Засилваме граничния контрол заради кризата в Украйна

Правим и план за реагиране, ако има бежанска вълна, обясни Йовчев
Обновена: 5 мар 2014 13:49 | 5 мар 2014 13:15, Веселина Йорданова
80
Засилваме граничния контрол заради кризата в Украйна
Цветлин Йовчев Снимка: архив, БТА

България засилва мерките за граничен контрол във връзка с кризата в Украйна. Вицепремиерът Цветлин Йовчев изтъкна, че към момента службите в Украйна не работят достатъчно ефективно и това създава възможности за достъп на организирани престъпни групи и лица с престъпни намерения до оръжия и боеприпаси.

Ще създадем готовност да посрещнем и да минимизираме рисковете, които произтичат от кризата в Украйна, заяви Йовчев, който посочи, че тази криза е изключително сериозна и много тежка.

МВР шефът каза още, че не сме в състояние да повлияем на причините, които я пораждат, както и на факторите, които влияят за нейното развитие.

Още по темата
Той напомни, че национален щаб ще извършва непрекъснато наблюдение на случващото се в ключовите региони, за да бъде локализирано възникването на нова заплаха или промяна на обстановката. Вероятно утре ще се проведе първото заседание на щаба.

Оценяват се запасите от природен газ, от нефт и възможностите за реакция при краткосрочно спиране на доставките им от Русия през Украйна.

Започваме разработване на национален план за реагиране, ако наистина имаме засилен миграционен натиск или бежанска вълна. Към момента този риск не е голям, но при евентуално възникване на въоръжен конфликт или ако продължи ескалацията на обстановката, която да доведе до възникване на ксенофобски настроения, такава заплаха може да стане реална, уточни Йовчев.

Планиран е преглед и актуализация на мерките и на готовността за действие, ако се получи радиационна опасност. Към момента такава вероятност е малка, посочи МВР шефът, но уточни, че и в тази посока трябва да имаме готовност при ескалация на напрежението. Ще бъде направен преглед на плановете за извозване на отработено ядрено гориво.

Той акцентира и на провеждането на активна външна политика. „Мисля, че министър Вигенин вече има първите резултати в тази посока и гаранции за българския език в Украйна“, каза Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
0
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Останали българи, ножаът е забит до кокъл, няма възможност за оцеляване ако не започнем избиването на евреи! За това не е нужно армии и бомби, - просто находчивост и постоянство.
62
1
 
2
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Правителствата и парламента са единодушни в едно, - няма да допуснат никакви украински бежанци, пък било и българи, защото имаме дългосрочни ангажименти към десетина милиона араби и черняци!
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
VIP украинския бежанец Сергей Дмитриевич командва Булгаристана! Какъв контрол ще правиш, на По*но ли ще *агаш граничарите?
60
1
 
16
 
! Отговори
Можещ преди 10 години
По-добре украински бежанки, отколкото арабски бежанци :)
59
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи за маймуните от Сирия , Уганда и т.н може а за хората с които сме една кръв и вяра не!Не си затваряйте пътя към Украйна че на Станишко му е родина и не се знае кога ще му притрябва да се скрие там
58
1
 
17
 
! Отговори
Невярващ преди 10 години
Това минава всякакви граници! Не мога да повярвам, че това е истина! Божеееееееее! "Миграционен натиск" от бесарабски българи. Чуваш ли се какви ги говориш бе ***? Вместо държавата да положи максимални усилия да даде гражданство на тези хора и да ги насърчава да се завръщат в България, тоя говори за натиск и заплаха! Няма друга такава дупедавска държава на света и никога не е имало!
57
7
 
1
 
! Отговори
Застрашен преди 10 години
Виза за руснаците под лупа особено за тез без униформи и опознавателни знаци!
56
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цялата политическа *** да отиват на Турската граница и да направят жива верига пред прииждащия башибозук, а не да ми правят спънки за нашите братя от Украйна. Веднага екстрадирайте вече влезлите ислямисти, постройте стена, поставете мини и защитете границата ни с Турция и с оръжиеП.С. Вземете пример от испанците как се брани граница. Снощи с гумени куршуми са отблъснали 1600 афроараби. Като им свършат и с истински ще отблъскват ислямистката ***, но ще си защитят държавата.
55
1
 
