Евровотът ще бъде по новите правила!

Манолова очаква ветото на президента по Изборния кодекс да падне в НС
Обновена: 3 мар 2014 14:53 | 3 мар 2014 14:52, Веселина Йорданова
70
Евровотът ще бъде по новите правила!
Мая Манолова. Снимка: архив, БулФото

Ще обсъдим и ще отхвърлим утре ветото на президента върху новия Изборен кодекс. Той е последователен в намерението си да пречи на влизането в сила на новия Изборен кодекс, но както сме казали - евроизборите ще се проведат по новите изборни правила, защото такова е очакването на хората. Това каза в Кюстендил заместник-председателят на парламента Мая Манолова.

Новият кодекс не е съвършен, но със сигурност създава една много по-добра уредба срещу купуването на гласове и контролирането на вота, допълни Манолова, цитирана от БТА.

Още по темата
Според нея мотивите за ветото на президента, което ще бъде обсъдено утре, са несъстоятелни и очакванията са, че всеки един от тях утре ще бъде опроверган както на заседанието на комисията, така и по време на извънредното заседание на парламента, "за да няма капка съмнение, че това, което се предлага като нов изборен регламент, наистина е най-доброто, което в момента очакват хората".

Манолова коментира още, че предложението за референдум от президента по въпроси, които се отнасят до изборния процес, е неочаквано, след като той е отсъствал по време на дебата по новите изборни правила, който се състоял повече от седем месеца.

Да се надяваме, че поне в следващата фаза - структуриране на ЦИК, в която президентът има своите отговорности, ще се движи конструктивно и в съответствие със зададените в Кодекса срокове, каза още Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крива ще излезе усмивката ти, г-жо Манолова. Манипулациите ви бяха безпогрешно разпознати пак и това няма кой да ви прости. Сметки без кръчмар направихте с костинбродските бюлетини и решихте, че може да продължите с манипулациите. Стомната се счупи този път. Лъжливото овчарче най-после ще получи това, което отдавна заслужава. Безочливостта на социалистическите милионери и техните сподвижници ще бъдат поставени на място. Идва Видовден и няма как да го спрете.
60
3
 
0
 
! Отговори
Gang Bang преди 10 години
Нека Плевнелиев се замисли за своите действия и престане да саботира.Той наложи това вето на инат.
59
3
 
0
 
! Отговори
Евгени преди 10 години
Вето се налага с мотиви, а не само за спорта, така че най-естественото решение е то да бъде отхвърлено.
58
3
 
0
 
! Отговори
Dimitrov преди 10 години
Няма основание президентът да налага вето на изборния кодекс.
57
0
 
0
 
! Отговори
Пророк преди 10 години
Вярно е- ветото ще падне.
56
3
 
0
 
! Отговори
Stefanova преди 10 години
Няма случай до сега вето на президента Плевнелиев да не е било отхвърлено. Така се получава, когато работиш напук, защитавайки само собствените си интереси.
55
2
 
0
 
! Отговори
Български гражданин преди 10 години
Късно е либе за китка. Мая Манолова организира дискусия по Изборния кодекс, не зная да е имало някакви пречки за участие в нея. Плевнелиев можеше също да се включи и да изложи предложенията си.
54
3
 
0
 
! Отговори
K. Metodiev преди 10 години
То и президентът знае, че ветото му ще бъде отхвърлено, но го наложи, заради симпатичните му хора.
53
2
 
0
 
! Отговори
Информатор преди 10 години
Мотивите не са сериозни, затова ветото ще е безуспешно.
52
4
 
0
 
! Отговори
зрител преди 10 години
Очевидно e, че Плевнелиев се страхува от Мая Манолова, защото може да заеме мястото му на президент.
51
3
 
0
 
! Отговори
Веско Василев преди 10 години
Когато гениалната монтанска юридическа мисъл Фидосова внесе предния Избирателен кодекс, според ГЕРБ той беше гениален, а за този казват, че е лош, въпреки мнението на всички експерти (включително и близки до ГЕРБ и Президента), че е много по-демократичен от предходния. В следващия момент президентът налага вето. Как да се тълкува подобна позиция? Не е ли напълно естествено утре ветото да бъде отхвърлено.
50
0
 
3
 
! Отговори
Мале ама грознаа !!! преди 10 години
Това Грозното и *** от кюстендилско пак започна да грачи! Майко мила ама проЗДоо! Нея ако я бяха питали кой е автор на българския химн и кой - на музиката щеше да отговори,че автор на текста е украинецът Станишев , а на музиката -Антон Кутев!
49
0
 
7
 
! Отговори
void преди 10 години
... Кога ли ще ги изхвърлим от парламента
48
0
 
4
 
! Отговори
do koga? преди 10 години
смее се маиче , ж сливен вече питат за тебе кога ще им станеш съквартиранка. ако не тисе иска сама да отидеш ще ти помогнем .затова сме приателите все пак
47
0
 
6
 
! Отговори
пиар агент преди 10 години
Вихаре, Вихаре никога не е късно да станеш за резил. Ти си толкова неграмотен, че не знаеш за какво става на въпрос. Жалко, че за една ракия си готов и майка си да продадеш.
46
0
 
11
 
! Отговори
психолог преди 10 години
Толкова долна и противна жена не съм виждал в българската политика. Това изчадие го съдиха с Корнелия Нинова за корупция и сега е зам. председател на НС. Боже господи докъде го докарахме.
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И БСП ще ги загуби и по новите правила.
44
0
 
4
 
! Отговори
az преди 10 години
Tova s nomerata na buletinite 6te nakara platenite d gi snimat i da se ot4itat pre tezi koito gi kupuvat !za6to nikoi ne predloji kakto e v kosovo surbiq i 4erna gora podobni nam strani da se populva zad banka pred vsi4ki a ne v stai4ka nikoi nqka kak da vidi kude slagash otmetka no nqma kak da rovish podjomovete za bulitini ili telefoni!!!
43
10
 
1
 
! Отговори
вихър преди 10 години
Толкова много превилегии и положителни промени има в новия Изборен кодекс ! Бюлетините ще се печатат в печатницата на БНБ и по правилата на наредбата за ценни книжа, криминализира се печатането на бюлетини извън установения ред, бюлетините ще имат пореден номер и ще бъдат в кочан, ще има наблюдатели във всички фази на изборния процес, председателят, зам.-председателят и секретарят на изборните комисии ще са от различни партии, секции в чужбина ще се откриват при подадени 40 заявления за гласуване и т.н. ! На това му се казва перфектна работа !
42
0
 
16
 
! Отговори
Винету преди 10 години
*** нагла коза. И тази новина просто те кара да гласуваш за ГЕРБ.