При необходимост Плевнелиев свиква КСНС за Украйна

"Нека украинският народ сам реши бъдещето си по демократичен начин"
Обновена: 2 мар 2014 10:45 | 1 мар 2014 20:48,
206
При необходимост Плевнелиев свиква КСНС за Украйна
Росен Плевнелиев Снимка: БТА

При необходимост президентът Росен Плевнелиев ще свика Консултативния съвет за национална сигурност във връзка със ситуацията в Украйна, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

През май т. г. предстои провеждането на президентски избори в Украйна. Нека украинският народ сам реши бъдещето си по демократичен начин, се казва още в съобщението.

В него се посочва още, че президентът Плевнелиев следи с огромна загриженост развитието на ситуацията в Украйна след приемането на постановление на Съвета на Федерацията на Русия, с което се дава разрешение за използването на руски въоръжени сили в Автономна република Крим.

Още по темата
Държавният глава нееднократно е заявявал, че единственото устойчиво решение може да бъде постигнато по мирен начин и ако се гарантира териториалната цялост и суверенитетът на Украйна. Използването на военна сила за окупирането на чужди територии е нарушение на правилата на международното право.

Президентът призовава Съветът за сигурност на ООН и страните-гаранти за сигурността на Украйна, съгласно Будапещенския меморандум от 1994 г., да осигурят мирно решаване на проблема и да не се допуска по-нататъшна ескалация на напрежението.

България изразява силна загриженост от решението на Съвета на Федерацията на Русия да разреши използването на руски въоръжени сили на територията на Украйна - в Автономна република Крим, се посочва в изявление на министъра на външните работи Кристиан Вигенин, разпространено от МВнР.

Настояваме да не бъдат предприемани действия, които биха могли да застрашат териториалната цялост и суверенитета на Украйна и да дестабилизират целия регион. Призоваваме всички страни към сдържаност в изявленията и действията, диалог и предприемане на спешни мерки за деескалация на напрежението на Кримския полуостров, се казва в изявлението.

Очакваме извънредното заседание на външните министри на ЕС в понеделник да излезе с ясни послания и предложения за намирането на мирен изход от настоящата криза, в подкрепа на стабилизацията, правовия ред, демократичното развитие и икономическото възстановяване на единна Украйна, се изтъква в заключение в изявлението на Кристиан Вигенин.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kakto 25 god vie reshihte za balgaria s prevrat doblestna slyjba na amerikano cionistkia rejim ot evrei .
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kakto 25 god vie reshihte za balgaria s prevrat doblestna slyjba na amerikano cionistkia rejim ot evrei .
118
3
 
2
 
! Отговори
Турчин преди 10 години
Българина многократно показва в коментарите си че няма мозък.Къде е НАТО къде е Москва.
117
1
 
13
 
! Отговори
ваня преди 10 години
Този пък какво го интересува кай отива за Хасково и кой се връща от Чирпан. Не дай боже да стане нещо с България е свършено заради американските бази които са у нас.От турско до сега чужди бази не е имало в България.
116
0
 
6
 
! Отговори
до ГЛВНОКОМАНДВАЩИЯТ преди 10 години
Одеска област / Буджак/ =150 000 души. Запорожка =27 500 души.Николаевска=5 500 души. Хорсонска.=5 200 души. Кировогородска=2 200 души . ТОВА СА БЪЛГАРИ ПО ОФИЦЯЛНАТА СТАТИСТИКА И ИСТОРИЧЕСКА ,ЕТНИЧЕСКА И ВСЯКАКВА ПРЕНАДЛЕЖНОСТ . АКО БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ НЕ РЕАГИРАТ И НЕ ЗАЩИТЯТ НАШИТЕ БРАТЯ . ЩЕ И ОТНЕМЕТ ТИТЛИТЕ ПОЛИТИЦИ ,ПРЕЗИДЕНТ И ТАКА НАТАТАК .ОСТОРОЖНО ДРУЗЯ
115
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЛКОТО И ДА СЕ ПЕНЯВАТ ПО ФОРУМИТЕ НАШЕНСКИТЕ СОРОСОИДЧЕТА И МАЙМУНЯКА В БЕЛИЯ ДОМ ДА ПЛЕЩИ ГЛУПОСТИ С НЕКАКВИ ИЗОЛАЦИИ ВЕЧЕ КРИМ Е ИЗЦЯЛО ПОД РУСКИ КОНТРОЛ,ЛЕТИЩА,ПРИСТАНИЩА,ДЪРЖАВНИ УЧРЕЖДЕНИЯ ,ВОЕННИ ПОДЕЛЕНИЯ ,ВСИЧКО,ДАЖЕ И ФЛАГМАНА НА УКРАЙНСКИЯ ФЛОТ СВАЛИ УКРАЙНСКЯ ФЛАГ И ИЗДИГНА НА МАЧТАТА СИ РУСКОТО ЗНАМЕ ПРИСЪЕДИНЯВАЙКИ СЕ КЪМ ВМФ НА РУСИЯ,В ХАРКОВ,КЕРЧ И ДОНЕЦК НАД СГРАДИТЕ НА МЕСТНИТЕ УПРАВИ СЕ ВЕЕ ВЕЧЕ РУСКИЯ ФЛАГ
114
0
 
