Евровотът ще бъде по новите правила!

Манолова очаква ветото на президента по Изборния кодекс да падне в НС
Обновена: 3 мар 2014 14:53 | 3 мар 2014 14:52, Веселина Йорданова
70
Евровотът ще бъде по новите правила!
Мая Манолова. Снимка: архив, БулФото

Ще обсъдим и ще отхвърлим утре ветото на президента върху новия Изборен кодекс. Той е последователен в намерението си да пречи на влизането в сила на новия Изборен кодекс, но както сме казали - евроизборите ще се проведат по новите изборни правила, защото такова е очакването на хората. Това каза в Кюстендил заместник-председателят на парламента Мая Манолова.

Новият кодекс не е съвършен, но със сигурност създава една много по-добра уредба срещу купуването на гласове и контролирането на вота, допълни Манолова, цитирана от БТА.

Още по темата
Според нея мотивите за ветото на президента, което ще бъде обсъдено утре, са несъстоятелни и очакванията са, че всеки един от тях утре ще бъде опроверган както на заседанието на комисията, така и по време на извънредното заседание на парламента, "за да няма капка съмнение, че това, което се предлага като нов изборен регламент, наистина е най-доброто, което в момента очакват хората".

Манолова коментира още, че предложението за референдум от президента по въпроси, които се отнасят до изборния процес, е неочаквано, след като той е отсъствал по време на дебата по новите изборни правила, който се състоял повече от седем месеца.

Да се надяваме, че поне в следващата фаза - структуриране на ЦИК, в която президентът има своите отговорности, ще се движи конструктивно и в съответствие със зададените в Кодекса срокове, каза още Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви нови правили- това са старите ваши смрадливи лайни, *** нагла ***.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DO BOBI.KOKO.LUDIQT I MITKO -EDNO I SY6TO LICE.TROLENETO ZA BSP VODI DO TOTALNO OGLUPQVANE
39
0
 
7
 
! Отговори
lsl преди 10 години
...Да по вашите правила ще бъдат.
38
0
 
11
 
! Отговори
Лидеров преди 10 години
Кой им плаща на толкова хора да ръсят само глупости?
37
19
 
3
 
! Отговори
коко преди 10 години
Плевнелиев забравя,че трябва да защитава интересите на хората а не на Бойко.
36
22
 
1
 
! Отговори
боби преди 10 години
Бойко пак ще устане с пръст в уста.
35
20
 
1
 
! Отговори
лудият преди 10 години
Герб трябва да бъдат смачкани на тези избори.
34
17
 
3
 
! Отговори
митко преди 10 години
Плевнелиев е страшен мишок.
33
19
 
1
 
! Отговори
наско преди 10 години
На Герб много им се иска да си печатат бюлетини но им свърши времето.
32
0
 
9
 
! Отговори
Дедо поп преди 10 години
Чада мои, казах ви, и на евровота идете и гласувайте, но с кръста върху цялата бюлетина, оти и они идват от ПЪКЛОТО и нозят само зло за миряните,
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
POGLEDNETE I SAMO USMIVKATA TIQ ZYBI ZNAETE LI KOLKO STRUVAT.NEINITE IZBIRATELI PENSIONERITE NQMAT KIORAV ZYB S KAKVO DA SDYV4AT SUXIQ XLQB AKO I NEGO GO IMAT.BSP PRESTYPNA NAGLA PARTIQ OSTAVKA
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Zdravei Maq xanym.Sergei i Mestan otkrexnaxa li te na turska liubov.usvoi li turskia ustno i pismeno
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
оти триете *** на турски е носна кърпа каквато е тая на снимката
28
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Омръзна ми да гледам доволно-наглата мутра на тази прецъфтяла кюстендилска сл.ва
27
1
 
18
 
! Отговори
до 28 преди 10 години
*** погледни коментарите и какво е писано и тогава говори ,че виждаш ли *** на ГЕРБ пишат тук.От много време насам този сайт е залят от червени платени драскачи като теб.
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски се готви да даде на пенсионерите по 20 лв великденска надбавка ,така че избирателите на бсп ще бъдат купени и тоя път
25
1
 
10
 
! Отговори
до 14,15,16 преди 10 години
Г-н,г-жа *** нима и днес работите ??? Поне сменете стила си на писане в различните коментари.Смях .Нима ще дигнете рейтинга на това нагло същество с глупавите си постове.
24
7
 
2
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Знам за успешни Европейски граждански инициативи знаете, при тях се искат 1 милион подписа от поне 7 европейски държави, които не могат да съберат не 400 000, не 300 000, не дори 100 000 подписа за 10 дни. В 500-милионна Европа. Докато техните колеги в 7-милионна България събират по подпис на всяка втора минута. Ако продължават с това темпо за 333 дни ще съберат подписите на всички граждани в страната.Аз не искам да ме манипулират и да лъжат най-нагло в очите на всички ни. А вие?
23
8
 
2
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Какво гарантира на всички онези хора, които живят в общини, контролирани от ГЕРБ, че кметовете не се възползват от личните данни на гражданите, за да се полагат фиктивни подписи за въпросния референдум?Какво гарантира, че кметовете на ГЕРБ не шарят из ромски махали да рекетират населението, както упорито чувам?Какво гарантира?Едно-единствено нещо.Честната дума на хора, които открито лъжат в броя на местата, на които събират подписи.
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
В последните дни аз, мои приятели, колеги и множество граждани с критичен поглед обикаляме площади и градинки и търсим едно просто нещо. Търсим този граждански феномен, този същински земетръс на гражданската идея. Търсим масички за събиране на подписи по въпросите на приятелския кръжок, нарекъл себе си инициативен комитет. И знаете ли какво намираме? Вятър, слънце и други атмосферни явления, както и стотици, направо хиляди масички за продажба на мартеници. Но масички за референдум няма.