Цветанов: Не може да се говори за провал на делото "Октопод"

Прокуратурата да даде отговори, поиска бившият вътрешен министър
Обновена: 1 мар 2014 17:21 | 1 мар 2014 14:02, Петя Славова
75
Цветанов: Не може да се говори за провал на делото "Октопод"
Снимка: Булфото

Не смятам, че в някаква връзка трябва да търсим провал на делото "Октопод", а ако има такъв, мисля, че прокуратурата е тази, която трябва да даде отговор. Това отговори в Кърджали на журналистически въпрос по повод прекратяването от Специализирания наказателен съд на делото "Големият Октопод" бившият министър на вътрешните работи и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той допълни, че всичко, което се извършва, като процесуално-следствени действия и всичко, което се внася като обвинителен акт минава "през призмата на това как възприема прокуратурата и как възнамерява да реализира производство", пише БТА.

Попитан къде според него се е родил политическият проект "България без цензура", Цветанов отговори, че може би Сараите са генезиса на всичко това, което се случва, а това, което бил чувал е, че от 2005 г. имало ясно структурирана посока за овладяване на медийния пазар, точно от кръгове около ДПС.

Още по темата

Според Цветанов съществува политическо задкулисие, а общественото внимание бива измествано, като през 2013г. вместо за избори, програми и развиване на регионите, се говорило за незаконните подслушвания и "държавния преврат" който се правел с бюлетините от Костинброд.

Сега идват Евро избори и никой не говори за тях, обаче говори за Столична община и за други общини, които се управляват от ГЕРБ, каза още Цветанов.

Той е в Кърджали по повод 7-годишнината от създаването на областната организация наГЕРБ в града, за което отбелязване по-късно през деня се очаква да пристигне и председателят на партията - Бойко Борисов.

Както Dnes.bg писа делото "Големият Октопод" бе прекратено след разпореждане на съдия Биляна Вранчева.

Четири години след акцията срещу Алексей Петров и още няколко души прокуратурата не успя да внесе в съда обвинителният акт по главното от трите дела срещу бившата барета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
1
 
! Отговори
5555 преди 10 години
До 52 Анонимен:Не е заради Цв.Цв.,а заради прокуратурата,***! Прокуратурата е независима институция.
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледам гнусния милиционер-физкултурник и се чудя как е възможно такъв тапир да ни е бил министър.А като си помисля , че за малко не стана и президент , направо ми се повръща.Не че помака *** е нещо, но този е отврат.
52
3
 
6
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 10 години
Цецко, ако лоялният гражданин Алексей Петров е българският ,, капо ди тути капи" и е оправдан от съдът това е лошо за всички.Но ти бе шеф на МВР и ти и твоите подчинени се оказвате пълни мърлячи неспособни да съберете годен ,,матрял", който да издържи в съда.Уж имаш подкрепата на партньорски служби от краварско и ЕС.Въпросът ми е-Като си се усрал не до ушите, а по нагоре и дишаш със шнорхел за да не се удавиш в собствените си защо се кандидатираш пак за политик и ,,вожд"?
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Читателю, българино, не вярвай на петте жалки платени писачи,а пиши наведнъж в GOOGLE Алексей Петров, Братя Галеви, Румен Петков , БСП , сараите, Пеевски и ще ти стане ясно всичко.
50
1
 
6
 
! Отговори
мой преди 10 години
А бе, хора добре ли сте, изкарахте престъпниците невинни!
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХЕМ ЛЪЖИ, ХЕМ СИ ВЯРВА.
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***!!!
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЗИ АКО ПОЛУЧИ ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР, ТРЯБВА ДА СЕ РАДВА.
46
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И БОЙКО НЕ Е СТОКА, А *** ТОЗИ Е ПЪЛЕН ***!!
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЛО, ДОН ЦЕЦИ, ТИ СИ НАЙ- ГОЛЕМИЯ ОКТОПОД.
44
4
 
5
 
! Отговори
6666 преди 10 години
Нещо не схващам,какво ви е виновен Цветанов,че А.П. си е закупил прокурорите и бавят 4 год. обвинението съвсем умишлено,за да минат всички срокове.
43
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дамбовеца каза,че вече е завел дело в Страсбург и със сигурност ще го спечели,а ние с още по-голяма сигурност ще плащаме,заради човешкото подобие носещо името Цветан Генчев Цветанов!
42
7
 
7
 
! Отговори
пенюо преди 10 години
Всичко като апартаменти не го реализира прокуратурата ся чакаме нап,или да умре тъща муТоя обитак знае 20 думи и ги повтаря като ***/какъвто и е/
41
6
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
***,по-*** и най ***!!!!Да видим кой ще плаща като осъдят България в Страсбург.А кой ще плаща изхарчените през тези 4 години пари,а те сигурно не са малко-ти ли Цветанов или народа.Заради тъпите ти акции колко пари се похарчиха.Искам някой да внесе искане до НС да се разследва колко пари са похарчени за неуспелите акции на Цветанов- за полиция,за прокуратура,за съд,в Страсбург и Герб да ги върне на държавата.
40
0
 
2
 
! Отговори
misil преди 10 години
roditelite na vsicki koito derebeist vat v bg-sa mrasnizi. s debeli pensi i ohrana.malcat gadovete i gledat kakvo praviat s balgaria,tezi koito sa gi rodili-mnogo da sa prokleti ot salzi narodni,hliaba koito iadat da im zasiada
39
8
 
6
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Цецо,престани да изсипваш "Бълвоч" в политическите настроения ! Много дообре занеш,че Доган,както и ДПС не са ключов фактор,не го ли знаеш това ? Обаче теб те интересуват "Метафорите" и "конфронтационните програми"-всъщност-"Разорен политическият мир в страната! "Етничеката карта" е вече бита карта,така,че не се прави на "дръж ми шапката"(Гитти пека-гел мееди !"). А Флоров ,как си мислиш,че ще "изяви" надежността на твоята политическа Находчивост.Вече живееш в други времена,не във времената на "Мутренският преход" ! Затова,добре ще бъде: "да клюмнеш ушите -Малко!"
38
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
CECO PRADECO PAK SE ISPUSNA
37
0
 
8
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 10 години
ВСИЧКИ, всички без изключения, ама наистина всички сегашни политици ги сънувах окачени по дърветата.А народа беше усмихнат.
36
10
 
11
 
! Отговори
до 33 преди 10 години
Не е въпроса,м че са шест, а че ги е купил със злоупотреби, разбра ли *** *** герберска, на *** ***, ***!!!!!!!!!!! Никога повече ГЕРБ!!!!!!!!!!!
35
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ушев Цецо пак си бърше *ия *** със съдебната власт.