Рибново настръхна, уволнили школски директор по куриер

Вече втори ден учители и ученици протестират, не влизат в клас
Обновена: 21 фев 2014 09:14 | 21 фев 2014 09:04,
66
Рибново настръхна, уволнили школски директор по куриер
Училището в Рибново. Снимка: uchilishta.guide-bulgaria.com

Вече втори ден в село Рибново тече учителски протест заради уволнението на директора на училището.

Преподавателите и близо 450 ученици не влязоха в клас и днес, като застанаха зад бившия си вече ръководител Манчо Джуркин. Според тях уволнението му е по политически причини и зад него стои депутатът от Ахмед Башев.

"Уволниха ме по куриер, докато бях в болничен", коментира Джуркин пред bTV и настоя, че уволнението му безспорно е политическо, "под диктовката на Башев".

Според него в Родопите текат асимилационни процеси с цел истинските български мохамедани да не са учители, а на тяхно място да дойдат помаци, каквито Ахмед Башев иска да влязат и в ДАНС.

"Тук съм дал живота си, това е моето родно училище", каза Джуркин, който бе категоричен, че ще обжалва в съда заповедта си за уволнение.

"100% ще обжалвам, защото тя е отвсякъде неиздържана и по всичко личи, че заповедта е политическа”, заявява Джуркин.

Учителите пък са категорични, че няма да влязат в клас до връщането на директора на поста му. Опасяват се, обаче, че следващите уволнени ще са те.

Местните от Рибново коментират, че се очакват още 2 уволнения на директори в района, едното от които ще е в Гърмен.

Официално отстраняването на Джуркин е заради провеждане на изпити в стола на училището. Той подписал заповед, с която разрешава учениците, обучаващи се в самостоятелна форма, да положат изпит в столовата.

Оправданието на директора - така не се пречи на учебния процес в училището, а в стола е оформен специален кът за изпити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
26 - сложих ти - по погрешка, вместо +За новината нямам думи, чудя се защо се позволява това и никой нищо не прави, тези да не видят никога повече власт
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това минава всякакви граници!
59
4
 
2
 
! Отговори
Миро преди 10 години
Защо сега Герб, толкова скачат заради това уволнение, като бяха на власт забравиха ли те колко уволниха, някои от които сигурно и техни членове, каквото правиш, такова ти се връща, да не изпадат в драми във парламента.
58
0
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Всичките напрежения между християни и мохамедани са си изкуствено набити от политици и медии. Като отидеш в родопите гледаш джамията и църквата врата до врата и като питаш хората що така те гледат като ***. А само факта че учители и ученици застават за човека е достатъчен да повярвам че си върши добре работата и ши*ните партиици пак ще правят мазало. Как не можахме като Дания да се самоуправляваме без парламент? И ние сме толкова колкот и те.Жалка история.
57
2
 
9
 
! Отговори
НАЦИ преди 10 години
Много си ги обичам помаците. Те са си най-българи от всички нас. Не знам защо точно са сменили вярата. Но това не е толкова важно, ако обичат България. Всеки който милее за Отечеството е мой брат. Не ме интересува в какъв храм влиза да се моли и как нарича Плана.Ние сме първо един народ и после сме различни по вяра или по цвят на очите!!!!!
56
1
 
6
 
! Отговори
ОСМАН АГА преди 10 години
До ВладимирИ аз имах уникални приятели турци в казармата, по-вярни от българите. и в чужбина съм учил, работил и живял с турци. накрая разбрах, че са фалшиви приятели. всеки си гледа интереса и расата. само ние българите не го правим. българите са най-нещастната нация от всички 190 с които съм имал контакт. ние сме обречени и мъртви...малоумието и завистта ни убиха...
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди години работих в Италия с хора от Рибново. Те бяха съвсем нормални и разумни хора и нямам лоши впечатления от тях.....Добър си ни е народа ,но всички управници до сега имат по-голяма грижа за собственото си благополучие отколкото за общественото. Спомнете си понятието "политическа класа" от близкото минало и "правоимащ" от малко по-далечното............
54
1
 
