При необходимост Плевнелиев свиква КСНС за Украйна

"Нека украинският народ сам реши бъдещето си по демократичен начин"
Обновена: 2 мар 2014 10:45 | 1 мар 2014 20:48,
206
При необходимост Плевнелиев свиква КСНС за Украйна
Росен Плевнелиев Снимка: БТА

При необходимост президентът Росен Плевнелиев ще свика Консултативния съвет за национална сигурност във връзка със ситуацията в Украйна, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

През май т. г. предстои провеждането на президентски избори в Украйна. Нека украинският народ сам реши бъдещето си по демократичен начин, се казва още в съобщението.

В него се посочва още, че президентът Плевнелиев следи с огромна загриженост развитието на ситуацията в Украйна след приемането на постановление на Съвета на Федерацията на Русия, с което се дава разрешение за използването на руски въоръжени сили в Автономна република Крим.

Още по темата
Държавният глава нееднократно е заявявал, че единственото устойчиво решение може да бъде постигнато по мирен начин и ако се гарантира териториалната цялост и суверенитетът на Украйна. Използването на военна сила за окупирането на чужди територии е нарушение на правилата на международното право.

Президентът призовава Съветът за сигурност на ООН и страните-гаранти за сигурността на Украйна, съгласно Будапещенския меморандум от 1994 г., да осигурят мирно решаване на проблема и да не се допуска по-нататъшна ескалация на напрежението.

България изразява силна загриженост от решението на Съвета на Федерацията на Русия да разреши използването на руски въоръжени сили на територията на Украйна - в Автономна република Крим, се посочва в изявление на министъра на външните работи Кристиан Вигенин, разпространено от МВнР.

Настояваме да не бъдат предприемани действия, които биха могли да застрашат териториалната цялост и суверенитета на Украйна и да дестабилизират целия регион. Призоваваме всички страни към сдържаност в изявленията и действията, диалог и предприемане на спешни мерки за деескалация на напрежението на Кримския полуостров, се казва в изявлението.

Очакваме извънредното заседание на външните министри на ЕС в понеделник да излезе с ясни послания и предложения за намирането на мирен изход от настоящата криза, в подкрепа на стабилизацията, правовия ред, демократичното развитие и икономическото възстановяване на единна Украйна, се изтъква в заключение в изявлението на Кристиан Вигенин.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се появи един малко по интелигентен президент , и *** ще полудеят . Дерзайте, за това се плаща...
139
0
 
0
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Съжалявам украинския народ. 1. Бандеровските ФАШИСТИ тренирани от ЦРУ в Полша и Литва реват и се оплакват Бият ни!2. Лидерът на Десния сектор Диитрий Ярош е поискал терористите от Ал,Кайда в Чечения на Доку Умаров да започнат атентати в Русия!! И какво изплува След Африка и Сирия ЦРУ и Ал,Кайда пак са в един отбор!!!3. Така става, когато оставяш няколко хиляди дрогирани *** да ти решават съдбата. Дано по-бързо САМИ натирят метежниците и самозваното им правителство, за да проведат избори за нормално управление..
138
0
 
6
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Ето кой командва светаПлевнелиев България е за запазване на суверенитета, териториалната цялост и демократичното бъдеще на Украйна При необходимост ще свикам дори КСНС Стреснат от този заповед:Путин внесе в Съвета на Федерацията искане за изпращане на руски въоръжени сили на територията на Украйна до нормализиране на обществено-политическата обстановка в страната- "...Използването на военна сила за окупирането на чужди територии е нарушение на правилата на международното право..."- А каза ли го на турския външен министър на Турция... ЗАРАДИ КИПЪР...???- Паля
137
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТошкоУ-у-у-у-у-у ***
136
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевнелиев, ти си позор за президентската институция.
135
0
 
11
 
! Отговори
бай Ташунко сапа преди 10 години
Ауууу, той бил огромно загрижен. Аве Плевньооо, Плевньо. *** пита ли Тиквата дали да си загрижен за Руснаците или Украинците - а? Ха-ха-ха
134
0
 
11
 
! Отговори
Киров преди 10 години
Г-н Президент . Господин главнокомандващ на българската армия . Не е ли редно в България да се направи преглед на всички които имат дейност по опазване целостта на България . При евентуален сблъсък на Русия и Украйна да се помисли върху запасите от горива , резерви и запаси . Ако ще се събирате само за да се събирате на това КСНС само за спорта няма смисъл кафенета из София бол .
133
0
 
10
 
! Отговори
Кольо преди 10 години
Или - моля, открийте на снимката поне една макар и мноооого мъничка прилика с Апостола и получавате 1 милион и участие в Биг Брадър, Бай брадър, "стани богат", "национална лотария", втори тото шанс, трети тото шанс и това заедно със същият този президент.
132
1
 
10
 
! Отговори
Кольо преди 10 години
Ега ти президента имаме, че и изстипосан пред портрета на Апостола. Поне фотографите да имаха малко мозък-нямаше да го снимат така, че всеки да прави сравнение. Моля открийте стоте разлики.
131
0
 
8
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Този говори само каквото Буда му нареди!!!В случая щом БСП е с ПУтин значи ще e против Путин!!!!! :D
130
0
 
10
 
! Отговори
Кольо преди 10 години
Не се шашкайте. *** ще прати Боко да им разкаже играта - и на украинци и на руснаци и на хамериканци. Само като ги погледне накриво-и готово. *** просто има друга работа сега.
129
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна,ако рече да се опълчи на Путин,ще загуби половина та си територия!
128
1
 
8
 
! Отговори
неутрал преди 10 години
Я си трайте, не се набетвайте между шамарите!Колкото сме по неутрални толкова по добре за нас.
127
0
 
9
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Уффф тоз пък къде се слага. Видяла жабата..... Ай скрий се бе ***, кой се съобразява с теб. Ти семейството се не можеш да оправиш, тръгнал световната политика да бистри.
126
2
 
11
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Абе не се изказвай бе мишок поставен. Ти ли ще коментираш и даваш съвети на титаните! Дано да се разрази конфликта с пълна сила и да стигне до България че братята руснаци да те приберат и тебе където ти е мястото!
125
0
 
12
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 години
Плевнелиев е единственият българин, убеден в собствената си значимост. Симпатичен младеж е и за снимка става. За друго - не!
124
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Консултативния съвет за чия национална сигурност ще свиква тоя, нашия ли, украинския ли, бразилския ли, може ли да си прави рекламата с по-адекватни средства?
123
0
 
11
 
! Отговори
любо преди 10 години
тоя па кой го пита
122
1
 
4
 
! Отговори
до турчин преди 10 години
Е, вие турците сте световно известни акъллии. Затуй и имате толкова шампиони по шах, например.
121
0
 
10
 
! Отговори
Демократ преди 10 години
Тази нещастна шушумига, това жалко нищожество, подтикнат от американските си господари, ще бистри световната политика.