Евровотът ще бъде по новите правила!

Манолова очаква ветото на президента по Изборния кодекс да падне в НС
Обновена: 3 мар 2014 14:53 | 3 мар 2014 14:52, Веселина Йорданова
70
Евровотът ще бъде по новите правила!
Мая Манолова. Снимка: архив, БулФото

Ще обсъдим и ще отхвърлим утре ветото на президента върху новия Изборен кодекс. Той е последователен в намерението си да пречи на влизането в сила на новия Изборен кодекс, но както сме казали - евроизборите ще се проведат по новите изборни правила, защото такова е очакването на хората. Това каза в Кюстендил заместник-председателят на парламента Мая Манолова.

Новият кодекс не е съвършен, но със сигурност създава една много по-добра уредба срещу купуването на гласове и контролирането на вота, допълни Манолова, цитирана от БТА.

Още по темата
Според нея мотивите за ветото на президента, което ще бъде обсъдено утре, са несъстоятелни и очакванията са, че всеки един от тях утре ще бъде опроверган както на заседанието на комисията, така и по време на извънредното заседание на парламента, "за да няма капка съмнение, че това, което се предлага като нов изборен регламент, наистина е най-доброто, което в момента очакват хората".

Манолова коментира още, че предложението за референдум от президента по въпроси, които се отнасят до изборния процес, е неочаквано, след като той е отсъствал по време на дебата по новите изборни правила, който се състоял повече от седем месеца.

Да се надяваме, че поне в следващата фаза - структуриране на ЦИК, в която президентът има своите отговорности, ще се движи конструктивно и в съответствие със зададените в Кодекса срокове, каза още Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
1
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
21 000 подписа на ден за 116 пункта са по 181 подписа на пункт на ден или по подпис на всяка втора минута. Това е лъжа.
20
2
 
0
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Броят на пунктовете, които самите членове на инициативния комитет са обявили, възлиза на точно 116. Изрично от тази сума съм премахнал пунктовете, обявени като офисите на ПП ГЕРБ по две причини събирането на подписи по офиси има своето място, но законодателят е предвидил като основен инструмент събирането по улици и площади, с което се търси видимост, търси се информираност на гражданите. И втората, далеч по-съществена причина е, че самите офиси не са изброени никъде. Просто пише офисите на ПП ГЕРБ в област еди-коя-си. Несериозно е, да ме прощавате. Затова броя само обявените от комитета
19
0
 
6
 
! Отговори
Петров преди 10 години
Като ще го отхвърляте защо ще го обсъждате?Цялата ви работа е такава - знаете какво напук ще правите и си мислите ,че заблуждавате хората!Още не може да се примирите,че вашето време безвъзвратно отлетя!
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
420 000 подписа за 20 дни значат по 21 000 подписа на ден. Оставяме настрана, че дори според самите организатори подписката реално е стартирала в средата на месеца, т.е. този великански резултат е постигнат не за 20, а реално за 10 дни. Оставяме го на страна и резюмираме, че те са излезли с маси на площада в същия ден, в който са обявили инициативата пред Парламента.
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Да започнем с математиката. Според калкулациите на приятелите на Близнашки би следвало на всяка тяхна масичка, която би следвало да са пръснали из страната, да се подписва по човек на всяка втора минута. Мислите ли, че е изпълнимо?
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Инициативен комитет под председателството на проф. Близнашки уведоми на 6-ти февруари Народно събрание, че започва подписка за референдум с въпросите на президента. 20 дни по-късно, на 26-ти февруари, председателят на комитета обяви пред медиите, че са събрани 420 000 подписа.
15
10
 
1
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
С подписката за референдум по въпросите на Плевнелиев се извършва чутовна манипулация на общественото съзнание. Приятелският кръжок около проф. Георги Близнашки, освен че се яви като фасада на една чиста партийна инициатива на ГЕРБ, всъщност играе ролята на параван, зад който се случва едно срамно действие манипулиране и лъжа с подписката им за референдум.
14
9
 
1
 
! Отговори
Боби преди 10 години
Колко качествено и на място се е изказала Манолова по тази токова важна за държавата и народа тема
13
12
 
1
 
! Отговори
Алек преди 10 години
Хубаво е да виждаш, че освен саботажите и опитите за унищожаване на демокрацията от страна на ГЕРБ, има и партии в парламента които се стараят да направят точно обратното, а именно подсигуряването на управлението на народа
12
15
 
1
 
! Отговори
Весо преди 10 години
Време беше за подобна промяна и както винаги управляващите откликнаха на нуждите на обществото и подсигуриха честността на изборите
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поне на празника можехте, да ни спестите снимката на тази толкова нагла жена.
10
11
 
1
 
! Отговори
Пламен преди 10 години
Единствените които имат проблем сега с Бойко и картела ГЕРБ, които няма да могат да фалшифицират вече избори
9
10
 
0
 
! Отговори
Алек преди 10 години
Много ясно и точно казано от Манолова. Добре е да чуеш компетентно и интелигентно изказване демонстирращо политическа отговорност и интерес да се изпълни волята на обществото от един истински политик какъвто е Манолова
8
2
 
8
 
! Отговори
Zidarov преди 10 години
Сестра Галева няма ли да се скрие от хоризонта, всяко *** в Сибир, да развива далечния Изток!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагайте си листи и гласуване когато Турция влезе в ЕС или поне когато Местан поднесе извинение на БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД от името на Турция за ТУРСКОТО РОБСТВО и за клането над БЪЛГАРИ и за АТЕНТАТИТЕ през 80-те години както партията ти го направи без да искаш мнението на БЪЛГРИТЕ се извини от името на БЪЛГАРИЯ за нещо несъществуващо
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За Мая няма празник ,и днес си врачува нийното нахалницата.Поне днес ни остави на мира .Стига ни агитира ,че сте най -добрите .
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** предателка ,алчна за пари
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано Обама да те заведе и тебе и Станишев и Местан в Украйна поне веднъж нещо хубаво да видим и ние от американците
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тая Мая с нейното упорстване ще отврати народа и много хора няма да идат да гласуват заради нея нахална жена !
2
1
 
18
 
! Отговори
Коце преди 10 години
Очакванията на хората са вас да ви няма!!!