Шансът за великденски бонуси към пенсиите - 50:50

Орешарски се надява най-бедните възрастни хора да получат добавка за празника
Обновена: 3 мар 2014 10:56 | 3 мар 2014 09:00, Веселина Йорданова
137
Шансът за великденски бонуси към пенсиите - 50:50
Пламен Орешарски. Снимка: архив, БТА

Шансът за великденски добавки към пенсиите е 50:50, заявява премиерът Пламен Орешарски пред "Стандарт".

"Надявам се това да се случи", казва министър-председателят в коментар на възможността най-бедните възрастни хора да получат бонуси за празника.

Оптимист е и лидерът на БСП Сергей Станишев. "В годината има два големи празника за хората - Рождество Христово и Великден", коментира той и подчерта, че за пръв път от 4 години много голяма част от пенсионерите най-сетне са получили коледни добавки.

"Надявам се да стане и на Великден, защото това са нашите родители", казва Станишев в интервю за вестника. Той допълва, че по въпроса са водени разговори с премиера Пламен Орешарски и финансовия министър Петър Чобанов.

"При добро изпълнение на бюджета би било справедливо към пенсионерите, които получават по-ниски пенсии", смята лидерът на БСП. Според него това трябва да бъде практиката на правителството и през следващите години.

Станишев категорично отрича добавките да са свързани с евроизборите.

"Догодина изборите ще бъдат местни и ще бъдат наесен. Това не означава, че и тогава не трябва да има великденска надбавка, напротив", коментира соцлидерът.

Той допълва, че се правят разчети колко да бъдат добавките. "Нека видим възможностите на финансовото министерство", казва лидерът на БСП в отговор на въпрос за сумата на бонусите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
0
 
! Отговори
Случаен преди 10 години
Защо се подиграхвате с Борисов, че казва,"аз направих, аз построих" . Сега какво стана г-н Станишеф "ще дадем". КОй си ти мизерно човече? Кой си, че казваш ще дадем на нашите родители. Някакви мизерни трохи. От джоба си ли ги даваш?
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Здравно-осигурителните,социално-осигурителните пари в един момент са изчезнали,как тъй изчезнали, нали не е имало период от време да са оставени без надзор?!Органите да се занимават с този проблем и ние НАРОДЪТ да бъдем спокойни,че някой бди над нас!
122
0
 
7
 
! Отговори
Дядо Гошо преди 10 години
кажете на народа как окрадихте осигурителните фондове и сега чакате да снесе "кокошката" работещият за да "зарадвате" бедните пенсионери ??? М Р Ъ С Н И Ц И С Т Е !!!!!!
121
0
 
6
 
! Отговори
Дядо Гошо преди 10 години
От кой ръкав вадите тези добавки-залагалки???? Всички сме внасели законово осигуровки и всеки пенсионер трябва да получи според принуса процентно а не сега да се хвалите,че давате ОТ КОИ ПАРИ???????
120
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубава новина за пенсионерите, ако намалят и субсидиите на партиите на 2 лв. ще е чудесно.
119
0
 
6
 
! Отговори
Възмутена преди 10 години
Как да има пари като вие крадлива и ненаситна пасмина ги изядохте. Огледайте се и вижте колко човека сте на парламентарния контрол.И минималната заплата вие много.
118
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пилците се броят наесен,а пенсионерите напролет!още 20 дена и ще се разбере колко малко са останали гласоподавателите на Станишев .Повечето са вече на Местан т.е.***
117
1
 
8
 
! Отговори
Светломир преди 10 години
Орешарски,Великден е в средата на Април, а до 25 май има още 40 дни,че те избирателите Ви ще забравят за 20-те лева ба пюсюр. Най добре е в деня на изборите викаш им къчи къчи къчи,кучириу кучириу,гласува ли на наште А, ха сега на ти мръвка. Ама и оная ухилената с новите правила и жълтото на гащите и тя да е до тебе,че да могат да я запомнят.
116
0
 
