"Атака" зове за неутралитет по кризата в Украйна

Там беше извършен един държавен преврат, убеден е Сидеров
197
"Атака" зове за неутралитет по кризата в Украйна
Волен Сидеров Снимка: архив, БТА

"Атака" поиска парламентът да излезе с декларация за неутралитет на България по кризата в Украйна.

Според лидера на партията Волен Сидеров има опасност да бъдем въвлечени във военни действия, защото съществува риск военните бази у нас, ползвани от САЩ, да бъдат използвани за действия срещу други страни.

„Предлагаме декларация, в която се изразява безпокойство от намесата на външни фактори в политическия живот на Украйна”, каза Сидеров.

Имаме предвид това, че в последните седмици в Киев действаха въоръжени и финансирани от други страни терористи, които извършиха убийства, палежи и грабежи, добави той.

Според него "тези терористи бяха пряко подстрекавани от официални лица на други държави, например помощник държавния секретар на САЩ, сенатори от САЩ и други официални лица, представляващи държави от ЕС". Тези организации и лица подпомагаха пряко групи и елементи, които изразяваха открито фашистки и семитски възгледи, бяха просто криминални елементи, обвини лидерът на националистите.

В Украйна всъщност беше извършен един държавен преврат, каза Сидеров и настоя България ясно да каже, че е „против държавни преврати, където и да било по света”.

Същевременно Сидеров попита каква е позицията на българското правителство. Той отправи остра и критична бележка към външния министър Кристиан Вигенин, че е направил изпреварващо изявление за Украйна и би трябвало да му бъде потърсена отговорност.

„България трябва да осъди всяка форма на екстремизъм и радикализъм и в частност опитите за дискриминиране и асимилация на българите от страна на днешните управляващи в Киев, заяви Сидеров. Трябва да кажем ясно, че в Украйна има наши сънародници, които трябва да защитим при всички условия”, добави той.

По-рано от ГЕРБ също настояха правителството да излезе с ясна позиция относно ситуацията в Украйна, както и премиерът и външният министър да настояват за помощ и съдействие от европейските страни в случай на икономически последици от мерките, които могат да предприемат европейските страни и Русия при задълбочаване на конфликта в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
20
 
12
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
До кога ще ни занимавате с глупостите които този болен мозък ежедневно ръси, Той вече е НИКОЙ,
4
5
 
6
 
! Отговори
зоро преди 10 години
Да пратим бялата златка за разузнаване. Опитен ан***л има. Ще издържи и на майдана и руската армия и украинската.
3
4
 
24
 
! Отговори
Да преди 10 години
Не съм за тоя ... но съм за неутралитет защото наистина с тия бази тука може да станем неволна жертва.. Нямаме интереси никви от тази криза.
2
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сигурно Путин му се е обадил по телефона , нали са си дружки
1
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волене какво ще правим без теб ,Бареков ще те замести .Видя ли как ще те изритат?