9
 
! Отговори
европеец преди 10 години
ей, малките, четете малко история за да знаете кога какво е заложено и как то продължава и сега, дирижирано от БСП (някогашното БКП) и от техните придворни дами ДПС...Това си е чист АСИМИЛАЦИОНЕН процес и много ЖАЛКО, че не се тръби за това по медиите, а продажните медии ни занимават с всичко друго, но не и с важни теми за България! Още преди 30 години се водеше такава кампания, обяснете си вие защо! Мислете и четете!
53
11
 
5
 
! Отговори
... преди 10 години
македонски, ами за кого да гласувам бе, брат? За *** и цецко дето съсипаха бизнеси къде на когото хванат! Без пари и работа стои ли се,а? С тия поне човек може да се разбере, докато ония - с голямата секира е*аха майката на сума ти хора!
52
2
 
7
 
! Отговори
:) преди 10 години
До македонскиМного добре казано, брато, тъкмо щях да пиша същото.
51
4
 
28
 
! Отговори
македонски преди 10 години
Представяте ли си що за *** трябва да си, за да знаеш, че когато гласуваш за БСП, всъщност гласуваш за ДПС. И въпреки това да го правиш..
50
3
 
5
 
! Отговори
до 48 и 49 преди 10 години
Много сте смешни такива като почнете да с еаргументирате с история какво ебило преди 100, 200, 1000 г. Пич, били каквото било- вече е е отдавна в миналото,сега е друго. Нито армия имаме,нито сме на 3 морета....така че какво е било преди, няма никакво отношение какви сме сега, защото реалността я виждаме вси1ки.
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Рали1Ох това боли,истината винаги боли.Грък читав няма,тракиец да.
48
0
 
10
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
46 Яни ,Само малко от историята-изгонването на гръцките владици от Българските земи ; Една много малко известна Петричка война,при която твоята "Велика гръцка армия "е отблъсната от малобройна погранична стража и дейци на ВМРО -1925 г.
47
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господи, какви сатези уродливи дрехи на снимката, какви са тези шалвари в 21 в, в европейска държава. Няма ли анадол за тях, че тук ми седят. Отврат! Ей това искаше да махне Т.Живков- да ги направи цивилизовани, без шалвари, фереджета и ***. Ама дивакът си остава дивак и иска в мизерия и мръсотия и невежество да живее. Ужас
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЯНИ СПИРОСЯ марш в Гърция,България е била до Бяло море,да си искаме територията и ние ли?
45
2
 
9
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
До ЯНИ СПИРОСеи грък *** ...да се махаш от тука щи майата проста! На ГРЪК ГРЪБ НЕ ДАВАМ!! Знаеш ли го това? Знаеш ли че е казано преди 100 години когато вие долни мръсни гърци ни забихте нож в гърба след като НИЕ вие помогнахме да се освободите от турското ви робство така ни го върнахте , че лошо ни стана но въпреки това дори и с помоща на Англиа и Франция и Сърбия ви изибихме до крак !! Долни гърци вие сте женствен народ няма нищо мъжко във вас предатели долни !! И сега пак предавате!
44
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВИЛИАНКакво сътвориха ДПС за тези години,напиши поне едно нещо което са предложили и довършили в тези години,не говоря за водни огледала,цанков камък и др.Не говоря и за проектите по ВиК за по един или три милиона за село с 150 жители,нещо за България да са направили.Само техните кръгове ги интересуват,това си е истината.Затова не ги хвали..
43
26
 
1
 
! Отговори
ЯНИ СПИРОС преди 10 години
Гръцката армия трябва да се намеси на север от КПП ''ЕКСОХИ''..РИБНОВО Е САМО НА 35-40 КМ ОТ ПУНКТА ДО ХАДЖИДИМОВО.РОДОПИТЕ СА ГРЪЦКА ПЛАНИНА .
42
1
 
32
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
Най - дбрия ми прятел в казармата беше турчин от него видях по добро от колкото от някой българи ! Така, че да се говори за това , че българи не уважават турци няма как да е истина! Причината за всичко е мръснишката псевдотурска партия на Доган световноизвестниа мафиот !!! Нарочно се насъсква народа един срещу друг защото Доган и компания имат интерест от цялата тая работа - финансов! Комунистическите масови убийци това работят цял живот и всички който гласуват за тях ги подкрепят в мародество!