Караянчева скочи на Башев. Сакън, спря я Миков

ГЕРБ винят ДПС, че реализират сценарий за напрежение в Родопите
83
Караянчева скочи на Башев. Сакън, спря я Миков
Цвета Краянчева. Снимка: ГЕРБ

Уволнението на директора на училището в село Рибново Манчо Джуркин предизвика скандал и в парламента.

От името на ГЕРБ депутатът Цвета Караянчева обяви, че БСП, ДПС и "Атака" участват в реализацията на сценарий за ескалиране на етническото напрежение в Родопите.

Още по темата
Според нея поредната провокация на този етнически сценарий е политическото уволнение на Джуркин под диктовката на ДПС и в частност на депутата от движението Ахмед Башев, който беше кмет на община Гърмен.

"От ГЕРБ питаме кой е Ахмед Башев, че да уволнява училищните директори в Гоцеделчевско, има ли министър на образованието и защо той позволява на един депутат да уволнява училищни  директори", попита Караянчева.

Според нея е очевидно, че изкуственото нагнетяване на етническото напрежение не е случайно и то обслужва предизборните интереси на ДПС и "Атака".

Ахмед Башев обаче не й остана длъжен.

"Днес разбрах, че мога всичко, за утре съм поръчал сняг, ще има, щом мога всичко", иронично й отвърна той.

Башев продължи с тирадата си и обяви, че депутат от ГЕРБ от предишния парламент го е обявил за народен представител, а той всъщност е бил само "един селски кмет".

"Искам да ви кажа, че знам много добре къде ви стяга вас чепикът. Докарахте един автобус на изборите в Гърмен, но загубихте изборите. Даже ме обвинихте в някаква световна конспирация - тръгнахте от Рибново и стигнахте до Ирак", нападна ги от своя страна Башев.

Според него не може и дума да става за каквото и да било етническо напрежение в Рибново, защото там живеят само помаци.

Башев беше категоричен, че директорът на училището е уволнен, защото са установени повече от 50 негови нарушения.

"Той е изпитвал учениците не в класната стая, а в столовата при чиниите и вилиците, какво искате вие - да унижава децата ли?! Вашата цел е да не се образоват нашите деца, да стоят мирно и кротко, няма такова нещо, те ще се образоват като вашите деца", отсече депутатът от ДПС.

Заради обвиненията пък Цвета Караянчева поиска думата и с това ядоса председателя на парламента Михаил Миков.

"Това заприлича на селска седянка, тук не е парламент с дебати, а всичко се превърна в лично обяснение, сакън някой да не се обясни", скара се той на депутатите.

Въпреки това Караянчева обвини от трибуната Башев в клевети, но Миков й отне думата, защото не я е поискала по правилната процедура от правилника на Народното събрание.

"Г-жо Караянчева, не с тези селски номера". С тези думи той я отпрати да си седне на място, но тя продължи спора си с Башев, което провокира Миков да я упрекне, че не е "на стадиона в Кърджали".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
28
 
3
 
! Отговори
rustam преди 10 години
ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА ДО ПОБЕДАТА ПОБЕДАТА НАД ПАРТИЯ ГЕРБ ПАРТИЯ И МУТРЕНСКО ЧЕНГЕДЖЙСКИЯ СТИЛ НА УПРАВЛЕНИЕ УНИЩОЖИ ГЕРБ СПАСИ БЪЛГАРИЯ
33
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в наше село няма *** няма турци няма етническо напрежение.....
32
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Караянчева, удри по фесовете! Вън *** от НС!
31
44
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бой по герберските Тикви! Мачкай, Башев!
30
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Погледнете на това от хубавата страна. Всяко такова изказване стимулира нормалните, работещи и образовани българи да отидат до урните на следващите избори и да оставят преялата с власт ДПС в историята!
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" "Днес разбрах, че мога всичко, за утре съм поръчал сняг, ще има, щом мога всичко", иронично й отвърна той."Другата ирония е че уж правоверен като теб дето може всичко като кмет на община Гърмен всъшност не може да направи всичко, а самото село Гърмен преди дни бе разтресено от земетресение. Нечии гняв бих казал :)))
28
0
 
24
 
! Отговори
Maртин преди 10 години
Нашите, вашите.. Трябва си разстрел и това си е.. НЯМА НАШИ НЯМА ВАШИ! ВСИЧКИ СА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ!!!!!
27
0
 
44
 
! Отговори
маче преди 10 години
ДПС така е надупило БСП, че на столетницата са и изхвърчали очите и не вижда какво става в БГ.........,,О майко моя Родино мила защо тъй жално милно плачеш......."
26
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хард порно канал "Орлов мост" ще излъчи филма "Станишев целува Местан"
25
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Загрижил се Башев за образованието на децата?Нали той каза от трибуната на парламента ,че оброзованието не е важно.Той без образование като кмет направил много. Вище и какви са ни депутатите!
24
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
цирка продължава лошото е че е за наша сметка
23
56
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Башев!
22
15
 
8
 
! Отговори
ДО ДЕНИСЛАВ преди 10 години
Бе *** ДПС е във властта още по времето на великия ти псевдо цар. И на теб ли Волен ти е виновен за всичко ? Медиите ви промиха мозъка.
21
31
 
6
 
! Отговори
Джъстиса преди 10 години
ГЕРБ се правят на патриотиоядени нагли дембели братя и сестриНямат потенциал за нещо сериозно тия от ГЕРБкомунисти са
20
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко е виновен, че тези *** отново ни управляват. Да се маха заедно с Цветанов за да дойдат наистина кадърни хора в ГЕРБ!
19
6
 
31
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
До АТАКА-ПОБЕДА!Ако не беше Атака - ДПС нямаше да имат толкова гласове. Ако не беше продажното и малко човече Сидеров - нямаше да има областни управители от ДПС, нямаше Левски да е считан за терорист, нямаше да има искане за агитиране на турски, нямаше да се връщат джамии, че и градинки пред паметника на Ильо Войвода в Кюстендил, нямаше да се слагат барикади пред паметника на Левски.Ти си смотан ***, дано парите, който получиш за коментарите си, да не можеш да ги похарчиш. Аман от предатели
18
1
 
27
 
! Отговори
даскал Кольо преди 10 години
"Вашата цел е да не се образоват нашите деца, да стоят мирно и кротко, няма такова нещо, те ще се образоват като вашите деца" ... има ли по- голяма наглост от тази!!!??? Ботев и Левски ще се обърнат в гроба!
17
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Егати политиците имаме, каво ЕТНИЧЕСКО напрежение, какви 5 лева. Хората там са българи като мен, само дето са мюсюлмани, а аз - християнин.
16
18
 
7
 
! Отговори
от Гоце Делчев преди 10 години
Тази свръхпенлива жена Караянчева знае ли какви хора живеят в Рибново, за да говори за етническо напрежение. Там са само българи-мюсулмани т.н. помаци.
15
3
 
24
 
! Отговори
платен трол преди 10 години
Улисани в спора Боко или СерГея , които всъщност са двете страни на една и съща монета, не виждаме, какво става. Половин България се управлява от никому неизвестни, но за сметка на това фанатично предани на лидера си фесове. В районите с преобладаващо турско население, българите са все по-репресирани, но нас това не ни интересува, важното е Станишев да падне или Боко повече да не се върне( според предпочитанията ). Много глупав народ сме, постоянно го доказваме.