то тогава е цирк .Театър е когато половината от хората на МВР пазят зверилника или така нареченият парламент от народната любов.
26
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като жандармерията ще върши работата на полицаите, разпускайте ги ченгетата, няма само да дремят по храсталаците и за пет пари работа да не са свършили. Явно не се справят със задълженията си.
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев,ти подготви манипулираните материали за подслушванията от МВР срещу Цветанов и след това Дмитриевич те направи министър и зам.министър -председател за благодарност?Kажи на Цацаров ,че когато е изнесена и манипулирана класифицирана информация,трябва да се издири и лицето,което е извършило това деяние.В-к АФЕРА дава и допълнителни сведения за теб: afera.bg/mishena/46406.html
24
1
 
19
 
! Отговори
ЙОФФФЧО ЛЕВАКА преди 10 години
Е*АТИ И НАХАЛНИКА Е ТОЯ.НЕ БИЛ ОТКРИВАЛ "ГАЛЕРИЯ".ЕСТЕСТВЕНО-ОТКРИ ГО ПИСАНЧЕВ ,А ТИ СИ ПЛЪТНО ДО НЕГО,НАПРАВИ ГО ШЕФ НА ДАНС.ГРУПАТА ДРАШКОВ,ПИСАНЧЕВ,ЙОВЧЕВ,ВЕЛИКОВ Е ПАГУБНА ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО.ТЕ СА ПРЕДАТЕЛИ И ТАКИВА ЩЕ ОСТАНАТ. ПРЕДАТЕЛСТВОТО ПРЕДСТОИ.
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Овчев какви факти ,тиси шеф на МВР на най мръсното коромпирано мафиотско правителство,а гн Цветанов беше и пак щее на най демократичното правителство на МВР.Строяха всичко беше живо народа беше весел,интелегенцията беше щастлива,а сега всичко отиде в миша дупка,чакаве лошият късмет от сега нататък.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Аз обвинявам прокуратурата и полицията в съдействие и съучастие на престъпници. Престъпленията на лицата, които в момента са окупирали народното събрание , са следните бсп дпс и атака: хулиганство, нарушение на обществения ред, самоуправство, включително престъпление срещу държавата". пита прокуратурата, главния прокурор, градския прокурор на София и районна прокуратура защо не са се самосезирали вече една година и не реагират.