8
 
! Отговори
Палячо преди 10 години
Ей *** Боко Тиквата сега и тази глупост ли ти пошушна.Нещо друго не ти ли каза Тиквата.Например да си изпикаеш и да не мислиш за Русия.Тя си има президент и то железен а не *** като теб.
113
0
 
9
 
! Отговори
ИБРИКЧИЯТА ПРЕДАТЕЛ преди 10 години
Полша играе ВА БАНК, тъй като иска да си върне Западна Украйна ( Галиция), за това те обучаваха Бандеровските неофашистки банди на полска и литовска територия . Сега под ръководството на полски католици се завземат и унищожават православни църкви и манастири .
112
0
 
10
 
! Отговори
ПОМАКА президент преди 10 години
Лидерът на украинските националисти от Правия сектор Диитрий Ярош е поискал терористите в Чечения на Доку Умаров да започнат атентати в Русия ! Това е силният човек на запада . Според западняците, това е демокрацията .
111
0
 
11
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
Путин сигурно вече се търкаля под бюрото от смях !
110
0
 
8
 
! Отговори
Македония=Украйна преди 10 години
Не си ври носа там където не ти е мястото.Навряхме се в Ирак,Афганистан,Косово ,Сърбия и накрая какво -омраза и кофчези.Украйна си има вътрешен проблеми тяще си го реши.Има ли Македония плевня и кой цар упрявлява в Охрид???Къде е създадена Русия и има ли такава нация украинец и кой я създаде тази държава?? Сталин.
109
0
 
14
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
"При необходимост Плевнелиев свиква КСНС за Украйна" - ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААААААААААААААААААА , и какво ще направиш бе мижетурко ? Ще изпратиш 25 000 ни "армия" от която половината жени и всичките ни 10 джипа 5 танка 2 самолета и 1 фрегата срещу Русия ли ? По- добре кажи на господарите ти във Фашингтон да ти изпратят по - добри лекарства , *** !
108
2
 
0
 
! Отговори
ohluv преди 10 години
koito se bavi s referendumite, barza posle s orajiata.
107
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕКА УКРАИНСКИЯТ НАРОД САМ РЕШИ СЪДБАТА СИ- КАЗВА СЪЩЕСТВОТО , НАЗНАЧЕНО ЗА ПРЕЗИДЕНТ, НО СЕ КАНИ ДА СВИКА КСНС- КАКВО ЩЕ РЕШАВА ТОЗИ СЪВЕТ- СЪБДАТА НА УКРАЙНА ? И ТОВА АКО НЕ Е НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА ОТ ЧОВЕК, КОЙТО СЕ БАРА ЗА ДЕМОКРАТ- ЗДРАВЕ МУ КАЖИ !
106
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин да внимава и да послуша Плеви иначе ще пренасочи цялата ни армия от Авганистан и тогава ще видим кон боб яде ли ха....ха
105
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турция може да предприема много работи,но не и България
104
10
 
1
 
! Отговори
гошо тъпото преди 10 години
За да не триете написаното ще напиша . Умен е президента Турция защитава цялоста на Украйна заради кримските татари които са тяхната кръв. Ние също трябва да е защитаваме.
103
0
 
9
 
! Отговори
Петър преди 10 години
Ауу!!! Вече виждам как на Путин му треперят гащите.
102
3
 
16
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Ало президента Плевналиичо , гледай да не ни скараш с Русия, че като се дръпнат руските туристи и ще почнат фалитите на хотелите по черноморието .А собствениците ще те докопат, не се притеснявай.Ще са ти Много задължени ........ не можеш си изхарчиш крадените милиони .
101
2
 
11
 
! Отговори
б. борисов преди 10 години
Плевчооо, пак си дал интервю без да ме питаш и къв съвет ще свикваш? Ти си си обикновен човек бе.....