6
 
! Отговори
men преди 10 години
Геноцид е това хазарски, геноцид, a ти жиде мръсен ще бъдеш провесен с главата надолу в най скоро време. след това ще оставим миризливата ти еврейкса плът да гние 1000 години пред народното събрание да знаят мършите като теб какво ги очаква ако решат да ни заличават както сте решили ти и твои предателски приятелчета.
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 120 a koe reklamira6 ti Sergeisko dupe li .Mersi stoi si v lqvata pedegeiska spinozna bol6evi6ka partiq
114
1
 
7
 
! Отговори
dim преди 10 години
жалко че *** и пенсионерите нямат достъп до обективна информация,например от нета.едните поради неграмотност,другите поради нежелание,едните ги мотивира да гласуват са ;кебабчетата;а другите медиите на пеевски, а нормалните в бг не гласуват,за това сме в това положение
113
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къса пола и малка пи.ка, колкото и до ги дърпаш, по- дълги няма да станат! Демек, колкото и да се пънат Боковци, Плевели, Болен и Безцензурния... Най- много да се окъкат... То и без това резилът им е пълен, ама явно искат да прелеят... То, ако не е и на връх 3 март, кога? Малко, като магарето и лъва... Ревете, излагайте се, свикнахме с простотията ви и даже я проумяхме... Затова скоро няма да имате тази възможност!
112
2
 
3
 
! Отговори
Пенсионерка преди 10 години
Бонуси за най-бедните пенсионери. А, правят ли си сметка управляващите, че най-бедните едва ли ще отидат да гласуват, ако пък отидат- те ще са малко. Достатъчно пенсионери са с 253 лв. и малко по-нагоре. Те нито ще получат допълнение, нито пък ще отидат да гласуват. На кого ще се надяват. Създава се недоразумение, че по-старите са по- облагодетелствани- Не само с бонуси за пенсията, а с бонуси и за други придобивки. Лично аз няма да отида да гласувам, или пък ако отида- то ще бъде не за Станишев
111
0
 
5
 
! Отговори
ромчо преди 10 години
А,не дейте им дава,какво ще остане за ***,а?
110
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На Гюро само бочко му е в устата.Да нямаш сърбежи с дова име на уста?
109
1
 
3
 
! Отговори
PLAMEN OREXOV преди 10 години
RAZDAVAM ZAEMA ZA ZAKONEN PODKUP NA PENSIONERI I MAGNALI PREDIZBORNO
108
5
 
4
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
За разлика от Бочко, който и тук намира начин да нагнетява ситуацията в свой плюс или поне мислейки си, че е така. Заради този сикаджия си мисля, че и Слънцето се чуди дали си заслужава труда да изгрее... не е важно да си закичим знамена по тераси и автомобили, постнали във ФБ едни снимки с громки слова и да продължавате да искате да избирате предатели, агенти, мутри -неграмотни и кухи *** да ни управляват! На националния празник поне проумейте, че е тъпо да връщате на власт точно такива! Чест
107
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пламен Орешарски е първия български премиер, който уважава и присъства на Шипченските чествания по повод 3-ти март на връх Шипка последните 5 години. Мутрата защо да го е уважавал- там не се режат ленти! Орешарски заяви, че ситуацията в Украйна е заплаха за сигурността на цяла Европа и призова да се въздържаме от провокации и декларира, че държавата ни има готовност за реакция при необходимост.
106
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубаво е да намерят пари. Хората над 80 г. са с най.ниски пенсии и се мъчат като грешни дяволи заради некадърни политици. Всичкото което изкраднаха политиците тези хора са го градили. Тези хора са работили и доброволно за пътища, заводи, ж.п.линии и всичко. Нека някой днешен 20-30 годишен да се похвали, че е дал труда си за да се направи нещо. Днешните работодатели крадат труда на хората, но това е благодарение на некадърността и безхаберието на съответните органи.
105
13
 
6
 
! Отговори
ха ха ха преди 10 години
Каквото и да пишат червените герберски *** , сега се живее по-добре и по-спокойно от времето на милиционерската хунта , наречена ГЕРБ.Може и да е с малко , но е по-хубаво.След година никой няма да си спомня за Пинокио от с.Хераково.Само прокуратурата.