6
 
! Отговори
ХА,ХАА АМИ ,ДА... преди 10 години
....ТРЕБВАТ ОЩЕ МИЛИОНИ ....ЗА НАШИТЕ ФИРМИ , ЗА ДА СЕ ОПЪВА БОДЛИВА ТЕЛ ПО ГРАНИЦИТЕ -----И СЕ КРАДАТ ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ,БЕ....!В СТРАНДЖА ----ЦЕНАТА БЕШЕ 4-млн......СЕГА ВЕЧЕ Е 10-МЛН.ЛВ.!!!!!ХАЛАЛ ,ДА ВИ Е НОВАТА ПРИДОБИВКА ,БЪЛГАРИ...ХА,ХА,ХАААААААААААААА....НА ДАЛАВЕРА СТЕ ...ХА,ХА,ХА,ХАААААААААААААААААААА....
54
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя субект, защото не може да се нарече човек, с поведението си показва кой му диктува какво да прави - а именно туркистанците арабухите и всякаква друга *** подобна. Той не е българин!
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен- 64-Боже прости Му той не знае какво говориAko bog mu prosti tova prestaplenie nashe zadaljenie e da si go izpratim pri nego
52
1
 
14
 
! Отговори
Някой преди 10 години
До АнонименКак ще е по-добре джагали бе. Ти луд ли си?! Я земи се гръмни.
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** и *** от Северна Африка и Близкият изток отворихте вратите - 11 хил. за три месеца.Te platiha za da gi priemat. Platixa na tezi koito gi prevoziha kam vatreshnosta mna Balgaria. Tezi koito gi prevoziha platiha na Yovchev za da si zatvaria ochite i na zakona da si malchi pred predatelite
50
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже прости Му той не знае какво говоритолкова Му е капацитета умствен
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Poglednete tozi dolen i zloben pogled! PREDATEL! DOLU CIALOTO PRAVITELSTVO ! OSTE SEGA!
48
3
 
17
 
! Отговори
78347 преди 10 години
Вижте в Украйна как си извоюваха своето. Само с писане по форуми не става. Трябва да се вдигнем и докато не изметем комунистическо-турското правителство да не се отказваме. Другото е да не позволяваме на тези *** да се докопват до властта никога повече.
47
1
 
11
 
! Отговори
vazmuten ot Germania преди 10 години
BG politicite sa PREDATELI i SLUZAT NA CHUSZDI INTERESI.DOKOGA ?
46
1
 
21
 
! Отговори
?? преди 10 години
Значи за бели и руси православни християни затягате контрола, а за *** и *** от Северна Африка и Близкият изток отворихте вратите - 11 хил. за три месеца?! Оставка, българоубийци!
45
1
 
21
 
! Отговори
дo Йовчев преди 10 години
Господин Йовчев, кое виe наричате опастност ? - 250 000 българи тръгнали към България, или милион и половина *** живеeщи върху гърба на българския народ?Вашите мисли господин Йовчев не заслужават и капка уважение. Само един инфантилен, предателckи мозък може да се стpахува от това че българи ще тръгнат към България.Йовчев, живееш в България, но съзнанието ти не е българско, за разлика от много българи живещи в чужбина.България, дa събepe свoитe xopa, a нe *** !!
44
1
 
11
 
! Отговори
Мая преди 10 години
Тоя кво се е зарепчил бе. Няма други политици които да "защитават" народа си (където и по света да се намира) както нашите *** го правят. Не ги е срам. Левски, Ботев и всички национални герои проляли кръвта си за родината се обръщат в гробовете си. Защо ли се пожертваха? За държава в която след няколко години ще има само *** и гадни арабески.......а българи да няма.